Reklama

Reklama

Hlavní postavou je idealistická, romantická a nesobecká Jane (K. Heigl), věčně obětavá společnice svých kamarádek – nevěst, jejíž vlastní štěstí je ovšem v nedohlednu. I když – zamilovaná vlastně je. Jenže do svého šéfa, který se do vztahu dvakrát nežene a do svatby už vůbec ne. Tedy jen s Jane... ale to ona ještě netuší. Jane se vždy skvěle starala o druhé, horší už to bylo s péčí o ni samotnou. Celý život se snaží, aby učinila druhé šťastné a sedmadvacet „družičkovských“ šatů v jejím šatníků to jasně dokazuje. Jednoho večera Jane zničeně pendluje mezi dvěma svatebními oslavami na Manhattanu a v Brooklynu a v patách jí je otravný novinář Kevinem (James Marsden), který píše články o svatbě, i když by se radši věnoval něčemu serióznějšímu. Kevin cítí, že článek o Jane – coby svatebním maniakovi – je výborný materiál. Ale mezi Jane a Kevinem to zrovna dvakrát nejiskří. Spíš naopak. Kevin se vysmívá tomu, co je pro Jane tak důležité – tedy svatbám, což vede k tomu, že ti dva se pořád hádají. Už tak těžký večer ještě zhorší příchod Jeniny mladší sestry Tess (Malin Akerman), do které se okamžitě zamiluje George (Edward Burns), onen Janin šéf, se kterým měla Jane v plánu zůstat celý život. Jenže z ničeho nic Tess zaúkoluje svou vždy ochotnou sestru, aby naplánovala další svatbu – její a Georgovu. Ale city Jane k Georgovi vedou k šokujícím odhalením… a možná k začátku nového života... Lehká romantická komedie už úspěšně vstoupila do filmové distribuce například v Austrálii a stala se nečekaným hitem. Důvodů je hned několik. V hlavních rolích se objeví vynikající herci Katherine Heigl (Chirurgové, Zbouchnutá), James Marsden (X-men, Kouzelná romance) a Edward Burns (Zachraňte vojína Ryana, Prázdniny). Hlavní hrdinka svým naturelem připomene Bridget Jonesovou, ale v daleko laskavějším a zároveň bojovnějším provedení. Scénář pochází z pera autorky úspěšného filmu Ďábel nosí Pradu a režisérkou je Anne Fletcher (Lets Dance). Ve filmu 27 šatů navštívíme svatbu v kovbojském, bikinách a nebo třeba indických sárí. A to vše na nejrůznějších a často velmi obskurních místech. Zároveň se ale setkáme s hrdinkou, která i přes všechnu tu parádu vnímá svatby jako magické okamžiky v životě dvou lidí a snaží se pro jejich štěstí udělat maximum. I v tom je síla jedné z nejlepších romantických komedií poslední doby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (313)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Na tomto som sa naozaj pobavila.....Hlavná postava bola zlatučká. James Mardsen bol pekný ako vždy..........Príbeh nápaditý a koniec, keď sa všetky kamarátky objavili na jej svadbe v tých šatách, čo mala ona ako družička, to ma dostalo. Plus pesnička, ktorú spievali na bare Benny and the Jets bola taká chytľavá, že celé kino si ju spievalo. Jediné, čo sa dá vytknúť boli trošku zlé scény vďaka scenáru. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neočekávám od romantické komedie posouvání hranic filmových možností mílovými kroky kupředu, ale v tomto případě i mé nekonečně dlouhé vedení pobralo snahu tvůrců ignorovat možnost obohacení žánru o cokoli nového. Děj je od začátku narýsován tak přehledně, že se v něm neztratí ani slepec u televizoru s vypnutým zvukem a ani delší návštěva WC nezabrání divákovi v bezproblémové orientaci v ději. Přes všechny výtky musím smutně konstatovat skutečnost, že tato průhledná neoriginalita je pořád o něco lepší než můj komentář. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nudný neromantický snímek s dvojicí nesympatických hrdinů, kteří se oba zachovají jako podrazáci, takže nakonec by se dalo říct, že se k sobě opravdu hodí. Odpudivá byla hrdinčina záliba v sebeponižování, ať už na svatbách, při svlékání v taxíku, nebo při veřejné zpovědi před cizími lidmi. /26. 11. 11./ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vypadá, jako by vypadl ze sterilního stroje vyrábějícího filmy s předvídatelnou zápletkou. Dejme k sobě blonďatou sympaťandu a fešáka s vyběleným chrupem. A pak postupně přidáváme klišé č. 5 (ona miluje svého šéfa, ale bojí se mu to říct), č. 8 (ona potkává fešáka s vyběleným chrupem, který se do ní zakouká, ale ona si ho nevšímá), č. 11 (přijíždí sexy mladší sestra), č. 12 (sympaťanda a fešák se opijí a stráví spolu noc), č. 15 (fešák nechtíc provede podraz a sympaťanda se urazí) a č. 15 (sympaťanda běží/jede taxíkem/škáče na loď za fešákem, aby mu sdělila, že ho miluje). Omlouvám se, pokud předchozí řádky někdo považuje za spoilery, ale já osobně jsem tenhle vývoj tušila už v patnácté minutě a vy na tom asi budete podobně. 27 šatů těžko obstojí - i pokud máte malá očekávání a těšíte se na průměrnou romantickou komedii. Pokud jste zběhlý divák, spíš se rozčílíte nad tím, jaké z vás tvůrci dělají blbce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď som niekedy pred pár mesiacmi išiel variť, tak som mal zapnutú náhodou tv a práve začalo 27 šiat. Takže som pri tom varil, upratoval, obedoval a nakoniec aj umyl riady. Takže nemôžem povedať, že by bol tento film pre mňa stratou času. A navyše to išlo v HD. Ak by ale po mne niekto chcel, aby som na podobný film musel ísť do kina a platil si za to, asi by sme sa nepohodli. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Ačkoli ve filmu hraje Malin Akerman o několik let mladší sestru Katherine Heigl, ve skutečnosti je o několik měsíců starší. (ČSFD)
  • Když jsou Jane a Kevin v baru, v pozadí hraje hudba Joshe Kelleyho. Josh Kelley je manžel Katherine Heigl. (ČSFD)
  • Do kin byl snímek dodáván pod krycím názvem Wardrobe. (darek kartac)

Reklama

Reklama