Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

Skip 

všechny recenze uživatele

Film jemně a s přehledem kráčí na hraně mezi dramatem a komedií. Drama je zde cítit velmi silně, ale díkybohu nespadá do dusného sociálního dramatu, ke kterému námět vybízel. Humor, tak jemný, až skoro nepostřehnutelný, o to však silnější, je příjemnou protiváhou vážnosti situace, v níž se Maggie alias Irina Palm ocitl...a. Skvěle natočený film, ve kterém mě rušil pouze poněkud monotónní hudební doprovod. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Irina Palm je příběh o Maggie, která se kvůli drahé léčbě nemocného vnoučka tak dlouho honila za penězi, až je dohonila a to doslova a mě si ta ženská, která pochopila, že na jemnocit není čas ani prostor, získala. Vzala svým rozhodnutím do rukou osud všech zúčastněných včetně sebe, aniž to předem tušila. Ztratila jen to, co nestálo za slzy, a získala mnohé - něco z toho asi poprvé v životě. Prosté na podívání, bohaté na pocítění. ()

Reklama

decay 

všechny recenze uživatele

Maggie alias Irina je okolnosťami prinútená urobiť niečo, čo absolútne mení všetko v jej, a nie len v jej, živote. Táto odhodlanosť je vyvolaná jej čistým citom pre lásku. Silný dej s výbornými hereckými výkonmi a strih spolu s hudbou tvoria perfektnú atmosféru, od ktorej nemožno odpútať pozornosť. Napriek tomu, že som film zhliadol v českom znení, nemám čo vytknúť. ()

neneka 

všechny recenze uživatele

Dojemný, civilní, pravdivý a uvěřitelný. Marianne Faithfull jsem měla vždy ráda i jako zpěvačku a v reálu je zřejmě taková kočka s 9 životy, a tak bez mučení přiznávám, že nejenže mě nalákalo to, že jde o film evropský, protože ty já hodně můžu, o tématu nemluvě, ale taky jsem právě na ni byla hodně zvědavá. A... skvělý! ()

ambron 

všechny recenze uživatele

"Všetci hovoria, že by pre deti urobili všetko. Ale čo tieto slová skutočne znamenajú?", pýta sa jedna z postáv v tomto nenápadnom filme. Maggie "Irina Palm" jednoduchá, nenápadná žienka pojala tieto slová po svojom a aj za cenu vlastného odporu a posmechu, prekročila vlastný tieň. Aby zachránila. Sam Garbarski priniesol na obraz netradičný príbeh s vtipom a šarmom a ukázal, že skutočný a úprimný cit nás môže zaviesť na najnepravdepodobnejšie a pre mnohých "špinavé" miesta no môže tam aj vzniknúť. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama