Reklama

Reklama

Posledních dvě stě let je útočištěm lidské rasy podzemní gigantické město Ember. Nyní však stojí na pokraji zániku. Generátor, poskytující jeho obyvatelům energii, která zajišťuje světlo, teplo a vzduch, dosluhuje a začíná selhávat. Obrovské sklady potravin jsou již téměř prázdné a komplikují se i dodávky vody. Klesá morálka přeživších. A nikdo neví, co nastane, až se celé město ocitne v temnotě. Lina (Saoirse Ronan) a její kamarád Doon (Harry Treadaway) právě dokončili školu a dospěli ke Dni rozřazení: Lina byla přidělena mezi poslíčky a Doon se stal opravářem potrubí. Oba si začínají uvědomovat, že město Ember se blíží k svému zániku. Jediný způsob, jak přežít, je odtud utéct. Jenže kudy a kam? Všude okolo panuje temnota a stavitelé města důmyslně zabezpečili všechny cesty na povrch. Shodou náhod Lina nachází starodávnou schránku s tajemnými dokumenty. Jde o zašifrované pokyny, které popisují cestu ven z města. Lina a Doon se podle nich vydávají na dobrodružnou výpravu, při které hraje podstatnou roli vyluštění útržků tohoto dávného dokumentu. Ale to je teprve začátek. V cestě jim totiž stojí nejen skryté stopy, šifry a tajenky, ale především mocný, zkorumpovaný a bezohledný starosta Cole (Bill Murray), který je ochoten zabránit změnám za každou cenu. Linu a Doona čekají temné časy… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (459)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Město Ember je taková moc pěkná pohádka. Na to jaká doba už uplynula od mého zhlédnutí si z ní pamatuji skutečně hodně. Celé podzemní městečko je moc pěkně zmáknuté a fantaskní. Docela mě zaráží poměrně nízké hodnocení (64 %). Tady bych upřímně čekal více. Příběh je sice hloupý, ale docela zajímavý. Vše je pěkně ohudebněno a efekty stojí za to. Dávám takové poslabší 4*. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Rodinne fantasy filmy zboznujem a mnohokrat im davam vyssie hodnotenia, ako ini uzivatelia na CSFD, ale v tomto pripade je to naopak a s tymto filmom som bol skor sklamany. Nepomohla ani pritomnost mojho oblubeneho herca Billa Murraya, pretoze pribeh sa zo zaciatku strasne dlho vliekol a dlho som nevedel, o co im vlastne ide. A ked som na to prisiel, tak sa uz blizil zaver filmu, takze skoda, pretoze reziser Gil Kenan natocil skvely animak V TOM DOME STRASI! (2006) a to som od neho necakal, ze dokaze dalsi film takto pokazit a este k tomu je pod produkciou podpisany aj Tom Hanks... 30.07.2010 _______ Saoirse Ronan - (Lina Mayfleet) +++ Bill Murray - (Starosta Cole) +++ Tim Robbins - (Loris Harrow) +++ Harry Treadaway - (Doon Harrow) +++ Martin Landau - (Sul) +++ Mackenzie Crook - (Looper) +++ Marianne Jean-Baptiste - (Clary) +++ Produkcia: Tom Hanks +++ Hudba: Andrew Lockington +++ ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jen průměrný fantasy, který boduje pěkně vyobrazeným městem pod povrchem země a hlavně sympatickým obsazením dětských rolí, ono je to v podstatě skoro zázrak, že sem tam tentokrát nepřisral žádnej malej namachrovanej vopruz, kterej by všechno věděl a pobíhal tam s mečem, takže se na to hned líp dívalo a mělo se komu fandit, nicméně děj neni moc strhující, ani nepínavej, ani nijak zvlášť dobrodružnej, takže to v podstatě působí celou dobu děsně průměrně a tak nějak nechytlavě, ale díky krátký stopáži to ani nestihlo nudit ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Zábavná, neobvyklá a propracovaná záležitost. Samozřejmě se jedná o dětský film a proto civilizaci zachraňují děti, přestože ve své společnosti právě nastoupili do prvního povolání a jsou tedy dle zákona dospělí. Město Ember se mi líbí, má sympatické postavy (a to i ty nesympatické :) , nepřehání to s psychologizací, ale zase se nedá říct, že by lidé jednali prvoplánově, nemluvě o kvalitních hercích. Propracované prostředí a do detailu vypracované in/exteriéry, přestože je samozřejmě poznat i člověku neznalému předlohy, že v knize bylo mnohem víc (taky se jedná o tetralogii). A tak divákovi zůstane v těle pocit nenaplněnosti a nevyřčeného. A je to škoda. V rámci peněz vložených a navrácených se pravděpodobně do tohoto světa filmově nepodíváme a proto, kéž by u nás vyšla aspoň předloha... Ale z důvodu nejvyšších daní na knihy v Evropě budeme asi za chvíli číst jen seznamy na nákup (pokud teda zbudou peníze na tužku a papír)... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako obyvatel vzkvétající demokratické země se mohu jen vysmát sci-fi povídačce o lidech, kteří nemají nic k jídlu, bortí se jim střecha nad hlavou a velí jim zkorumpovaní politici. To se může stát jen v totalitním podzemí, odkud mohou cestu k čerstvému kyslíku najít pouze děti. Já jsem již poněkud odrostlejší na to, abych si to jejich dobrodružství nějak zvlášť užil a taky bych nerad někdy poměřil čelisti s přerostlým krtkem, takže dávám dvě hvězdy za snahu a hned běžím zaplatit daň z příjmu fyzických osob, daň z nemovitosti, daň z pozemku, silniční daň, dědickou daň, DPH i spotřební daň, abych se na tom krásném světě měl ještě o něco lépe. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Poslední film pro Liz Smith. (HellFire)
  • Filmové zpracování City of Ember o společnosti závislé na jednom generátoru bylo silnou inspirací pro vývojáře hry „Frostpunk“. (UncleMorty)
  • Amber je maďarské slovo, které znamená člověk. (HellFire)

Související novinky

A „půvabné kosti“ získává...

A „půvabné kosti“ získává...

18.07.2007

Zapomeňte na Dakotu Fanning stejně to pro spoustu z vás bude úleva ;-). Nejzářivější dětskou (nebo spíš teen, je jí 13 a roste jako z vody) hvězdou budoucnosti bude irská dívenka jménem Saoirse… (více)

Reklama

Reklama