Reklama

Reklama

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 258)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Peter Berg je letos už druhý režisér, kterému Will Smith v projektu moc nepomohl. Smith má evidentně magnet na blbé scénáristy a horlivé producenty s nůžkami v ruce, jelikož Francis Lawrence by jistě mohl vyprávět. Žánrové skoky by Hancockovi záviděl i Jumper, ale Berga na rozdíl od Douga Limana utopila serióznost látky, která na poslední chvíli změnila tvář na letní blockbuster. Tady ani Michael Mann nepomohl, byť akci zvládá Berg skvěle (pozdní přání, aby nám on naservíroval třetí X-Men) a Jason Bateman ještě stupňuje svůj komediální talent. Ten twist v půlce se dal trochu čekat a to vyústění s efektem rozlitého sirupu bohužel taky. Je to tak na 50%, plusové body za svižnost a za fakt (spoiler!), že Charlize je absolutně nej sexy superhrdinka posledních let, ale to se vlastně po Aeon Flux dalo taky čekat. Dalo se toho čekat vlastně docela hodně… ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Hancock je podle mě docela zklamání. První polovina filmu skvěle ubíhá a dokud Will chlastá a celé město ho nenávidí je rozhodně na co se koukat a čemu smát. Průšvih ale přichází v druhé půlce, kdy se z výtečné první poloviny filmu stane klasická americká komedie snad se všemi filmovými klišé, která ve výsledku posílá film do průměru. 65% ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po priveľkom súste, ktoré si mnohými nekriticky obdivovaný Peter Berg odhryzol v navonok veľmi ambicióznom Kráľovstve sa tentokrát rozhodol pre diametrálne odlišný žáner. A minimálne zo začiatku mu jeho zámer zaujať diváka superhdinským eposom trochu inak, vychádza na výbornú, s pribúdajúcimi minútami sa ale pôvodná myšlienka filmu rúca a z Hancocka sa stáva podivuhodný žánrový guláš, na ktorý akosi trailery zabudli upozorniť. Po sľubne načrtnutom a mimoriadne vydarenom úvode to môže byť pre niekoho sklamaním a filmu body nepridáva ani scenár, z ktorého zrejme par stránok ubudlo nevedno kam a niektoré miesta tak pôsobia prinajmenšom nevieryhodným dojmom. (objasnenie superschopností...ehm ehm) Ale to by tu nemohol hrať Will Smiht, ktorý utiahne hádam všetko, nádherná Charlize Theron a sympaťák Jason Bateman. Áno, Hancock je ideálna letná jednohubka, v ktorej zábava jednoznačne prebíja kvalitu a prípadnej dvojke by som sa príliš nebránil. Nie kvôli Bergovi, ktorý len potvrduje, že mu pozícia zručného rutinéra sedí ďaleko viac, ako pozícia výnimočnej režisérskej osobnosti ale kvôli Willovi. Bonusová hviezdička je práve za neho. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Ani se Bergovi nedivím. Mít při natáčení neustále za zadkem Willa zakládajícího si na svém mediálním obrazu neposkvrněného Američana a otce od rodiny s Biblí na stole a příručkou morálních imperativů v šupleti, kolem sebe zištný producenty s exaktním modelem zprůměrovaného diváka a před sebou nastokrát přepisovaný scénář - neindisponovalo by mě to o nic méně. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Proboha, který hovado napadlo, že po první třetině se má super švanda utnout a přejít na bezduchou romanticko - moralistickou sračku ?? Toho člověka co tohle zavinil, bych za trest odsoudil na měsíc pobytu v naší poslanecký sněmovně, pak by ho podobný roupy určitě přešly. Film má velký štěstí, že se v něm vyskytuje Charlize Theron, na kterou se pro její krásu hrozně rád dívám, protože jinak bych odcházel z kina dost nasranej a to rozhodně neznamená tři hvězdičky. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Scéna vlakové srážky byla natočena v San Pedru, v Kalifornii, a to na spoji Pacific Harbor Line RR PHL SD18 s naftovou lokomotivou č. 40. Ve filmu se název spojení změnil na vymyšlené Southland & Western RR. (hippyman)
  • Will Smith po prečítaní scenára usúdil, že Hancock je až príliš veľký hajzel, a nechal pôvodný v podstate dosť temný scenár prepísať do „odľahčenej“ podoby. (youtoo18)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama