Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavým námětem to je určitě, ale zpracování mě bohužel chvílemi nudilo. Po závěrečném rozuzlení mi to nedá a podívám se na to asi někdy znova, je to určitě zapotřebí. Film je nejen zajímavý nápadem, ale je také velmi tajemný a dobře zahraný. Všechny tři ústřední postavy hrají velmi věrohodně. Závěr to celé docela zamotá a já jako fanda mysteriózních filmů, bych tomu měl tu druhou šanci dát, dostat tak více odpovědí a možná i zvednout hodnocení. Uvidíme. 60% ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Agnieszka Wojtowicz-Vosloo, Paul Vosloo, Jakub Korolczuk | Hudba: Paul Haslinger | Produkcia: Bill Perkins, Brad Michael Gilbert, Celine Rattray | Distribúcia: Anchor Bay Entertainment | Štúdio: Lleju Productions, Harbor Light Entertainment, Plum Pictures | Rozpočet: 4,5 miliónov $ | Tržby: 3,260,454 $ || ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Toto nie je horor a nie je v ňom nič čo by Vás mohlo vystrašiť. Je to skôr mysteriózny thriller o hlbokom zamyslení sa čo nás čaká po živote. Či je ozaj možné aby sa diali také veci aké sa tu snaží režisér vykresliť. Film je dobrý. Môže vám však pokaziť náladu viac ako by ste čakali. Pekný herci, pekný film. Ale nie viac ako 3 *, lebo .... Lebo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ani po smrti nemá člověk klid. Nebo po životě? No, ono na tom vlastně ani tolik nezáleží, když už jeden leží na tom "prkně", že? Tenhle film mě překvapil podobně jako Obřad s Anthony Hopkinsem. Kromě poctivé atmosféry a scénáře plného zajímavých úvah a otazníků s ním má společný i výkon Liama Neesona. Jeho chladný a přepečlivý funebrák je naprosto skvěle zahraná postava a troufám si říct, že kdyby ji dostal na starost někdo jiný (třeba i původně zamýšlený Alfredo Molina), Po životě by chyběla velká část té zvláštní působivosti. Pochvala patří i Christině Ricci a samozřejmě také paní režisérce, kterou by v budoucnu mohly čekat pěkné věci. 3,5 zaokrouhluji nahoru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Proč umíráme?" ,,Aby byl život důležitý." Ani ne tak horror jako spíše psychologické drama zamýšlející se nad smyslem života a věcmi mezi nebem a zemí. Hned zkraje se samozřejmě vybaví seriál Odpočívej v pokoji, kde rozhovory s mrtvými byly na denním pořádku. Problém je v tom, že divák je stále maten, zda-li ústřední postava skutečně zemřela. Na druhou stranu se ukáže, že o tohle v celém filmu až tak nejde. Oku lahodící kamera s místy vytříbenými obrazovými momenty, velmi dobrá práce s barvou, světlem a stínem, chvílemi tajemná a po celou dobu vhodně zvolená hudba i herecké výkony nakonec táhnou film nahoru. Vůbec nevadí, že konec vytušíte možná již někde v polovině. Ostatně výkřiky: ,,Nejsem mrtvá, nejsem mrtvý!" zásévají neustále semínka pochybností. A poznámky: ,, Ach, vy lidé..." klidu nepřidají. V jednom okamžiku se z Ricciové stává skutečná gothická dáma vstupující do noční můry. A poetické záběry hřbitovních náhrobků dýchají krásou dekadentních obrazů... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Roli Paula chtěl hrát Wes Bentley, kterí si roli nezahrál kvůli protidrogové léčbě, kterou v té době absolvoval. (lucius789)
  • Film bol natočený za 25 dní, na prelome novembra a decembra 2008. Premiéru mal však až v novembri 2009 kvôli bližšie neurčenej prestávke vedúceho strihu trvajúcej niekoľko mesiacov. (Abiosis)

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama