Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Saši Dluhoše zmizel v roce 1982, když se s partou kamarádů pokusil sjet Černou řeku. Sašovi se dostane do rukou otcův deník, fotografie a několik starých filmů z osudné výpravy, a tak se rozhodne vydat po otcových stopách. Obrátí se na specializovanou cestovní kancelář. Ta připraví cestu na raftu a zajistí zbytek posádky. Kromě Saši a zkušeného profesionála Ronyho ji tvoří nerudný učitel zeměpisu Kužník, Slovenka Míša a její milenec Dominik. Dramatické situace je čekají ještě dřív, než se dostanou na vodu. Při konfliktu s policejní hlídkou na ně policista Razvan vytáhne zbraň. Když se pustí po proudu, sleduje Saša na skalách znamení, která tu zanechal jeho otec. Bez potíží sjedou první peřeje, u dalších však jejich vinou spadne ze své loďky místní dívka Anica. Saša ji zachrání a její otec, starý rybář a pytlák Božko, je pohostí. Saša z jeho řečí pochopí, že ví o osudu výpravy jeho otce. Jenže dřív než se stačí dozvědět víc, znovu se objeví policista Razvan, který vodáky napadne a ti ho v sebeobraně zabijí. Pokusí se těla zbavit, před sebou však mají velký vodopád. Pokud se jim podaří přežít, možná se Saša přece jen dozví děsivé tajemství otcova zmizení. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Toto by nezavadilo o Boormanovo Deliverance ani kdyby došlo k análnímu zneužití Filipa Blažka rumunským domorodcem.. Dokonale mě iritovalo to mezinárodně srozumitelné slovanské nářečí, pitomě napsané i pronášené dialogy a snad ze všeho nejvíc ten zpomalený závěr s vodopádem, co ne a ne skončit. At Your Own Risk bohužel nepomůžou ani krásné přírodní scenérie, či odhalení 4 ňader v rychlém sledu za sebou a já ho musím zařadit na úroveň Janákových báječných nadrženců na nafukovacích člunech.. Alespoň že tam byl Miroslav Krobot. Fascinující postavička, která s neměnnou dikcí a gesty představuje pořád stejnou osobu, proplouvající zcela nerušeně českými filmy napříč spektrem žánrů. ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá tragédie. Hned na začátku mi bylo jasný jak bude tahle kravina pokračovat dál. Herecký výkony jsou na úrovni dětí, který nevěděj co je film. Scénář je dokonale debilní v každym neskonale dementnim momentu. To všechno je obaleno v hudbě, která snad vůbec nebyla složená pro tehle úchvatně pitomej film. Už jenom z traileru je vidět, že je to zas další pitomej pokus českých tvůrců udělat akční nervák ve stylu U.S.A., dokazujou akorát to, jak jsou všichni neschopný a posouvaj tim českej filmovej průmysl ještě níž, než je teď. A řekl bych, že tímto (ne)filmem počínaje už to níž ani nepude. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

tak kde začít... pěkně popořádku: fáze 1 - očekávání. plakáty, trailery, vše se zdálo slibné, takže proč ne. fáze 2 - čsfd. překvapivých 40% od 270 uživatelů, to už není náhoda... ale co, takový snímek může buď tuhle statistiku potvrdit, nebo příjemně překvapit... tedy fáze 3 - samotný film. ten se zmítá v peřejích nevyváženosti, sem tam narazí ostře na kámen, sem tam zase příjemně poklidně pluje... hodinka a půl uteče jako divoká voda až k fázi poslední, čtvrté - bilancování. procházím to všechno zas a znova, zas takovej průser to nebyl, ale celou dobu mě tak trochu topil ve svých nedomyšlenostech... ani dobrý, ani špatný, usadil se jako mrtvola rumunského gestapáka na průměrných 50% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Trailer zase odvedl skvělou práci a po jeho zhlédnutí jsem se těšil na nejlepší český akční thriller (ne, že by měl nějakou konkurenci). Po filmu jsem byl opravdu hodně zklamán. Langmajer zde hraje svoje dno, Blažek průměr a Krobota vidím pořád jako řidiče na zájezdu. Ani hlas nezkusil trochu změnit, ale jeho hlášky jsou možná to nejlepší v tomto průšvihu. Čekal jsem, že příběh filmu bude mít alespoň geniální rozuzlení. Velká chyba. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Páni, co z tohohle filmu mohlo být, točit ho někdo jiný a jinak!... Pátrání po dávno zmizelém otci-kajákáři, který dost možná zahynul v dravých vodách nádherné jugoslávské přírody, postupné odkrývání tajemného příběhu, to vše na pozadí složitých osobních vztahů účastníků tohohle dobrodružství- to je námět jako hrom! Jenže ouha, do židličky s nápisem Director se posadil pan Renč a z dobrého základu je tu zoufalý pokus o cosi, co ani neumím dobře pojmenovat. ---------------Prvních 10 minut filmu budiž, jenže co ty ostatní? To, co se poté odehrálo, je jakási kaše příšerné hatmatilky, kdy domorodci mluví každou chvíli jinou směsicí nářečí (jak vidno, s problémem dorozumění se s jižními Slovany si Renč problémy nedělá) a korunu všemu nasadí místní policie (či vojsko) s veletrapnou všudypřítomností a plýtváním nábojů do samopalu (patrně reminiscence na nedávnou občanskou válku). Dialogy nejsou stupidní, jsou ještě horší! Původně silný příběh se na konci rozplyne v páru nad řekou (dlouho jsem si myslel, že onen zarostlý rybář/pytlák je ztracený Sašův otec, ale vysvětlení bylo ještě tupější). Jedna hvězdička je za nádhernou přírodu kolem blbého filmu (být to bez těch herců jako dokument, jen s průvodkyní Raluca Aprodu, bude to mnohem lepší). ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Do knihy „Nejhlubší údolí světa“ od autorů Roberta KazíkaJosefa Urbana, která byla zdrojem inspirace filmu, v druhém vydání přibyla kapitola o natáčení tohoto filmu očima režiséra. (sator)
  • Miroslav Krobot (Kuznik) komentoval: "Já mám hrozně rád vodu. Divoká voda v Bosně a Hercegovině, možnost zajezdit si na raftu, to pro mě bylo nakonec tím rozhodujícím. Vím, jsou to mimofilmové důvody, ale i to někdy hraje roli." K samotné práci pak řekl: "Bylo léto, okurková sezóna, takže nějaké divoké historky asi byly třeba, ale celé natáčení probíhalo, aspoň pro mě, v neuvěřitelné pohodě. Nikomu se nic nestalo, tedy kromě Jirky Langmajera, což byla veliká smůla, ale jinak ani jedna zlomená noha! Pro všechny to bylo velice náročné natáčení: naše nezkušenost s vodou, krajina plná min, které tu zůstaly po válce, drsný kraj sám o sobě... Byla to docela pěkná výzva: plavat pod vodou, padat z vodopádu... A pro mě osobně zase jiná natáčecí technologie. Kamera na jednom raftu točí druhý raft, oba v pohybu..." A nejsilnějším zážitkem pro něj byla místní příroda: "To byla opravdu nádhera! Vím, že to bude znít jako fráze, ale tohle byl takový typ vody, u níž platí, že se k ní má člověk chovat pokorně. Stala se mi třeba situace, kdy jsem čtyřikrát opakoval dost náročný záběr, kdy raft padá ze dvoumetrové peřeje, nateče nám do něj voda, já skáču do vody, uplavu dvacet metrů a pak se jakoby zachytím nad vodopádem a po zádech do něj spadnu. Nebyl to samozřejmě vodopád, ale další dvoumetrová peřej, vodopád jsme pak točili jinde, ale i tak. Když takov záběr opakujete čtyřikrát a ještě se vám stane, že se napijete - a napijete se vždycky, i když máte zavřenou pustu, protože nos si ucpat nemůžete -, tak to už jsem měl skoro dojem, jestli se vůči té vodě nějak nerouhám. Najednou jsem měl k tomu živlu obrovskou úctu, najednou to pro mě bylo setkání mimo běžnou realitu a běžné vnímání světa." (NIRO)
  • Hluk vodopádu, během natáčení vrcholné scény filmu, vyřadil téměř všechnu komunikační techniku. Pomocný režisér Jiří Kačírek tedy dával pokyny pro natáčení pomocí signalizace s využitím barevných praporků. (DaViD´82)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama