Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 2

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (443)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Nejlepší politický thriller poslední dekády. Bez debat. ______ Napíšu k tomu ještě samostatný delší text, nicméně abych alespoň trochu ospravedlnil to svoje nadšení tady, tak stručně (spoilerům se asi nevyhnu): International je podle mě jedinečný v tom, jakým způsobem líčí sociopolitickou realitu po pádu Lehman Brothers, a to hned z několika důvodů. Bankéři tu jsou hlavní padouši, nad kterými nemá moc ani Interpol, který by je teoreticky měl stíhat a vyšetřovat - naopak, často takové vyšetřování znesnadňuje. Ukazuje se, že systém není samoregulační, že zkrátka není možné se spoléhat na jakékoli fungující instituce. Film velmi zajímavým způsobem mate použitím dvojohniskového narativu, protože na začátku by to i podle plakátu mohlo vypadat, že Clive Owen se během toho vyšetřování dá s Naomi Watts dohromady a bude to klasický konflikt práce vs. láska, ale k žádné romanci nikdy nedojde. Ty dvě linie (soukromá a pracovní) totiž obě zosobňuje postava agenta Salingera, který se potýká s černým putníkem z minulého případu, kdy už se tehdy pokoušel jednat na vlastní pěst a neuposlechnul příkazů shora. Tentokrát jde ještě dál a definitivně vystupuje mimo systém, aby svoji misi dotáhnul do úspěšného konce - a chvíli to skutečně trochu vypadá, že se tu dočkáme hollywoodsky naivního finále, kdy jedinec rozvrátí zkažený systém a dosáhne nápravy - ale právě na konci film zužitkovává ty dvě nestandardně vedené linie (osobní zájem x práce) k notně nejednoznačnému závěru. Salinger určitého úspěchu ve své misi dosahuje a možná, že je to pro něj v tu chvíli i osobní satisfakce, ale nic tím vlastně ve finále neřeší, ničemu nedokáže zabránit (viz montáž novinových článků v závěru). International je skvělý v tom, že oproti jiným podobným filmům (jako třeba Všichni prezidentovi muži) nevytváří růžovou vizi společnosti, kde jsou zlé korporace potrestány heroickými činy statečných a morálně čistých jedinců, ale je naopak dost alarmující zprávou o bezvýchodnosti současné situace. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

International je pre mňa nablýskaným filmom z kategórie "tu a teraz"- slušne funguje, no rýchlo vyvanie z mysle - a to sa Tykwerovi u mňa ešte so žiadnym filmom nepodarilo. Zo sily Parfému som predýchavala ešte dlho "po" a krátky príbeh z Paris, je t'aime bol tiež zimomriavkovou záležitosťou..S odstupom času po vzhliadnutí International zisťujem, že sa do mňa nijak zvláštne nezakúsol...spôsobil len chvíľkový príjemný stav navodením detektívnej atmosféry, podarilo sa mu na pár minút zamestnať moju zvedavosť, iný efekt sa nedial...ani z akčných prestreliek, ani z hereckého obsadenia... ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Clive Owen je výborný herec - nejvíce mi sedl ve filmu Inside Man, kde si střihnul inteligentního lupiče, a proto jsem se na tenhle thriller velice těšil, ovšem dostalo se mi vcelku zklamání..... Nebylo to ani tak jeho výkonem, nýbrž poněkud nudným scénářem, který mě od příběhu ( hlavně v druhé polovině ) '' odstrkoval '' dál a dál, až jsem měl chuť to vypnout. Když tohle pominu, vidím slušný námět, výborné obsazení a kdyby to dostal do rukou '' zručnější '' režisér, kdo ví, čeho bychom se dočkali... takhle jen 50%. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Kdeže ty loňské sněhy jsou aneb Tom Tykwer v novém efektním kábátě, ale od rákosníků. Tento německý renesanční umělec je, jak vidíte, v tomto obleku neuvěřitelně přrozený. Ze stran můžete zpozorovat mírné oděrky, které byly způsobeny několika výstřely ze zbraně značky UZI (Model 45). Avšak ani tato impozantní událost, která se odhrála v Galerii elity národa, nemůže zabránit vniknutí tohoto umělce a jeho kabátu do našeho nového katalogu Jaro-Zima, který dostanete od naší krásné hostesky Naomi Watts, jejíž účes byl, mimochodem, vytvořen naším předním stylistou. Berlínským větrem. Tom už odchází z mola, ale proboha, co se to děje.....on padá!! Uklouzl po kabátě...moment, teď se snaží vstát...zase se válí ve sračkách. Dámy a pánové, to vypadá na červénou kartu od Armina Muellera - Stahla! Ano, potvrzeno! Tykwer jde z mola, vystřídán Clivem Owenem. Ale divácí pískají. Prý už tenhle model viděli na jiných přehlídkách!! Nevídané!! Clive odchází mrzutě pryč. Divácí vstávají, kam to jdou? Ó ano, naproti je Parfumérie, tam se prý cítí o moc líp... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Nájemný vrah pracující pro IBBC, cestující z Itálie pod jménem Timothy M. Sherwood, chodí cvičit do NY Central Gym – nycentralgym.com. Pokud jste tuto adresu ještě nedávno zadali do prohlížeče, byli jste přesměrování na webové stránky distributora filmu. NY Central Gym totiž neexistuje. (JsemPohodlny)
  • Do kin putoval film pod krycím názvem "Across Boundaries". (TomikZlesa)
  • Během scény v domě Jonase Skarssens spolu s Cassian Skarssen mluví dánsky, tedy rodným jazykem herců Ulricha Thomsena a Benjamina Wandschneidera. (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama