Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (511)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Je to velké, hlasité a barevné a vůbec to nedává smysl. Co to je? Ano, nový Flash se ladně zařadil po bok žánrové konkurence a bohužel není ničím výjimečný. V jádru totiž jde o DC verzi plácání se v mnohovesmíru, která má hodně styčných ploch s dvojkou Doctora Strange a trpí hlavně slabou prací s postavami a přemírou digikejklí. Proč se finále odehrává na nudné pláni, kde nic není? Proč jede (hlavně „mladý“) Ezra tak vysoký level otravnosti? A proč to celé vede odnikud do bodu, který má vyvolat akorát nekonečnou debatu v hospodě? Tempo naštěstí není úplně marné a příběh má silné jádro ve Flashově vztahu s matkou (tyhle scény fungují na jedničku). Pokud ale čekáte něco víc než komiksový výplach, v němž je Michael Keaton docela fajn a Sasha Calle prakticky zbytečná, těšíte se zbytečně. Třeba kreslený Spider-Man je se svým mnohovesmírovým dobrodružstvím v úplně jiném (mnoho)vesmíru. (6/10) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tvůrci tohohle mišmaše tomu Bobovi Galeovi fakt naložili...ale zatímco v BTTF fungovalo vše na 120%, zde si člověk užije jen sem tam nějaký vtípek a občasný rodinný moment. Začátek celkem šlapal (akce s nemocnicí), ale čím víc ke konci, tím víc všeho (Nicolas Cage, proboha, proč?!) a paradoxně ničeho. 50%. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Mimořádně slizký a brutálně přehrávající hexadecimální transvestita, pablesk a pablb rychlý jako zmrd, dvě hodiny unyle až trapně předstírá běh v nablýskané bublině, a to v homoblečku tak těsném, že už si do něj nenarve ani energetickou tyčinku, aneb když Spájdrgej potká ještě hloupějšího a kýčovitějšího buzeranta. To vše v děsivě škaredém, laciném digitálním mrdníku, vrcholícím nekonečnou půlhodinu v odporně přeplácaném a megahnusném výbuchu pixly s červenou barvou v retardovaném omalovánkově. Dislektický Cigán homix je de fuckto takový Mrvel pro socky, který nikdy neváhá „nakupovat“ u konkurence, pročež teď bez bázně a samohany počóroval i její nejnovější vynález ve světě dutohlavých klauniád. Nová perspektivní platforma, tak zvaný „Multimaglajz“, tolik úspěšně nahradila dřívější věčnou kosmickou bubuhlavu, no a celý ten míšní trust kvocientně atrofovaných rozbíječů atomů si má zase u čeho kompulzivně cucat palce, bo je to nejen napýnavé, ale i ukrutně vjedecké! A dá se z toho plést téměř infinitivní počet furtdokolových blahoslavených bitchů z hoven. Akorát že Mrvel má prachy i softvér, aby ty sračky byly alespoň dostatečně hnědé, kdežto pro Dislektického Cigána to čmárá partička downů se ZTP úlevami v Malování. Tudíž jediným blýskavým momentem této přitroublé pičočalamády je Mýša Kýtn, i ve svých jedenasedmdesáti nonšalantně ukazující strnulé poliomarionetě Benžemínu Lopézovi, jak má vlastně vypadat to herectví, a kdo je tady, kurva, seksy Netopýřák. Doufám, že se dožije další sólovky pod taktovkou Jakuba Zbranně, k čemuž jej nyní motivuji jedním krásným rudým strupem, vytaženým ze dna žumpy. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Fanoušci jedinců se superschopnostmi si postupně odškrtávali, který z hrdinů už se představil ve svém sólovém počinu a jedním z posledních byl zlatorudý "rychlík" Flash. Další dluh byl splněn. Hodnotit film není vůbec jednoduché – jde o evidentně perfektně zvládnuté řemeslo a záběry z úvodní akce, časového přesunu a bitvy se Zodem snesou absolutorium. Na druhou stranu však nadějný potenciál ztrácí hodně rychle na síle a s přibývajícími minutami nabízí stále méně. Bylo by krajně neuctivé mluvit scenáristce Christině Hodson do díla, ale celý "Flash" je hrozně moc šablonovitý: akce, překvapení, hledání nápravy, překvapení podruhé, finální řežba a (v tomto případě) slzavě rozumné zakončení – samozřejmě se nezapomíná na řádné vysvětlení, proč je Flash tím, kým je a jak se mu to stalo. Možná by to chtělo se vymanit z tohoto syžetu a vydat se jinou cestou, vytvořit něco docela originálního. Pravda, padnou námitky, že by se tím narušil tok děje jednotlivých postav, ale když se nad věcí zamyslíme do důsledků, v případě Batmana snímek zcela ignoruje události z filmů "Batman navždy" a "Batman a Robin" a zjevně se nad tím také nikdo nepozastavil. Na závěr jednu malou radu (rozhodně ji nelze nazvat spoilerem). Ačkoliv titulky mají téměř 7 minut, vyplatí se počkat, až se ten poslední rozplyne do černé tmy. Následný bonus vás jistě pobaví – tedy alespoň doufám. /40%/ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

V rámci DC univerza je to samozřejmě bomba, dokonce je to lepší než uvadající Marvel. Konečně totiž někomu došlo, že odlehčený přístup může být cesta a není nutné se brát celou dobu vážně. Stále je to však příliš dlouhé, nechybí hromady digitálního bordelu a Miller je na pěst, což je docela problém, když tam je 2x. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Během zhroucení multivesmíru, kdy se zobrazí časová osa, můžeme zahlédnout Nicolase Cage jako Supermana. (DJMaroko)
  • Michael Keaton mal v čase uvedenia tohto filmu 71 rokov, čím sa stal najstarším hercom, ktorý hral Batmana v akčnom filme alebo televíznom seriáli. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama