Reklama

Reklama

Můj pes Killer

Trailer

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou snímku je osmnáctiletý Marek (A. Mihál), žijící se svým otcem, alkoholikem (M. Kuruc), na malém městě na moravsko-slovenském pomezí. Jediné opravdové citové pouto Marka váže k jeho psovi. Když se jeho otec rozhodne prodat část pozemku, je Marek nucen vyrazit kvůli podpisu smlouvy do nedaleké vesnice navštívit svou matku (I. Bendová). Jeho život obrátí naruby zjištění, že má nevlastního bratra (L. Filo), který je poloviční Rom. Do horizontu jednoho dne vtěsnané sociální drama varuje před stále agresivněji se prosazujícím rasismem a předsudky, které mají často tragické následky. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně špatná kamera sleduje ještě horší výkony neherců, kteří deklamují přiblblé dialogy rádoby ze života. Mladík s kostrbatou hlavou má psa. S ním i bez něj chodí před kamerou, nebo jezdí na motorce. Tedy pokud má benzin. Strohé, až dokumentaristické pojetí snímku z něj udělalo nekoukatelnou supernudu. A jako závěrečný kop do žeber mi tahle slátanina připomněla Gustáva Husáka s jeho hnusnou českoslovenštinou. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Kdyby to trvalo 30 minut, mělo by to daleko lepší efekt. Dlouhé statické bezúčelné záběry nevtahují, naopak intenzivně otravují. Autentické prostředí nebylo špatné, ale katastrofální výkon skinheada...to jako režisérka neviděla? Přitom dobrý herec by to hodně zvedl. Mohlo to taky být drsnější ve všem ohledech. Pro spoustu lidí (z majority) je to zlá noční můra mít za bratra cikána. 32%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Môj pes Killer je príbehom mladého neonacistu. Film má svoje pozitívne stránky. Hlavne keď to malé cigánča ten skinhead zviaže a celkovo to skončí pozitívne pre všetkých bielych divákov. Celková atmosféra je až na drobné vychýlenia vykreslená presvedčivo. Divák by mal prekonať svoju nechuť ohľadom témy, pretože tento krát sa jedná skutočne o slušný film a zároveň o presné pomenovanie koreňov rasovej neznášanlivosti. Kamera na seba strháva pozornosť. Často si namiesto deja začnete všímať veľmi slušivé zábery. Na Slovenský film až priveľmi dobré. Film hodnotím priemerom, ale ak by som mal hodnotiť len Slovenské filmy, tomuto by som dal o hviezdičku viac. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Toľkokrát vychvalovaný slovenský film, dokonca 3-násobne ocenený na odovzdávaní cien Slnko v sieti 2014. Tak som bol zvedavý, čo ponúkne. A teda okrem dlhozáberových scén na všedné udalosti, veľakrát nezrozumitelné texty (ne)hercov, poskakujúcu kameru, ktoré akože mali vnášať autenticitu, som tu našiel plemeno psov, ktoré malo vymletý mozoček. Z toho všetkého môžem akurát do istej miery pochváliť scenár k filmu, ktorý bol tiež ohodnotený cenou Slnko v sieti, ale réžiou rozhodne nie. Hodnotenie: 45% ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Mira a její filmografie. Lištičky jsou mor. Můj pes Killer trochu menší mor. Vyprázdněnost, ať to vyprázdní i naše hlavy. Přehnanost (Hodonín! Skalice! Tož já to znám!). Motivace postav na bodě nula. Lepší dramaturgie a možná trochu popustit svoje ego -> takovým tempem to snad ta děvčica jednou zvládne. Pořád lepší Oscarová nominace než česká. Amen. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Režisérka Mira Fornay dlho nemala predstaviteľku matky rómskeho chlapca. Keďže v príbehu pracuje ako masérka, začali obiehať reálne masážne salóny v Hodoníne. Takto našli Irenu Bendovú, bývalú účtovníčku, ktorá sa rekvalifikovala pre vlastný zdravotný problém. (LolopelS)
  • Scénář „Můj pes Killer“ byl vybrán na Berlinale 2010 pro Co-Production Market, v roce 2009 získal slovenskou Cenu Tibora Vichty za nejlepší scénář a v roce 2011 byl nominován na Krzysztof Kieslowski Script Teast Award na festivalu v Cannes. (Zdroj: Helena Hejčová)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na slovensko-moravskom pomedzí v mestách Hodonín (CZ) a Skalica (SK). (Samuellsson)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama