Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo.  V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo...
V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

farmnf odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby vyhlásili na FAMU soutěž o nejstrašnější a nejstupidnější komedii?? století, tak by se to absolventům nepodařilo - takhle posrat dílo! To chce ostříleného kozáka Kleina. Něco tak strašně pitomýho jsem neviděl minimálně 10 let. Jediné zajímavé na tomto veledíle o blbcích z blbé vesnice je to, že Čvančarová má v červeném tričku strašně hezký prsa. To je jediné co jsem si odnesl. Již jsem to tady použil ale opakuji: až tohle nedejbůh uvidí mistr Krejčík, někoho ubije holí! Jo a souhlasím s Mahalikem, takový scénář nemohl býti jinde archivován, než pod kobylincem... ()

novoten odpad!

všechny recenze uživatele

Když během nultých let mezi domáckou komediální mizérii nějaký kousek příliš neuspěl a rychle zapadl, dala se tušit pořádná zrada. A Svatba na bitevním poli přesně takovým podrazem byla. Nic se v ní nestalo, o nic velkého ani malého v ní nešlo (nosná zápletka o tom, že Polívka chce mít hlavní roli v místní maškarádě, je ostudná) a pár ztrapňujících se herců a krásných nevyužitých hereček si vydělalo na živobytí. Divák by měl na konci mít skoro až provinilý pocit z toho, že se mu film nelíbil, protože všechno je v něm přece tak nenásilné, živoucí a v samém jádru pravdivé. Není. Kdyby šlo o něco trapného, snažícího se a nefungujícího, tak bych byl snad smířlivější. Jenže když nejde opravdu o nic, tak není důvod. ()

Reklama

Beky 

všechny recenze uživatele

Šílená hovadina, která neudrží pozornost ani sfetované opice!! Plno známých herců nemůže zachránit blitkojidnost příběhu a celkovou nezajímavost celého projektu!! Je to jako kdybych celebrity jednoho státu nahnal do ringu plného bláta a řekl jim...na co čekáte, hrajte přece...!! Kleina nesnášim, možná proto jsem jedovatější než jindy, pořád stejné bláboli, pořád stejné záběry, pořád stejná rutina!! Kdo Kleina zná, ví co čekat, fanoušci ať připočtou jednu hvězdu!! Jednou větou: Občas výborná hudba, výborně použitá!! ()

ericek 

všechny recenze uživatele

Opravdu úplně zbytečnej film... navíc tak zneužít v totálně kýčovitých scénách Velické zvony, to už chce kromě nevkusu i trochu odvahy. Fuj. Jedna půlhvězda za Polívkův presbuřt:-) a Vašutova maršála vítajícího udivený žabožrouty. Víc míst, kde se člověk pobaví v této "komedii" budete hledat marně. Slunci a senu (nebo čemu se to má podobat) to nešahá ani po kotníky... 10% ()

Kulmon odpad!

všechny recenze uživatele

Zrůdnost tvrdého kalibru. Primitivní scénář, debilní děj, ochotnické herecké výkony - naopak děsně přehrávající Pecha (asi neví rozdíl mezi divadlem a filmem). Nevěřil bych jak nesmyslné věty vypustí z úst herci jako Polívka, Adamovská či Somr. Holt jen další doklad krize českého filmu a herců, kteří za mrzký peníz jsou schopni zahodit předchozí kariéru. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Většina exteriérů i interiérů se natáčela v moravské vesnici Starovice. (DaViD´82)
  • Při scéně velké hospodské rvačky bylo před kamerou najednou od osmdesáti do stodvaceti herců, komparsistů i kaskadérů. (DaViD´82)
  • První klapka padla v pátek 27. července 2007, 17:00 hodin, poslední (č. 1647) klapla ve Starovicích opět v pátek 25. srpna 2007, rovněž v 17:00. (hippyman)

Reklama

Reklama