Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Měsíc dopadl masivní asteroid a způsobil počátek bouří na planetě Zemi, skrze náhlé změny v přílivech a odlivech. Další zkoušky a zkoumání potvrdily to, že povrch Měsíce je značně narušen a je nestabilní - hrozí zničení veškerého života na Zemi. Jak letí čas, tým odborníků se obrátí na jediného muže, demoličního experta - Johna Reddinga, s žádostí o pomoc, aby nalezl řešení a hlavně zachránil Měsíc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Kravský film a ještě kravštější děj. Slabý odvar Armagedonu. Nejsem sice odborník, ale zdá se mi, že zde byly evidentní nesmysly a hovadiny. Nepostřehl jsem, kdy si sundali skafandry, ale pochybuji, že by si je při takové misi sundávali vůbec. Na konci obraty v kosmu a oni ani nejsou připoutáni… No, jedním slovem děs. Je ovšem také fakt, že děj má švih i spád. Ale přesto jej musím hodnotit jako hodně podprůměrnou slátaninu se slabými hereckými výkony. Ty totiž také byly pod psa, ale v kategorii filmů B se to dá očekávat. Nova0811018236/8528 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jó to jádro, v tom bude jádro věci. A mozek v ohrožení... Ani mě nepřekvapuje, že hlavní >star< téhle páně Čuningamesově pitomosti je prasečí hlava Štěva Baldin. No, emerický čudlák jako šašský čudlák, akorát snad, že v tom HW je ten šoubyznys přece jenom větší féroffka, než na barrandoffským vršíčku, že... (Sranda jako, jo?) . . . Škoda času, škoda slov... °-/ Howgh. . . . Jedna hvězda tedy jen za sladký čumáček Ejmy P.F.ové a taky proto, že zrovna včera jsem musel(!) dát (bez ohledu na žánr) "odpad" ještě hůře napsané, odehrané a vyprodukované a v jádru ještě debilnější kravině tuzemské produkce, kde zase šlo o nějaký "Město bez dechu". Ohrožení mysli a svěrače ještě záludnější, než se vůbec dalo čekat... - - - - - (Poprvé a navždy neohroženě proděláno 17.1.2011 na novoidní trdlovizi s úžasně sejzmickým dabingem, hodnocení 260., komentář zde pětatřicátý, 17.1.2011) ()

Reklama

gruzdej 

všechny recenze uživatele

Už skutečná béčková klasika - vezměte vyšeptalý námět, sepište podle něj scénář, postráádající jakékoliv náznaky dramatičnosti a obsaďte tloustnoucího Stephena Baldwina do hlavní role. Ve spojení s typickou televizní režií vznikne příběh experta na výbušniny, který může zachránit svět před padajícím kusem Měsíce - ovšem nepřející hoši z vlády mu házejí klacky pod nohy tak dlouho, dokud se mu to natruc nepovede. Proč tohle ještě někoho baví točit? Koukat se na to totiž fakt moc nedá. ()

rudelino odpad!

všechny recenze uživatele

Největší slátanina, co jsem kdy viděl. Nejlepší likvidátor dává bomby na každé podlaží, to je mi novinka. A hláška, že gravitační síly Měsíce zmizely před miliony let - sranda. Gravitace je vždy součástí hmoty. Scénarista byl břídil, asi vyšel základku. Kdo dal nějakouu hvězdu, tak nejspíš za chůzi po raketolpánu jako po Zemi. Měli to nazvat Armagedon 2 a přizvat si Bruce Willise, ať jim na bombu vykope díru. Na konci gravitaci použijou, asi ji vytvořili. Film postrádá logiku. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Typický otrasný katastrofický film s rozpočtom, ktorý by v bežnom blockbustery nevystačil ani na catering. Takže všetky tie pokusy o CGI megalomanské trilky vyzerajú smiešne. Ešte komickejšia je imbecilná zápletka pri riešení ktorej sa všetci tvária strašne vážne a vidíte na nich, že majú čo robiť, aby sa nerozosmiali. Pozrel som si to len kvôli Baldwinovi ale je to zbytočná sračka. 1/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Scény letu v raketopláne so sebou prinášajú niekoľko faktických chýb. Napríklad raketoplán sa vo filme pohybuje a manévruje pomocou motorov. V skutočnosti raketoplán manévruje pomocou trysiek umiestnených po celom trupe. Pohyb dopredu je potom čiste zotrvačný. Vo vákuu totiž nedochádza k treniu, ktoré by raketoplán spomaľovalo. Mať neustále zapnutý motor by teda viedlo k neustálemu zrýchľovaniu, ktoré by posádka alebo samotný raketoplán nevydržali. Tvorcovia tiež zabudli na stav beztiaže, a tak sa astronauti po palube prechádzajú, akoby sa nič nedialo. Vzhľadom k rýchlosti raketoplánu by tiež v rozpore s filmom bola každá zrážka s väčšími úlomkami fatálna. A nakoniec, keď raketoplán „zaparkuje”, len tak sa vznáša nad Mesiacom. V skutočnosti by si tento manéver vyžiadal silné raketové trysky smerom k povrchu. Inak by sa raketoplán neudržal nad povrchom o nič dlhšie než lietadlo, ktoré by zastavilo vo vzduchu. (Hodnotim)
  • Padajúci asteroid či meteoroid by bol príliš rýchly, než aby ho akákoľvek stíhačka bola schopná sledovať, dokonca by bol rýchlejší než akákoľvek raketa, ktorá ho má zostreliť. A i keby ho bola schopná zasiahnuť niekoľko kilometrov nad povrchom, ako to vo filme vidíme, na zem by dopadli úlomky, takže by to veľmi nepomohlo. (Hodnotim)
  • Vesmírne strediská majú niekoľko záložných zdrojov energie, takže nedochádza k výpadkom, tak ako to zobrazuje film. (Hodnotim)

Reklama

Reklama