Reklama

Reklama

Příběh z pera Richarda Harrise mapuje čtyři dny v životě Flukea Kelsa, trochu zpustlého bývalého oxfordského profesora historie, který se ocitne v Moskvě na konferenci k nově otevřeným sovětským archivům. Jedné noci jej v hotelu navštíví bývalý důstojník NKVD a osobní strážce šéfa tajné policie Lavrentija Beriji. Tento starý muž tvrdí, že byl v době Stalinovy smrti na jeho dače a pomáhal Berijovi ukrást diktátorovy tajné spisy. Kelso se rozhodne, že své poslední ráno v Moskvě využije k tomu, aby prověřil mužovo vyprávění. Ale z neškodné otázky v Leninově knihovně se brzy stává smrtící hon noční Moskvou až do severního Ruska a do pustých lesů poblíž přístavu Archangelsk u Bílého moře, kde se téměř po půl století ukrývalo poslední Stalinovo tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (92)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Ruští herci, kteří zahráli v tomto tv-mini-seriálu, se museli každý večer po natáčení hurónsky smát naivitě, namyšlenosti a zaslepenosti Amíků, protože věděli, že to, co Američané berou jako fikci, je naprostá pravda. Ano, přátele, již je to tak - syn Stalina je živ a zdrav a celý ruský lid se třese na okamžik, kdy se syn národa zase postaví do čela Ruska a dokončí to, co nestihl jeho slavný otec. A ten okamžik je skutečně blízko. Syn Stalina se již neskrývá kdesi v archangelských lesích, ale dočasně se zdržuje v Chimkinském lese hned na okraji Moskvy, kam se přesunul, aby 9. května v den vítězství slavnostně vjel na bílém koni na Rudé náměstí a ujal se vedení. Bohužel se v tom moskevském lesíku trochu ztratil, protože ho neměl tak dokonale probádaný jak ten svůj archangelský. Proto se současně Chimkinský les postupně vykácí za účelem dohledání Stalina mladšího a připravení pro něj rovné široké cesty na Moskvu. Protesty místních obyvatel, kteří brání přírodu, jsou marné a za pár dní soudruh Stalin nejen obnoví bývalý SSSR, ale i připojí k němu zbytek světa včetně USA, Číny, EU, Spojených Arabských Emirátů a jiných států a statečků a vytvoří nový jednotný šťastný a všemocný SSSR - Světový Svaz Stalinských Republik. Ať žije globalizace! ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Dobrá fikce. O tom jak se objeví syn Stalina, který převrátí Rusko. Koukal jsem na to s tátou a po 40 minutách najednou konec a titulky. "To byl bylbej film." A ono nic. Ono to mělo další dvě částí o 40 minutách! Celkem funny, ocko by to už vypnul. Co se filmu týče, je to typická honba za zajemstvím a velkým odhalením. Nemít to tak blbě ustřihnutej konec, bylo by to lepšíl. ()

Reklama

deckardx 

všechny recenze uživatele

Vyborny televizni film, ktery by si urcite nezadal s nekterymi z filmoveho platna.. I na svou delku to ma spad a temer se nenudite... Daniel Craig a stejne tak jeho ruska pritelkyne podavaji vyborny vykon a vydavaji se po stope Stalinova syna - trosku mi to patrani prijde na zpusob Sifry mistra Leonarda trosku jinak a trosku jinde.. Asi cele se to tocilo v rusku a to dodava jistou autenticnost a atmosferu.. Urcite jeden z povedenejsich filmu, ktery se nemusi stydet za sve televizni parametry, ktere vubec nejsou videt.. Panove z BBC se vytahli a pripravili pekny zazitek.. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film je vlastně "malý seriál" a taktéž je na DVD natočen. Ale to je nejmenší kaz. Co mě více zaujalo, je možnost, že skutečně někde Stalinův potomek může být. Ačkoliv o tom pochybuji. Stalin měl jediného syna, který padl do německého zajetí. Němci nabídli Stalinovi výměnu zajatce za prominentního německého generála, jinak že bude jeho syn popraven. Co myslíte, že Stalin udělal ? Nevydal generála a klidně nechal syna popravit. Tak tvrdý to byl člověk a tak nekompromisní je ruská povaha k nepříteli. Zpět k filmu. DANIEL CRAIG hraje báječně, a jako historik z USA jde do situací, při kterých by i voják možná zaváhal. Trošičku mi tam vadil fakt, že Američané ještě nezažili ruskou zimu. Tak např. žáden Němec, který tam kdy byl, by neběhal na Sibiři v zimě jedině v saku a s rozepnutou rozhalenkou. Prostě při - 36° mrazech by vydržel akorát 15 min. a ne, aby se honil s vojenskou policii po lese. Neznalost hřích však neomlouvá. Ale jinak film má napětí a rychlý spád. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rusko je zvláštní země, kterou se nedá pochopit z několika filmů, ale mohl jsem se setkat s ženou, která byla schopná při jménu Lenin začít mluvit o Slunci na nebi a až božské dokonalosti. Osobně mám ruskou tématiku rád, proto mě Archangel zaujal, i když svým (televizním) rozdělením má zbytečně dost vaty a docela se táhne. Naštěstí Daniel Craig je skvělý a atmosféra o nic horší, přestože se film výrazně táhne, hudba a prostředí vcelku zvládají držet divákovu pozornost. Docela by mě zajímalo, zda by v Rusku další Stalin našil tolik podpory i v moderní době... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Rize v Lotyšsku a v ruské Moskvě. (Terva)
  • Při rozhovoru profesora Kelsa (Daniel Craig) a prostitutky Zinaidy (Yekaterina Rednikova) krátce po jejich seznámení je v záběru vidět zaparkované Audi se značkou obsahující kód 007. (vesper001)

Reklama

Reklama