Reklama

Reklama

Humans

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie / USA, (2015–2018), 17 h 16 min (Minutáž: 42–47 min)

Hrají:

Emily Berrington, Gemma Chan, Pixie Davies, Rebecca Front, Tom Goodman-Hill, William Hurt, Colin Morgan, Katherine Parkinson, Jonathan Aris, Neil Maskell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Osmidílný sci-fi seriál vychází ze slavného švédského dramatu "Real Humans" a je zasazen do paralelní přítomnosti, kde jsou živoucí roboti nejnovějším must-have doplňkem, který musí mít každá domácnost. (SimonaSK)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (76)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvostná záležitost, která ani náznakem nepřipomíná blbiny jako Náhradníci, nebo Andrew - člen naší rodiny(při vší úctě ke knižní předloze). Je to chytré, poutavé, velmi dobře obsazené a zahrané, má to parádní atmosféru...opravdu není co vytknout. Skrze kvalitní příběh o robotech, tvůrci nastavují zrcadlo Člověku a dělají to nejlépe, jak je to možné. Celou sérii jsem schroupal za jeden den a pokud bude pokračování, tak si ho újít jistě nenechám. Jednoznačně nejlepší zpracování robotí tématiky ve filmu. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Dokud se řeší rodinné problémy, aneb kdo nám ojel naši robotickou uklízečku, šlapou Humans na jedničku. Jakmile se ale z pole rodinného dramatu přesuneme k velkým sci-fi tématům, měl jsem chuť přetáčet. V posledních 2 epizodách prakticky pořád. V druhé polovině začne výrazně selhávat i dramaturgická stránka, všechny překvapivé skutečnosti jsou nám podávány formou velice nezáživných dialogů a to, jak se všichni postupně schází v jedné konkrétní kuchyni, aby pronášely věty typu: Och, naše ztracená sestra! Uch, naše nová matka! Ejchuchu, náš znovunalezený bratr...k smíchu? K pláči? Lehce trapné? Těžce trapné? Dost možná. Humans nejsou špatný seriál, ale držte očekávání raději nízko. Jako rodinné drama povětšinou nadprůměr, jako sci-fi, inu, to už je jiná písnička. A je zpívaná místy až překvapivě falešně... ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý počin .. nenudila som sa skoro vôbec a oddýchla som si dostatočne. Miestami sa mi veľmi páčila hudba. Vyložene ma žiadna postava neotravovala, ba niektoré som si aj obľúbila. Druhá séria asi aj výživnejšia, a tá tretia má tiež len osem častí, takže som to v pohode zvládla za pár dní. 3,5* ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Britská sci-fi novinka Humans, ktorá je remakom švédskeho seriálu (nevidel som ho, takže porovnávaniu sa vyhnem) je zaujímavým mixom rodinnej drámy a detektívneho thrilleru skúmajúca otázky ohľadom umelej inteligencie. Odohráva sa v súčasnom svete, kde má akurát každý doma robota na nerozoznanie od človeka, ktorý mu pomáha s chodom domácnosti, musí rešpektovať zákony robotiky a podobne. No a pár týchto robotov má vedomie, dokáže rozmýšľať a cítiť ako človek. Ako? Prečo? Čo podniknú? Veď to už každý pozná z mnohých filmov, nedávno napríklad z Ex Machina ktorej by Humans mohli byť pokojne spin-offom. Neprinášajú síce nič nové, ale po (ehm, takmer) celý čas veľmi decentne a inteligentne pracujú s námetom umelej inteligencie, rozohrávajú dve línie príbehu, ktoré sa výborne dopĺňajú – jednu v domácnosti obyčajnej britskej rodiny, druhú na strane vyšetrovateľov ktorí sa pokúšajú vypátrať týchto „uvedomelých“ robotov, a to všetko zaobaľujú do priam bravúrnej atmosféry. Seriál presne vie kedy má spomaliť, kedy si nachystať jednu z mála akčných scén, kedy odľahčiť, zintenzívniť, kedy servírovať zaujímavé príbehové otázky a prekvapivé zvraty, ktoré neustále udržujú divákovu pozornosť. Prvých sedem epizód je tak prvotriednou sci-fi drámou, no a potom to príde. Potom príde finále prvej sezóny a všetkým pocitom z inteligentného, napínavého, prepracovaného seriálu podráža nohy ten priveľmi odfláknutý záver. Na všetky otázky z predošlých hodín je odpoveď až primitívne jednoduchá a takmer to vyzerá tak akoby záver dopísal osvetľovač počas obedňajšej pauzy. Všetky otázky ohľadom robotiky, umelej inteligencie, vedomia sú passé, pretože nakoniec to celé končí ako naivná, chce sa mi napísať až primitívna sci-fi rozprávka o tom ako kedysi SPOILER žil jeden vedec, ktorý si doma vytvoril pár robotov, ktorí majú aj consciousness. Prečo? Ako? Pretože jednoducho mohol, pche! Tí sa nepohodli a rozutekali rozhádaní do sveta KONIEC SPOILERU. V závere tak ostane po seriály mierne horká pachuť v ústach, čo je po predošlých prvotriedne atmosférických, napínavých a dramatických hodinách dosť škoda. Stále nadpriemerný kúsok, ale keby sa v závere aspoň málo posnažil mohla tu byť prvotriedna sci-fi dráma, takto vto bude „iba“ za CELKOVO: 3,5* (7/10), ale veľmi sa mi chcelo dať tu silnú osmičku. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Málokdy se mi stane, že mě pilotní díl až TAK zaujme. Můj vnitřní milovník sci-fi plesá, protože tenhle seriál nejen že operuje s Asimovými robotickými zákony, ale dokonce na ně přímo odkazuje. Samotný námět se nezdá být ničím novým, ale to vůbec nevadí, pokud je to uděláno kvalitně a chytlavě, což v tomhle případě je. Celé mi to připomíná svým nádechem výborné In The Flesh. Chytlo mě to za srdce. Chytlo mě to za srdce tak silně, že v duchu spílám za to, že tenhle seriál nevyšel na Netflixu nebo něčem takovém, protože čekat celý týden na další díl, je hotové utrpení. ()

Galerie (262)

Zajímavosti (2)

  • Dealer, který nelegálně upravoval a prodával roboty se jmenoval Silas Capek (Paul Kaye). Zřejmě jde o narážku na českého spisovatele Karla Čapka, který ve své hře "R.U.R." poprvé použil slovo "robot". (venalce)
  • Seriál se často odvolává na zákony robotiky, jak je definoval spisovatel Isaac Asimov ve svých knihách o robotech. Jsou to:
    1) Robot nesmí ublížit člověku nebo svou nečinností dopustit, aby bylo člověku ublíženo. 
    2) Robot musí uposlechnout příkazů člověka, kromě případů, kdy jsou tyto příkazy v rozporu s prvním zákonem.
    3) Robot musí chránit sám sebe před poškozením, kromě případů, kdy je tato ochrana v rozporu s prvním nebo druhým zákonem. (venalce)

Reklama

Reklama