Reklama

Reklama

Žraločí muž

(TV film)
  • USA Hammerhead: Shark Frenzy (více)

Obsahy(1)

V laboratoři provádí doktor King pokusy na lidech a jejich křížení se zvířaty. Přišel na princip kmenových buněk. Ty mohou sloužit k nahrazení jakýchkoliv buněk v těle. Lze tedy vyrábět náhradní orgány a podobně. King je ale napůl šílený a dost experimentuje. V jeho laboratoři spoutaná žena porodí dítě zkřížené se žralokem a zemře. Kingovu teorii prezentuje ve skupince vědců Amélie. Ta má za úkol se svým přítelem Tomem spolupracovat na projektu s doktorem Kingem. Amélie souhlasí, přestože s ním kdysi měla spor, když si měla vzít za muže jeho syna Paula, který pak zemřel na rakovinu. Vědci v čele s Amélií a Tomem jedou na ostrov, kde doktor King provádí své experimenty. Vědcům přijde divné, že na ostrově nemají signál na satelitním telefonu. Druhý den je King seznámí se svým projektem. Když měl jeho syn rakovinu, King ho zkřížil se žralokem a udělal z něj mutanta. Ten nyní plave v akváriu, které vědci sledují... King jim pak řekne, že je odsuzuje k smrti za to, že ho vyhostili do exilu. Zavře je v místnosti, kde je akvárium. Kingovi lidé rozstřílí sklo akvária, to praskne a zatopí místnost. Všem se z ní podaří utéct ven, a jelikož potřebují z ostrova pryč, vědci přepadnou loď, která je zakotvená v Kingově přístavu. Loď ale rozstřílejí Kingovi muži a ta vybuchne. Jeden z vědců je pak ve vodě napaden žralokem... (TV Prima)

(více)

Recenze (73)

drackula 

všechny recenze uživatele

Hlavný záporák je akýmsi nepodareným krížencom Dr. Frankensteina a Dr. Moreaua s logikou Dr. Jozefa Mengeleho. Pupkatý W. Forsythe sa nám pre zmenu ukazuje v neuveriteľne lacných prestrelkách, tupých dialógoch a príbehu ktorí je prepchatý klišé od začiatku až po koniec. Jediné plus si zaslúži samotný žraločí muž, ktorého spracovanie je vcelku podarené. Škoda preto, že hrá skôr druhé husle, keďže jeho vyčíňanie je odsunuté na druhú koľaj už spomenutými akčnými sekvenciami medzi pupkáčom a ostrovnou ochrankou. Niektoré momenty potešili, ale bolo ich pramálo. 25 % ()

PRobin odpad!

všechny recenze uživatele

Hned ze začátku mě zarazilo, kolik lidí se nachází na "neznámém ostrově". Samozřejmě, že většina skončí v útrobách věčně hladového mutanta, ale stejně. Máme zde ukázkově šíleného doktora Mengeleho, kterému v patách běhá slizký tlustý kumpán, který se před začátkem natáčení zapomněl vyčůrat (stále běhal v předklonu). Sám doktor má hrozný hlášky typu "přiveďte je" a "žraloci jsou nejsuprbombazabijáci úplně ze všech" a jeho nohsled jen funí, krmí kapry v akvárku a nechá si ukousnout prsty. Na straně dobra je bioložka neurčitého věku, neurčitého vzhledu a neurčité velikosti silikonů. Jejím parťákem není urostlý mariňák, jak asi čekáte, nýbrž obtloustlý ajťák, který s jedním kalachem a jedním zásobníkem vystřílí snad celou divizi nepřátel + jeden vrtulník. Taky předvede pár machrovinek hodných MacGyvera a vůbec celý film sledujeme jeho snažení v oblastech běhu, plavání a výbuchů. Z monstra si užijeme jen ploutvičku ve vodě, očíčko ve křoví a spustu krkavých zvuků. A málem bych zapomněl na blondýnu! Ta se zde také vyskytuje, ale nejvýstižnější je její utržená noha. Teď už víte vše a můžete se tomuto filmu s klidem vyhnout :) ()

Reklama

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Celý tenhle film je jedno velké klišé. Všechno tak typické, co znáte z ostatních filmů, nacpal režisér sem. I když k němu mám celkem dost výhrad, nemůžu dát méně než 4 hvězdy, protože mě film svým způsobem dostal. Užiju si ho i bez hodnocení a komentářů ostatních, ty pro mě nejsou motivačním měřítkem. Pravdou ale je, že snímek stál nejspíš tolik, kolik má bezdomovec v kapse, protože jsem se těšil na pořádnou příšeru, ale kamera se vždy buď odvrátila stranou nebo přišlo zatmění. ()

Vanguard77 

všechny recenze uživatele

Ze tří snímků kolekce, kterou jsme si já a nejméně také ještě Vitason pořídili, je tenhle snímek podle mě nejlepší. Opět se člověk tak jako u Mosquito mana podiví nad některými velkými hloupostmi, například když se William Forsythe (který je jinak kupodivu jedním z kladů filmu:) ) prochází nechráněn a nekryt a odstřeluje zlosyny, kteří se zdatně kryjí za všemožnými překážkami a ne a ne ho trefit. Přitom je to jenom obyčejný ajťak, ani žádný velký sportovec. Tady mi tahle blbost narozdíl od Mosquito mana vadila mnohem méně, asi mi přišla vtipnější. Samotná nestvůra sice nevypadá nijak jako plakát, ale nedá se říct, že bych byl zklamaný. Zápletka a děj nám při nejlepším dosti drhnou, ale co byste chtěli od takového béčka. Koukatelné, viděl jsem mnohem horší počiny. ()

Newman_xf 

všechny recenze uživatele

Kultovní hlášky.. Týpek, který ztratí AK tak, že sám sobě přivře ruku do dveří :D Nutno vidět... A teď.. Tě miluju! A nikdy nezapomenu na Bernieho.. Borca co tahají zraněného ssebou jako přítěž, aby ho v době relativního klidu nechali napospas přededveřma... Aneb: "Kde je Bernie? BUCH - Bernie už není"... Doporučuji s CZ dabingem. Někdy se hold synáček nepovede... Hodnocení v rámci guilty-pleasure. Jinak jasný odpad. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je zmíněna investičních banka Lehman Brothers jako firma vítězů. O 3 roky později krach této banky rozpoutal největší finanční krizi od 30. let 20. století. (PD321)

Reklama

Reklama