Reklama

Reklama

Hotel Chevalier

  • Francie Hôtel Chevalier
Krátkometrážní / Drama / Romantický
USA / Francie, 2007, 13 min

Obsahy(1)

Do hotelu za mužem přichází jeho přítelkyně, od které utekl. Setkávají se oba v okamžiku, kdy již začínají oba toužit po tom druhém. Barevně naladěná romantická komedie představuje první část filmu Darjeeling Limited. (Schobul)

Recenze (130)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Banální historka, přesto velice působivě natočená. Podle mě by měl Anderson točit pouze "kraťasy", protože pouze na krátké ploše se dokáže cele vyjádřit a nenudit. Jeho dlouhometrážní filmy jsou nevyrovnané. Anderson má "krátký" talent. Malé mistrovské dílo. PS: co se týče oné odhalenosti NP, je naprosto nevkusné a malicherné to jen zmiňovat, natož to pokládat za "to hlavní". ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Možná nejzajímavější pobídka na film Wese Andersona, jehož styl mi na poprvé příliš nesednul. Naprosto krásně vypadající film nesoucí se ve francouzském nádechu, který navíc pozdvihuje takřka perfektní hudební doprovod.. Kraťas s lascivní Natkou, kde předvádí, jak krásný kousek ženy to je.. Jestli ale neměla Natka napoprvé podlehnout v něčem zajímavějším, o čemž by se pak ještě zpětně mluvilo ve stylu "jo a navíc je tam Natalie Portman v celé svojí kráse". Bohužel tohle je tak nějak vrchol, co tady režisér předvádí.. Nevypadá to špatně, ale je to smutně o ničem.. ()

Reklama

Santino7 

všechny recenze uživatele

Jedna miestnosť, dve postavy.. tak málo stačilo Andersonovi, aby rozohral ďalšiu hneď na prvý pohľad peknú "hru". Vidno, že sa ako režisér priam vyžíva v maličkostiach. Samozrejme, je nad slnko jasné, že obrovskú zásluhu na tom má tentokrát hlavne Natalie Portman, ktorá je naozaj prekrásna, nemám slov. Očarujúca. Celok sa mi však páčil tiež, opäť veľmi príjemný vizuál. 4/5 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Anderson to sice vydava za prvni cast Darjeeling, ale v podstate to s tim nijak zvlast nesouvisi a videt to pred Darjeeling fakt nutny neni. Jinak se tady nic moc nedeje, ono taky co provest behem deseti minut, ale tady je proste jasny lakadlo naha Natalie, myslim, ze ani z jinyho duvodu to Anderson netocil, je sice fakt, ze vlastne nic neukaze, ale ty tri hvezdicky jsou jen za ni. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmeček je jako vtip bez závěrečné pointy. Všude kolem jsou rozesety propriety, jež by se daly využít k nějakému závěrečnému rozuzlení, ale to se nekoná a tak zůstává pouze u estetického zážitku z jednotlivých detailů. Je pravda, že se na film dobře dívá (jak na hotelový pokoj tak na hereckou dvojici) a ústřední písnička je jedním slovem kouzelná. Nicméně když srovnám Hotel Chevalier s tím, co dokázali na podobném prostoru jiní tvůrci (namátkou ve filmech True, Ježek v mlze nebo Validation), nemohu si pomoci nad povzdechnutím z nevyužitého potenciálu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama