Reklama

Reklama

VOD (1)

Život novináře Stevea Lopeze se ocitl ve slepé uličce. Novinový průmysl je vzhůru nohama a jeho manželství je v troskách. Nedokáže si vybavit, co že to vlastně miloval na své práci. Jednoho dne se prochází po losangeleských ulicích, když vtom spatří muže, který podmanivě hraje na housle. Muž se jmenuje Nathaniel Ayers a je evidentní, že trpí psychickou poruchou. Během rozhovoru se Lopez od něj dozvídá, že studoval na slavné hudební škole Juilliard. Stevea zajímá, proč student prestižní školy skončil na ulici. Zjistí, že Ayers po dvou letech studia zanechal, protože u něj v raném věku propukla schizofrenie a sen o velkých koncertních síních se brzy rozplynul. Další den Steve Ayerse vyhledá a znovu mu řekne, že by o něm chtěl napsat sérii článků. Rozhodne se, že se pokusí změnit hudebníkův život, a vydává se do boje s větrnými mlýny. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (250)

Popluh 

všechny recenze uživatele

ZKLAMÁNÍ. Neskutečné a v letošním roce rozhodně největší (kam se hrabe Potter 6 a Transformers 2). Oblíbený režisér, oblíbený herec, oblíbená herečka, zajímavě vyhlížející story a co z toho? Naprostý průměr. Naprosto fádní režie která se probudí jen v pár momentech, průměrní herci kteří jakoby si sami nevěděli rady co si s těmi scénářem letmo naznačenými charaktery postav počít a do toho k uzoufání natahovaný klasicky hollywoodsky obyčejný příběh. Co ale bolí nejvíc vzhledem k Pýše a hlavně Pokání je vyjma jedné scény naprostá chladnost celého filmu. Nejsou tu žádné nenásilné Wrightovské emoce (tady se ukazuje jak skvěle Knightley s McAvoyem zvládli své role) ani hollywoodské vydíračky na city, je to zkrátka celé chladné a zabírané jakoby s odstupem. A nefunguje to. Ani trochu. 55 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh z takového okraje L.A., až mi to připadalo jako peklo na Zemi. Vše bylo špinavé, záměrně nehezké, kamera chaotická. Příběh bez naděje, i když tam byla snaha nějakou násilně naroubovat. A už vůbec nesouhlasím s tím, že psychicky nemocní by se měli nechat bez léčení, protože jim stejně nepomůže. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem teda nečekal. Ukázka mě navnadila na svižný film. Dostal jsem rozvleklý příběh, který skončí tak, jak začal a člověk má díky tomu pocit, že se vlastně díval skoro zbytečně. Herci velmi dobří, ale humor který naznačoval trailer, chybí úplně. Situaci zachranuje Wrightova zručná režie a opravdu mistrovská kamera. Ale opravdu nepochopím, proč nádherná hudba, která je v traileru, ve filmu nezazněla ani jednou?! WTF? Wright mě svým Pokáním naprosto dostal, hodnotil jsem pěti hvězdami, ale tohle bylo šlápnutí vedle. Škoda, tolik jsem si od toho sliboval. Holt trailery jsou svině. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

souhlasím, že je to dost okatě hnané na city .. ale já jsem někdy (nebo spíše teď už pořád) pěkná měkota, takže jsem tomu lehce a vcelku rád podlehl .. popravdě, hodně však k tomu napomohla i nepřeslechnutelná přítomnost geniálního Ludwiga van Beethovena a potom také ty zajímavé kouzelné záběry z výšky na město, na jeho dopravní tepnu .. tohle podkreslené tou úžasnou hudbou = jedna velká poetická filmová báseň … ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Sú snímky ktoré by sa nemali hodnotiť. O tom som presvedčená. Preto Sólistu hodnotím. :DDD DD Obsadenie, hudba, kamera, výkony a .... RÉŽIA.... jednoducho spektakulárne (!). Háčik tvorí príbeh, s ktorým som už stotožnená menej , je to tak a nepotrebujem to dokonca ani s Vami rozoberať. :-/ Každopádne, netvárte sa že ma toľko nepoznáte, dobre: dať Džoíkovi *** a odpadli by mi všetky končatiny :D .... "KTO o tom pochybuje?" pýtam sa?? Vy? Začnite sa doríma učiť !! !! :´) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se hlavně v Los Angeles a v Clevelandu. (SONY_)
  • Vo filme je Steve Lopez (Robert Downey Jr.) zobrazovaný ako rozvedený. V skutočnosti je šťastne ženatý a samotnému Stevovi to bolo vraj divné o sobe počuť ako rozvedenej osobe. (Skleni)

Související novinky

Režisér Pokání a indická móda

Režisér Pokání a indická móda

15.03.2009

Indie je v kurzu. Kdo by se tomu po diváckém i oscarovém úspěchu Milionáře z chatrče divil, že? V šlépějích Dannyho Boylea se vydá Joe Wright, který se po „současněji laděném“ Sólistovi vrátí ke svým… (více)

Reklama

Reklama