Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film THE TRACEY FRAGMENTS byl natočen na základě stejnojmenné novely Maureen Medved. Jednotlivé obrazy jsou poskládany z více záběrů, které tvoří dynamickou koláž a neustále se mění. V hlavní roli je normální patnáctiletá holka, TRACEY BERKOWITZ (Ellen Page). Tracey hystericky hledá svého bratra Sonnyho, který se ztratil na procházce. Na rozděleném plátně se na přeskáčku objevují jednotlivé události Traceyina života v poslední době. Rodiče, šikana ve škole, útěk, psychiatr, paranoia, lži, fantazie o lásce, násilí... Všechny tyto střípky dávají dohromady tragicky mrazivý celek, kdy Tracey hledá odpuštění. (ČSFD)

(více)

Recenze (44)

silentname 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, na ktoré som bol veľmi zvedavý. Experimentálna kamera, zaujímavý nápad, príbeh často vchádza do mysle našej hlavnej hrdinky a okrem toho je tu Ellen Page, ktorá je fakt vynikajúca. Ale odhliadnuc od jej výkonu a záveru filmu je to podľa mňa absolútne nekomplexné a zbytočne preplácané dielo, čo veľmi znižuje jeho výslednú hodnotu. Neustále vás niečo ruší, neustále niekde chýba logika a dosť ma to mrzí. Je to podobné ako keď som pozeral film Twin Peaks. Je to tiež výrazne oceňovaný film, ktorý má v sebe momenty, ktorým absolútne nerozumiem a nefungujú. Toto je to isté a je to v mnohom škoda. Hodnotenie: D ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Svojim spôsobom unikátny formát, ktorý pôsobí ako črepy rozbitého zrkadla. Postupne do seba všetko zapadá a príbeh nadobúda zmysel... Ale inak dejová línia veľmi slabá a v podstate nevýrazná, aspoň tie vnútorné monológy to príjemne spestrili. Takže jedna hviezdička za "črepinový" formát a druhá za Ellen Page, ktorej tá rola depresívnej tínedžerky dosť pristala. Dve hviezdičky - nič viac, nič menej. ()

Reklama

Eržik 

všechny recenze uživatele

Mohl bych tu pět pouze chválu na Ellen a je fakt že tři hvězdy ze čtyř jsou skutečně kvůli ní. Ale snímek celkově mě zaujal, netradiční pojetí se cení, příběh to tak vygradovalo a veškeré naděje, které jsem si v průběhu dělal se postupně jen vytrácely v stále tragičtějších skutečnostech. Povedené, živé, poutavé a hlavně prostor pro jedinečnou Ellen. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Kdyby to mělo 264 hodin, promítalo se to někde na zdi v Rudolfinu, tak bych řekl 'jo, tohle je umění' (ano, byla to narážka na Andyho Warhola), ale kanadský režisér Bruce McDonald, přestože měl k dispozici Ellen Page, nedokázal dát ději filmový nádech a přesně tak, jak je běh snímku rozkouskován, stejně tak se i rozpadá na jednotlivé fragmenty, které již nelze slepit. Závěr byl sice lehce mrazivý, ale tušený již od samého počátku. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Split screen mám hrozně rád, to ale bylo asi tak vše, co mě u tohoto filmu mohlo zaujmout - kamera i střih jsou víceméně průměrné až amatérské, experimenty by byly možná svěží a objevné někde koncem 60tých let, třešničkou na dortu je jako vždy úžasně toporná Ellen Paige. Ta holka má v obličeji snad jen čtyři fungující mimické svaly. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama