Reklama

Reklama

Jediné, co chybí Lauře (Elisabeth Shue) v jejím jinak dokonalém životě je dítě. Když zjistí, že je těhotná, zdá se, že všechny její sny se vyplnily. Mateřství však není tak jednoduché jak si Laura představovala. Brzy po narození dítěte začne bojovat s poporodní depresí. Poté co má děsivé halucinace, jí manžel najme chůvu. Začíná boj o Latřino duševní zdraví a osud dítěte… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film jsem shlédl na FILM+ a díky bohu za to, protože pokud bych si sehnal DVD, asi bych si podřezal žíly. Opravdu jednoduchý, slaboduchý příběh : žena, těhotná, blázní - vidí panenku, dítě, panenku, dítě, pak je tam jakási chůva, manžel a zase ta panenka, dítě, panenka, dítě....... film mi připadal jako antiporodní dokument o tom, jak si děckem zkazit život - tedy alespoň na mne tak zapůsobil! Beru si z něho příklad. ()

fakáč 

všechny recenze uživatele

Opravdu zvláštní film, nevím kam si ho mám zařadit a o čem vlastně vypovídá. Co si mě sice stále přitahovalo a vydržel jsem film sledovat až do konce, no plitký a nepřekvapivý závěr jsem nepochopil. Asi jde o nějakou studii poporodních depresí žen, nevím. Každopádně nedoporučuji shlédnout těhotným ženám a čerstvým matkám prvorozeňat. ()

Reklama

alambert 

všechny recenze uživatele

No, musím přiznat, že po celkem nudném začátku mě dost překvapilo, že je film řežijně na docela slušné úrovni a je v něm několik opravdu pěkných kousků a fíglů. Problémem ovšem zůstává scénář, který se až příliš snaží zaujmout a okatě odpoutává pozornost od hlavní linie do slepých uliček, ze kterých nakonec nic není. A potom to nejhorší jsou herecké výkony, které jsou opravdu, ale opravdu...špatné. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Dítě ukradlo matce duši aneb poporodní psychóza (matka dělá věci, o kterých neví a vidí bludy). Je pravda, že koukat hodinu a půl na Elisabeth Shue na mateřské, není zase až takový odvaz, ale třeba mě se to zrovna líbilo, Elisabeth mám rád a takovýhle jednoduchý filmeček je mnohdy lepší, než když se zápletka nějak zbytečně složitě zamotává. I konec mi přišel ok. Já myslím, že se na to dá dívat celkem bez úhony. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako musím říct, že takřka celý film fakt čekáte, co z toho nakonec vyleze a ten konec je docela šílený. Ale taky se pak divák asi nevyhne otázce, stačí to pro spokojenost? V podstatě ryzí psychologický horror (dobře, možná spíše drama nebo thriller, ale se silným mrazivým podtextem, ale jsem ochoten si stát za tím horrorem), jehož hlavní devizou je Elizabeth Shue, nestárnoucí (opravdu nestárnoucí, spíše zrající) bohyně mokrých snů, která psychicky rozhozenou čerstvou matku podala hodně zajímavým ležérně odcizeným stylem. Ten film celý stojí a padá právě na ní a aby to netáhla celé sama, jistou dobu ji skvěle sekunduje neméně výborná Kathleen Chalfant. Opět se ale vnucuje ta otázka. Stačí to? A to já právě nejsem schopen zodpovědět. Stačila by zcela jistě kratší stopáž. Možná by stačila trochu větší hustota. Takhle by člověk nepřemýšlel nad tím, že více než půlku filmu vlastně neví vůbec nic, ale užíval si tu psychičtější jízdu. Už dlouho jsem nebyl tak nejistý jestli mi to stačilo nebo ne. Jestli je to silný nebo slabý film. Asi to budu muset nechat trochu uležet a po čase to absolvovat znovu. Snad to bude příště jasnější. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama