Reklama

Reklama

Psychologický thriller vypráví o skupině problémových puberťáků, které rodiče poslali do nápravného zařízení na Fidži. Tábor však je ve skutečnosti vězením, kde dospívající děti podléhají vymývání mozků a jsou zneužívány svými strážci.
Psychologický thriller režiséra Christiana Duguaye vypráví o osudu skupiny teenagerů, s nimiž si rodiče nevědí rady, a proto je pošlou na Fidži do tábora s nápravným programem. Zdi, které by je oddělovaly od okolního světa, nejsou zapotřebí, protože z ostrova uprostřed Pacifiku se nedá utéct, a děti navíc musí stále nosit senzory. Dr. Hail (Peter Stormare), který je vedoucím tábora, i jeho pomocníci mají dokonale propracovaný systém šikany, v němž nechybí brutální násilí, vymývaní mozků ani sexuální zneužívání... (HBO Europe)

(více)

Recenze (148)

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na nářez, narůstající nesnášenlivost mezi chovanci, manipulaci vedoucího tábora atd..jenže nic z toho se nekonalo, jen šablonovitý děj navíc bez nějakých zvratů, momentů překvapení. Rádoby útěk do centra ostrova s náramky na nohou byl beznadějný už od začátku..pro mě zkrátka nuda bez nápadů, přidané hodnoty..nezachránila to ani Kunis s nevýrazným Stormarem..jedna hvězda za zvolený leč nenaplněný potenciál a druhá za zvolenou lokaci .. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Film Výchovný tábor, je o táborech, které existují po celém světě a v kterých se s náctiletými zachází nelidsky. Nemohu říct, že by to byl nějaký super film, který bych viděl v poslední době. Ale já, vím určitě, že bych nikdy nechtěl být v tomto, ani v žádném jiném podobném táboře. Jedno vím ale určitě, film Vás donutí se nad sebou zamyslet, ať už jste jacíkoliv. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Co přesně vám vadilo na režii? Co vám na tom přišlo směšnýho? Dobře, těžko se tomu dá odpárat pár nelogických zvratů a leccos vypadá bejt přehnaný (viz zbytečně afektovaná postava Jacka), nicméně na mě to zafungovalo. Před kamerou se sešlo pár talentovaných herců a samotná kamera byla syrová stejně jako všechno to, co snímala (což mi naprosto vyhovuje). Boot Camp navíc (ne)příjemně graduje a já se od stavu "však to je v jádru dobrá věc" dostal k unikátní kombinaci napětí a zlosti. Za mě v rámci možností spokojenost. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté snáď po 10 rokoch. Za mňa veľmi dobrý film, ktorý síce má svoje chyby ale ja ho mám proste rád. Videl som ho snáď 8x a stále na mňa pôsobí dobre. Film sa nesnaží na nič hrať. Čítal som, že ľudia očakávali viacej od tohoto filmu. Súhlasím dá sa očakávať viac ale hádam, že režisér to nechcel dať ako R-kový film. Ak by tam bolo pridaných viac scén bolo by to ešte lepšie. M. Kunis, G. Smith a P. Stormare pekne tiahnu film od začiatku do konca. Vedľajšie postavy sú tam len aby sa nepovedalo a sú hlavne nevýrazné. Film má dĺžku 95 min. Tá dĺžka je dvojsečná zbraň. Je dobrá kôli dostatku priestoru pre hlavne postavy. Stihnú sa tu celkom slušne rozvinúť charaktery postáv. Na druhej strane je to krátke. Mohlo to mať kľudne aj 110 min aby to bolo brutalnejšie. Celkové hodnotenie za mňa je 80%. Film jednoznačne môžem odporučiť. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně si člověk řekne, že takoví to zbohatlíci, kteří už neví co by roupama, kradou, píchají si jehly do těla, si pořádný dril zaslouží. Film to ale postavil na skutečnosti, že dívka, která se dostala do tohoto tábora, zase není tak vinná. Udělala pár zamyšlení hodných věcí, ale nebyla takovým grázlem, jako nejspíš většina ostatních. Skutečnost, že podobné tábory skutečně existovaly ale filmu moc nepomáhá. Není totiž jasné, jak moc se ten filmový skutečným podobal a zda byly ve skutečnosti krutější nebo to byla spíše lehčí odnož. Ve filmu se na to, abych byl snad šokovaný existencemi těchto táborů, zase tak moc neodehrálo. Ano, jedno znásilnění, ale to se děje i na ulicích, dále pak bití v kruhu všech ostatních. Jinak jsme ale sledovali jen to, jak "děti" pracují a nedostávají požadovaný příděl masa. I záminka a způsob, jakým se kluk hlavní hrdinky do tábora dostal, byli trochu...řekněme trapné nebo spíše nepřesvědčivé, to je správnější slovo. Herecké výkony mě moc nepřesvědčily. Většina filmu se odehrávala ve tmě a moc toho tak nebylo vidět. Zkrátka, dost průměrný a chvílemi i podprůměrný film. Pokud měl dát na vědomí existenci těchto táborů, udělal to nepříliš přesvědčivě. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Na jednom snímku prezentace Dr. Haila (Peter Stormare) na semináři v L. A. je možné vidět slovo "Responsability". Takové slovo ale neexistuje, jeho správné znění je "Responsibility", v překladu "Zodpovědnost". (Cheeker)
  • Zkratka "ASAP", kterou nosí "účastníci tábora" na tričkách ve filmu, znamená Advanced Serenity Achievement Program, tedy Moderní program pro dosažení klidu. Ve skutečnosti ji můžeme přeložit i jako "Jakmile to bude možné", což ukazuje touhu tábor co nejrychleji opustit. (Cheeker)

Reklama

Reklama