Reklama

Reklama

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1

  • Velká Británie Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (více)
Trailer 2
Dobrodružný / Drama / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2010, 140 min

Režie:

David Yates

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Steve Kloves

Kamera:

Eduardo Serra

Hrají:

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Carolyn Pickles, Jason Isaacs, Bill Nighy, Bonnie Wright (více)
(další profese)

Dlouho obávaná válka se zlem začala, Voldemortovi Smrtijedi kontrolují ministerstvo kouzel i Bradavice a zatýkají všechny, kdo by se jim chtěli postavit. Harry a jeho přátelé mají před sebou těžký úkol, chtějí najít a zničit tajemství Voldemortovy nesmrtelnosti - viteály. Při pátrání po nich nejsou nikde v bezpečí, proto se každý den přesunují a stanují v lese. Jejich samota vyústí v hádky podporované temnou mocí viteálu. Ron pak své přátele opouští. Ne na dlouho, brzy si uvědomí sílu přátelství a začne své kamarády hledat. Společně jsou poté úspěšní a jeden viteál se jim podaří zničit. Opět sjednocené trio se vydává navštívit otce Lenky Láskorádové. Od něho se dozvídají o Relikviích smrti - neporazitelné kouzelné hůlce, kameni schopném vzkřísit mrtvé a neviditelném plášti, který shodou okolností Harry již sedm let vlastní. A tato hůlka je to, co Voldemort hledá, jako pojistku proti Harrymu... (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (1 969)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Lidi, jděte na titulky nebo na to radši nechoďte vůbec. Jinak je to o třídu lepší než šestka, ale pro nečtenáře horší tak o dvě třídy. My ostatní totiž víme, že tam je ten les a pak další les a potom zase jiný les....:). Místy to může působit jako reklamní video na britský lesní ekosystém, to uznávám./// Scéna s Dobbym mě dostala. /// Mundugus je jedna z mála postav, která se nejvíc přiblížila mým představám. /// Pokusy o erotické dusno v hlavní trojici vyznívají dost špatně, křečovitě a lacině. Zcela nadbytečné dotyky, úsměvy a pohledy. Nevím proč tam tedy jsou, mladí (které by jiskření mohlo bavit) knihu znají a ví, že to tak není, ostatní si možná budou připadat, že sledují kouzelnického bratříčka Tvajlajtu./// Animovaná povídka o třech bratrech byla vizuálně skvělá, scéna transferu Harryho do Doupětě řádně dramatická. A tentokrát i několik skutečně vtipných vtipů aneb bez Grinta by to bylo slabší, hraje ze všech nejpřesvědčivěji. Tenhle díl má atmosféru a chytnul mě, to se mi už u HP filmové ságy nestalo léta. Toť zatím mé první dojmy. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steve Kloves .. Čáry, máry, fu(c)k. Tento film absolutně nefunguje. Téměř stopadesát minut rozbředlé, nudně natočené a vleklé vyprávěné látky, která o to víc uráží, že vzniknula jen a pouze pro kasovní zisk a jejíž samotná hodnota je mizivá (ještě že mne lístek do kina stál jen 50 kč, větší sumy bych zajisté litoval). ___ Knihu jsem četl jenom jednu a to ani ne celou (nezaujalo), ale z toho co se „děje“ ve filmech (viděl jsem všechny) už asi tři díly zpět musí být přetaženo z hodně mizerné předlohy. A David Yates tomu nasazuje korunu svou únavnou režií, plnou táhlých záběrů přírodních scenérií a nezvládnutou dramatizací klíčových scén. Sice pár scén udělal poměrně vtipnými, zbytek ale vyzněl převážně směšné. V poměru s vynaloženým rozpočtem a známosti předlohy jde o jeden z nejhorších a především nejzbytečnějších výsledku. Vše, co obsahuje sedmá kniha, by zaisté šlo smrsknout do jednoho filmu, navíc celá série už dlouho trpí seriálovostí ovšem na zbytečně velkém rozsahu stopáže, kterou není schopná naplnit. ___ Nejsem zklamán, po minulém díle bylo očekávání po zásluze nízké - ale takovej poser jsem teda nečekal! Relikvie nudy – část 1. 20%. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Příručka mladých svišťů pro stanování v prořídlém křoví. Možná jsem k chlapci s jizvou přespříliš krutá, ale nebýt několika kolektivních scén a Yatesovy řemeslné šikovnosti, skončilo by to trapasem. Když kdysi Brumbál řekl Harrymu, že nás čekají temné časy, netušila jsem, že měl na mysli Stmívání:) 55% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Yates jde až na dřeň a z Pottera tříská emoce, atmosféru, ale i brilantní humor (a to zcela náhle, ovšem funkčně i ve vážných momentech, kdy by to jeden nečekal). Relikvie smrti je plná velmi odvážných momentů (z hlediska režijního, hereckého i z hlediska celé téhle série), nad nimiž zůstává rozum stát... Přesto to není na plný počet. I navzdory rozdělení do dvou dílů jsou některé kapitoly příliš uspěchané, než aby stihly vyniknout a celková návaznost také nefunguje - Relikvie jsou roztěkané, nepropojené... Těžkým paradoxem je pak naprosto ultimátní animovaná vložka, která představuje ve filmech o Potterovi naprosté novum, je sama o sobě brilantní ale do teď se nemohu rozhodnout, jestli do filmu patří, nebo ne... Červenec je ale každopádně setsakra daleko!!! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nepochopiteľný úpadok. Nikdy som žiadnemu HP nedal nižšie hodnotenie ako 8/10. Tejto debilne (a tým myslím fakt debilne) napísanej, ultranudne zrežírovanej, afektovane zahranej, neznesiteľne naťahovanej, do seba zahľadenej a fantasy bľabotaním vyplnenej nezáživnej sračke nedám viac ako 3/10, aj to bude 2,9 bodu za Príbeh troch bratov. Zlatý Twilight, zlatý Posledný vládca vetra, zlatá Narnia. A to myslím celkom vážne. Pokúšal som sa to pozerať trikrát, na tretí pokus som to s najvyšším sebazaprením a znechutením teda dorazil, ale mám dojem, že mi to zobralo silu na rok života. ()

Galerie (437)

Zajímavosti (79)

  • Při natáčení filmu se filmaři rozhodli udělat si legraci z Daniela Radcliffea a do londýnské kavárny, kam se přijdou Harry, Ron (Rupert Grint) a Hermiona (Emma Watson) přeskupit, pověsili na nástěnku plakát na divadelní hru „Equus“ (Daniel se v ní svlékl) s Radcliffem v plné jeho kráse. (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy Xenofilius Láskorád (Rhys Ifans) kreslí znamení relikvií smrti, se mezi nakreslením kruhu a trojúhelníku zřetelně změní tvar kruhu. (Brooks_xx)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

07.02.2020

Herec a producent Vin Diesel oznámil, že desátý film jeho rodinné akční ságy Rychle a zběsile bude nejspíš rozdělený na dvě části. Snímek se tak vydá cestou například posledního Harryho Pottera nebo… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

26.07.2012

Peter Jackson to už nenápadně naznačoval na Comic Conu v San Diegu. Hobit mu pořádně nabobtnal a za 266 natáčecích dnů bylo pořízeno tolik materiálu, že z něj Jackson pohodlně sestříhá buď dva extra… (více)

Reklama

Reklama