Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

F.man 

všechny recenze uživatele

Diamanty jsou věčné, stejně jako filmy o nich. Zejména v poslední době je toto téma opět hojně živeno, za sebe navíc můžu říct, že většina "diamantových" filmů, jež jsem v poslední době viděl, nebyla vůbec špatná. Proto jsem rád, že ani Flawless tuto soukromou "tradici" nijak nepoškodil, možná právě naopak. Demi Moore je v šedesátých letech, době nadvlády mužů, první ženská manažerka největší diamantové firmy světa London Diamond Corporation. Změna v její úspěšné kariéře však znamená že se sitace obrací, a ona se tak ocitá na opačné straně barikády této korporace. Flawless zdobí propracovaný a napínavý děj, ve kterém samotný divák dlouhou dobu neví, na čem je, což dokáži vždy u filmu ocenit. Herecké duo Demi Moore - Michael Caine spolupracuje více neí dobře a i když dostává prostor spíše první jmenovaná, oba si užijí velkou a dobře zahranou roli. Režisér Michael Radford sice sem tam klopýtá a náročná detektivní zápletka mu uniká mezi rukama, ale není to zdaleka nic hrozného. Vytvořil tak napínavý, detektivní příběh, postavený na zajímavém příběhu, za což jeho "dítko" zasluhuje čtyři hvězdy. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Michael Caine mě snad ještě nikde nezklamal. Jeho uklízeč s plánem, jak čelit důchodové reformě, je charismatický a podceňovaný člověk s tajemstvím, jehož zahrál dokonale. Zato Demi Moore je sice taktéž charismatická, ale zbytečně hysterická. Třetí důležitou postavou je vyšetřovatel Lambert "straight to the bussiness" Wilson, u kterého stačí, že charisma prostě Má. Z výše uvedeného vyplývá, že se jedná o herecký film, ostatní složky jsou víceméně podružné. Potěší pečlivě budovaná atmosféra a zasazení do uhlazených 60. let, nicméně těch karátů na maximální hodnocení by muselo být mnohem víc... ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Hmm, ač je to britský a je to krimi, tohle mě z bačkor nevystřelilo. Šméčko o krádeži diamantů za sto milionů Liber bez kapky krve, s jednim výstřelem z pistole, bez násilí a s jednim sprostym slovem mě prostě nenadchlo. Konec byl dobrej, ale zbytek filmu se táhnul jak sejra na pizze. Prostě průměrná kriminálka. PS:vzkaz pro Demi Moore-ani sto plastik nezmění skutečnej věk. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Film je, tak ako jeho názov, bezchybný a to bez použitia násilia a filmových trikov. Scenár, réžia, dialógy a výprava ( Londýn 60-te roky minulého storočia ) sú naozaj bez kazu a výkony hlavných protagonistov je nutné pochváliť. Michael Caine len potvrdil svoju povesť filmovej legendy a Demi, s tým jej zlostným výrazom, som uveril každú minútu. Škoda tej príšernej masky, čo má na začiatku a na konci filmu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Späť ku koreňom. V jednoduchosti je krása. Jednoduché, ale účinné. Podobné vety musel mať scenárista polepené všade okolo seba, keď písal tento elegantne prefíkaný príbeh so záhadou, na ktorú by boli krátky aj Poirot s Holmesom. Žiadne triky, efekty, hollywoodsky štýl. Len jednoduchá, úderná zlodejská kriminálka s pútavými hereckými výkonmi. Herecký výstup Michaela Cainea je veľmi hravý a ťažko napodobiteľný a vždy sa pri ňom cítim veľmi príjemne, v tomto prípade to nebolo výnimkou. Neveril som, že to niekedy napíšem, ale sledovanie filmu však nespochybniteľne spríjemnila aj prítomnosť Demi Moore. Podľa mňa to bolo to najlepšie, čo zo seba doteraz vo svojej hereckej kariére vydala. Nechýba tajomná atmosféra, správne načasované zvraty, ale zaručená spokojnosť však prišla až s elegantným zavŕšením. Film má pomerne flegmatické tempo a vlastné pravidlá, ktorým som sa ja úplne poddal. 85%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama