Reklama

Reklama

Sedm studentů to bere zkratkou na party a naneštěstí skončí ve Wormwoodu, kde je začne jednoho po druhém pronásledovat duch bezhlavého jezdce. (Filmbox)

Recenze (40)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina mládeže razí na jednu hodně vzdálenou pařbu, a aby tam byli rychleji, vezmou to zkratkou, která snad ani na mapě není zakreslena (a samozřejmě, navigaci nebo GPS neprovozují). Takže - jak je obvyklé - svou pouť zakončí v totálním zapadákově, s autem na odpis. Ale může být ještě hůře - ve městě se jednou za sedm let objevuje bezhlavý jezdec, a aby v tom nebyl sám, shání sedm dalších hlav. A místní občané jsou velmi vděčni, že mohou nabídnout sedm nešťastných cestujících... Uff, tohle je snad ten nejméně originální film, který jsem v poslední době viděl. Jak snadno se vzpomíná na Sleepy Hollow, nebo první Kukuřičné děti, které byly plus mínus na stejné brdo. Tento film měl ale jednu drobnou zvláštnost - jeho osazenstvo (a to ať už místní obyvatelé, nebo cestující mládežníci, a nebo i samotný bezhlavý jezdec) bylo totálně debilní, a jejich chování se dá těžko popisovat. Ničím jiným film nezaujme, a zhruba dvacet vteřin po závěrečných titulcích se vykouří z hlavy (ale naštěstí to vůbec nevadí, páč podobných (a lepších) filmů jsou desítky).. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Už režisérova prvotina Boo(2005) sa mi veľmi páčila(budem si musieť dať reprízu), a Headless Horseman to u mňa potvrdil. Anthony C.Ferrante je moja krvná skupina, tu krásne spojil len ľahko načrtnutý klasický príbeh o bezhlavom jazdcovi, prerobil ho po svojom a obalil ho v krásne halloweenskej jesennej atmosfére. Pridal vcelku sympatickú mládež a neostýchal sa ani veľmi dobrého slasheroidného gore. Parádne(nie len) dekapitácie, v dvoch prípadoch dokonca pocta legendám ako The Burning(1981) a Madman(1982), radosť pre každého old school slasher fanúšika. Samotný bezhlavý jazdec je urobený veľmi dobre, mestečko v lesoch a jeho podivné obyvateľstvo s tajomstvom, ktoré ich obklopuje samozrejme len pridáva na atmosfére. Ku koncu sa príbeh a tempo už trošku príliš "zašmodrchá" a tak trošku stratí dych, ale finále je celkom v pohode. Je to ale iba malá výtka ku inak skvelej nadprirodzenej slasher zábave. ()

Reklama

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Kluci a holky z Asylum by mohli závidět. Příšerná břečka. Herci pochopitelně mizerní do jednoho a jednoznačně vede osoba s hubou přes dvě hlavy, která hrála degenerátku Candy. O efektech se nemá cenu zmiňovat a samotný jezdec je také dílo. Ten se strašně moc snažil být jako jeho starší bratranec ze Sleepy Hollow, ale jediné, čím ho vzdáleně připomínal, bylo točení zbraněmi, což dělal v těch nejméně vhodných chvílích. Tím pádem působil jako neskutečné kopyto. Pár hlav tu samozřejmě odlétlo, ale ty to od odpadu zachránit nemohly. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Blbost o legendě o bezhlavém jezdci. Zatím se ujalo jen málo filmů které by dosahovaly kvalit a tahle legenda se mi zdá poněkud prokleté. Nicméně tenhle film je sračka o skupině idiotů co se někam vyrazí a jelikož opět nikoho neposlechnou tak začnou umírat. Je to blbost bez herců a jakkékoliv atmosféry(Což dost promeškaly), a film má navíc příšerný efekty který všechno totálně prokurvily. Jediný proč dávám tak "vysoké" hodnocení je díky cool bezhlavýmu herci a pár krvavejm scénám. Jinak je to sračka. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Bezhlavý jazdec a incestná dedinka. Že pozerám na trash mi došlo, ešte než sa stihla zmeniť časová rovina (cca 3 minúty). Zo súčasnosti stačilo pár dialógov, aby som si uvedomil, že tento štýl odniekiaľ poznám. A hen kto to natočil! Mr. Ferrante, tá akcia - ten humor, to ste museli byť Vy. Náklad stupidity od začiatku do konca, miestami regulérna komédia, zvyšok ťažký výsmech. Díky za ďalšiu jazdu ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama