Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Tolik absurdních situací a černého humoru v jedné komedii, se vidí velmi málo. 90 minut uteče jako voda, pořád se bavíme, stále nové překvapení, každá postava nabízí výborné charisma. A i když jsem viděl první remake (nesrovnatelné s originálem), pořád jsem se skvěle bavil. "Tak co strejdo? Ale nic, kde je ta mrtvola?". ()

juta 

všechny recenze uživatele

Originál bude vždycky originál, jen se na něj člověk musí podívat dřív než na remake (který je téměř na chlup stejný), jinak si ho tak neužije. :D V tomto filmu se neobjevuje tolik výrazných hvězd jako v remaku, ale na druhou stranu je tento film zase reálnější, proto má každý něco a netroufám si říci, které dílo je lepší. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Miluji britský humor a tato černočerná komedie Franka Oze o jednom netradičním pohřbu patří k tomu nejlepšímu, co jsem měl doposud možnost shlédnout! Vynikající scénář Deana Craiga ( Válium, LSD, sjetý Alan Tudyk, posraný strýček Alfie, posraná ruka, posraný obličej, homosexuální lilipután Peter Dinklage, no řekněte sami , co více si přát.. :o) Excelentní herecké výkony všech zůčastněných v čele se " sjetým " Alanem Tudykem jako Simonem. Ručím vám za to ( pokud máte rádi britský humor ), že se budete KRÁLOVSKY bavit. I přes humornou stránku nemůžu nezmínit, slovy hlavního hrdiny, jednu velice pravdivou a výstižnou větu.. : V životě musíš jít za tím co chceš, protože nevíš, jak dlouho tu budeš. A ať se Ti to povede nebo ne, hlavní je, že jsi to zkusil...... p.s. všechno je tak kurevsky zelený :o) ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Pomalšie rozbiehajúca sa komédia, ktorá naberie na tempe a pobaví čierným situačným humorom. Výborné herecké výkony však zaručujú kvalitu jednotlivých komických situácii. Nápad je jednoduchý, prevedenie kvalitné a tak sa človek baví na situáciach, ktoré sú práve vďaka jednotlivým výkonom v tejto komédii dostatočne vtipné. Zdlhavejší začiatok však uberie na náboji,... škoda, že energickosť poslednej tretiny sa aspoň čiastočne nedostala k začiatku,... ale človek zabúda na začiatok ak je koniec dobrý, však ;) (3,5*) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dokonalý koncentrát všech poloh suše černého humoru, kterým se pyšní snad jenom sami Britové. Že se bude šroubovat do absurdnosti, nikoho nepřekvapí už při prvním nakouknutí do rakve, ale že to ustojí jak zdrogované účastníky, tak i všechna ta děsivá rodinná tajemství, je mi absolutní záhadou. 4 a ½. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Peter Dinklage ztvárnil postavu trpaslíka jak v tomto filmu, tak i v pozdějším remaku Horší než smrt (2010). (Luigi.K.)
  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • Když měl Alan Tudyk dělat, že je zfetovaný, inspiroval se vzpomínkami na své mládí, kdy viděl opilého teenagera vylézt na stůl. Ve scéně na střeše napodoboval jeho podivné pózy. (HappySmile)

Reklama

Reklama