Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarda Kuchař přenechává na léto svůj pražský byt asijským běžencům a odjíždí k jezeru Andělský Hronov, kde vlastní bufet Tropicana. Jeho jediným zaměstnancem je místní prosťáček Kamil. Ostatně u jezera není ani noha a jedinými návštěvníky jsou zdejší zemědělci, traktoristi Jirka a Péťa, a také sklerotický stařík Zachariáš. Jarda má nevyřízené účty s rybářem Vrtílkem, jemuž přejel před dvěma roky psa. Nyní má Vrtílek psa nového a toho bezostyšně posílá na Jardu i Kamila. Pak s pobavením sleduje, jak si ti dva lížou rány. Výměna invektiv z jednoho břehu jezera na druhý je každodenní záležitostí... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (502)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Petr Čtvrtníček a Josef Polášek u mě nepatří mezi nudné patrony. Ale sluší jim spíše hraní v divadle nebo jiné komediální kousky. Velká snaha o nezávaznou komedii se opravdu netrefila do mého smyslu pro humor. Nebaví mě sledovat životy ztroskotanců v českých filmech, jelikož ony samotné jsou už tak trochu tvrdý oříšek. Tento film teda rozhodně nebude patřit mezi mé favority na českém bitevním poli filmu. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Už dle hereckého obsazení je jisté, že film svým humorem zaujme pouze některého diváka. Bohužel bych řekl, že si to spoustu lidí uvědomuje a nedovedu se zbavit dojmu, že spousta uživatelů snímek prostě shlédla s odhodláním nekompromisně snímek odsoudit a napsat, že se jedná o dno české kinematografie. Když to zjednoduším - stačí si pustit Kinobox nebo jakýkoliv záznam Českého lva a divák ví, do čeho jde. Poslední plavky se prostě odvíjí v duchu tohoto typu humoru. Jak tento druh humoru přiblížit? Ve snímku je spoustu trapných a nevtipných momentů, které mi ovšem svou naivitou a trapností přišly vtipné. Už před projekcí je jasné, že se nebude jednat o geníální dílo, nýbrž o sled krátkých epizod, které jednoduše buď vtipné jsou nebo nejsou. Jak jednoduché. Nesnaží se o nějakou výpověď nebo skryté poselství. Vše závisí na ústřední dvojici Čtvrtníček - Polášek. A že snímek postrádá jakýkoliv nástin děje? To mi nevadí, klidně mě kamenujte, já se totiž pobavím u scény, kdy rybář používá jako návnadu na sumce cizího psa a opakovaný vtípek s probíjející pípou taky není k zahození. Poslední plavky jsou filmem na jedno použití. Docela jsem se bavil:-) ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S Petrem Čtvrtníčkem, Jiřím Lábusem, Josefem Poláškem a Magdalénou Sidonovou je u vody docela legrace a ta řádka povedených scén Posledních plavek se povedla jen díky nim. Nicméně opravdový film to zkrátka moc nepřipomíná (natožpak dobrou komedii) a čím blíže je konec, tím silnější má divák pocit, že se může stát úplně cokoliv a bude to jedno. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nějak takhle by vypadaly Čelisti, kdyby Spielberg v pětasedmdesátém kouřil hašiš z kartuše od montážní pěny.. Patálie kolem latexového Holdegróna možná měly navodit ospalou letní náladu a člověk se snad mohl i párkrát pousmát (především u Čtvrtníčka, co to trousí o římská CVI), ale zároveň je tam spousta pasáží, co jsou hlušší, než Beethoven na sklonku kariéry, či by mohly z fleku vyučovat trapnost na univerzitě. Dva drobné poznatky. Polášek se ze škatulky s cedulkou „Trotl“ vymaňuje evidentně nerad a hudba Krafta tomu v crazy-komediálních situacích dodává nádech Kusturicy, ale je to asi takový nádech, jako když si při ostravské inverzi pustíte do plic pana Mittala. Přežít se to dá ovšem v klidu - bahnité dno české kinematografie je totiž ještě hloub.. Traduje se, že se nedávno mezi Lábusem a Čtvrtníčkem odehrál tenhle rozhovor: Jirka: „Volal mi Krajňák.“ - Petr: „Krajňák, jo? Čůrák. A co chtěl?“ - Jirka: „Abychom šli podruhé do plavek.“ - Petr: „A cos mu na to řek?“ - Jirka: „Nic.“ - Petr: „Tak tos mu řek dobře.“ ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Možná, že za určitých okolností se z tohohle dalo něco vytěžit. Líbila se mi krajina i některé detailnější záběry. Hudba hrozná, dialogy plytké. Mrzí mě, že se skuteční páni Herci typu Rudolfa Hrušinského (nebo i Jirka Lábus) zabíjejí v takových sračkách, jako je Ulice nebo třeba tahle ptákovina. Celkově velká slabota, i když Čtvrtníček občas zahlásil slušně. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Rybník, u kterého se natáčel defakto celý film, se jmenuje Kotlíky a leží u města Pezinok na Slovensku. (sator)
  • V improvizovaném bufetu Tropikana teklo z pípy nealkoholické pivo, které bylo díky teplému počasí nepoživatelné a rychle se kazilo. Proto herci pili pivo lahvové. (Fenk)
  • Jiří Lábus při natáčení hodně improvizoval. (Fenk)

Reklama

Reklama