Reklama

Reklama

Civilizace sklouzla po krvavé stopě do dalšího období temna, což možná nikoho nepřekvapí, ale stalo se to takovou rychlostí, jakou nepředvídali ani největší škarohlídi mezi futurology. Bylo 1. října, Bůh dlel na nebesích, burza prosperovala a většina letadel létala načas. Za čtrnáct dní však nebe opět patřilo ptákům a burza se stala vzpomínkou. Příčinou zkázy je jakýsi jev, kterému se začne říkat Puls, a ten se šíří mobilním telefonem. Několik zoufalců, kteří přežili, se najednou ocitne v černočerném civilizačním temnu, plného násilí a chaosu. Kdekdo má mobil. A kdo ho nemá?

Nový film, pro nějž je inspirací román Stephena Kinga, nejenže pokládá zásadní otázku: "A teď už mě slyšíte?" Rovněž na ni brutálně odpovídá. (messiah)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Originální námět Stephena Kinga na hromadně rychlou apokalypsu pomocí mobilního telefonu. Všechno to začalo tak rychle, bylo jich najednou všude tolik, ale jako kdyby se báli je pořádně využít. Když už je to film o nich, tak by bylo fajn je častěji ukázat a hlavně v akci, ne v tom jejich sleep módu. Prostředí mohlo bejt taky víc postapo. Cusack a Jackson jsou super, ale tady byly oba takový znuděný, ty role jim toho ani moc nenabídly. A konec, bohužel slabší. Nijak extra objasněno, bez akce. Mě se to celkem líbilo, ale přitom to až tak dobrý nebylo. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

"Já být superinteligentní virus. Já natočit film o sobě a svém plánu. Já ovládnout lidi. Začínáme... načítám složku scénář... Obraz 1. interiér letiště... Film podle knihy mistra hororu Stephena Kinga jsem vyhlížel několik let. Šlo o ten druh knihy, který už při čtení zněl dosti béčkově a jednoduše na to, aby to filmaři nepodělali. Jenže... jsem se spletl. Scénárista vycházející z děje knihy musel scénář napsat ve stavu náměsíčnosti (cože, on je pod scénářem i samotný King?!!! :O ). Všechno je zde nezajímavé, nesourodé a nudné. Přitom ten potenciál na zábavné béčko tam byl. Bohužel, vytěžit se ho nepodařilo. Snad budoucí Kingovi adaptace, které má již na starost bohatší produkce, dopadnou lépe. Myslím tím remake To (mé nejoblíbenější knihy vůbec) a Temná věž. Za Cell, tedy Puls... 45%! ()

Reklama

Trisis 

všechny recenze uživatele

Šokujúci námet - pohlavný hrdina hľadá v apokalyptickom svete svoju rodinu. Nevadí... Vzhľadom na kreténsku recykláciu holywoodu by sme to prežili, keby to bolo dobre natočené. Nie je... Začína to fajn, obsadenie zaujímavé... a po desiatich minútach, rovnako ako hlavný hrdina čosika hľadá, pričom stretáva milión nezaujímavých, úplne zbytočných persón, začne hľadať scenárista niečo ako myšlienku, pokus o rozuzlenie, režisér hľadá, ako z tej kraviny von ak nechce recyklovať čo... recykluje a všetci sa topia v žumpe hľadania nápadu, aby našli koniec filmu. Knihu som nečítal, ale neverím, že je tak blbá, ako film. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nepochybuju, že knižní předloha velmistra Kinga působí ucelenějším dojmem, než tenhle scénáristicky poněkud roztříštěný film. A nepochybuju ani o tom že ti, kteří ji četli, si film užijí mnohem kvalitněji než ti ostatní. Já ji sice nečetl, ale film jsem si užil skvěle, protože Kingův rukopis je nezaměnitelný a já ho zbožňuju. Navíc v hlavních rolích mí dva oblíbenci: Cusack a především Samuel L., který mě po poslední Tarantinově sračce opět utvrdil v tom, že místo v mé herecké top ten má naprosto odůvodněně. A jedna soukromá zajímavost - hned v úvodu filmu jsem si vzpomněl na jednu paranoidně paranormální vizi jednoho mého bývalého kolegy, a to o mobilech, které se jednoho dne začnou znenadání přiškvařovat k hlavám volajících lidí... Takže, vy otroci telefonování, kdo má uši k slyšení, slyš: Esemeskuj, ememeskuj, emailuj, ale nevolej! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

To, že Cell evidentne trpí na chudší rozpočet (ehm, len logá produkčných spoločností na začiatku zaberajú celé dve minúty!) by sa mu ešte dalo odpustiť. Nie každý „zombie“ film, aj keď v tomto prípade to sú „phoners“, potrebuje prvotriedne masky a množstvo gore, aby bol dostatočne efektný. V prípade Cell sú však neexistujúce masky najmenší problém, pretože najhoršie to je so samotnou réžiou, ktorá nedokáže námet správne uchopiť, akokoľvek ho využiť a podáva ho ako ten najhlúpejší príbeh s tým snáď najlacnejším presahom o závislosti na technológiách. Pokiaľ sa v prvej polovici odohráva iba obyčajné naháňanie so zombies, pardon phoners, po letisku, meste, lese je to ako tak sledovateľná rutina, na ktorú síce nebol okrem hercov (slušní Samuel L. Jackson s Johnom Cusackom) takmer žiaden rozpočet a ktorá iba recykluje už tisíc krát videné akurát v amatérskejšom podaní, ale je v nej aspoň aké také napätie a aspoň aké také tempo. Neskôr sa už totiž dostavuje iba nekončená nuda, kde hlavný hrdina hľadá svoju dcéru a stretáva množstvo zbytočných postáv, ktoré pre príbeh alebo samotné dianie nemajú žiaden prínos alebo opodstatnenie, hlavné postavy sa chovajú čoraz nelogickejšie a samotný záver je už tragédia sama o sebe. O akékoľvek rozuzlenie sa režisér snáď ani nesnažil a som takmer presvedčený, že ani on sám netušil ako z tejto blbosti von a tak to jednoducho iba ukončil. Iba tak, takmer v polovici diania, bez ozrejmenia. Ale to je v podstate jedno, lebo na jednoduchý námet sa tu postupne nabaľuje toľko zbytočností (postava z komixu, ktorý píše hlavná postava), že to celé pôsobí iba ako nepodarený mišmaš zombie filmu a filmu, ktorý by chcel mať nejaký presah. Pokus o presah však pôsobí akurát tak trápne, nerozpracovane a do podobne neambiciózneho filmu sa absolútne nehodí. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu je použita stejna píseň, "Ring my bell" jako v jiném postapokalyptickém filmu: Kniha přežití (2010). (SsgtJira)
  • Jedná sa už o druhú sfilmovanú "kingovku", v ktorej si spolu zahrali John Cusack a Samuel L. Jackson. Tou prvou bola snímka Izba 1408 (2007). (Kadas97)
  • Eli Roth mal pôvodne napísať scenár a režírovať film, avšak kvôli tvorivým nezhodám projekt opustil. (beso74)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama