Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 1

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (646)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vaření z vody, mizerný scénář, pár narážek na staré dobré časy a zarostlý Mulder (no dobře, později se oholil) se Scullyovou chovající se jako frustrovaní manželé p X-letech... Myslím, že tenhle pokus měl zůstat nerealizován, Aktům X prostě televize slušela mnohem víc, tohle je slabý odvar, který nemá se seriálem nic moc společného. Není to napínavé, překvapivé a vlastně ani trochu tajemné. Pravda je možná pořád někde tam venku, ale tentokrát jsme neměli možnost ji ani začít hledat, protože Chris Carter natočil z nostalgie velmi průměrný krimi film, ale nic víc. Já mu z nostalgie a taky proto, že Mulderovi to pořád ještě celkem sluší (když se oholí), dávám 3*. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zďaleka nie také slabé, ako to vyznieva z tunajších komentárov a hodnotení. Iste, z kina by som odchádzal nespokojný, ale na DVD som s hrdinami mojej mladosti, keď Akty X boli bezkonkurenčne najlepším seriálom na planéte, strávil veľmi príjemný večer. Problém je v tom, že XF:IWTB nie je to, čo 95% z nás čakalo. Namiesto nadupaného nadprirodzeného thrilleru o poľovačke na bubáky nám totiž stará banda servíruje takmer komorný, v každom okamihu láskyplne natočený, atmosférický, psychologicky prepracovaný a hlavne výýýborne zahraný ponor do súkromia Dany a Foxa. Nuž a tá mysterióznom zľahka šľahnutá kriminálna zápletka je tam len ako korenie. Nie je to strhujúce, ale v závere tomu nechýba napätie a určite to nie je zle napísané a nezaujímavé. V seriáli by to patrilo k najdospelejším epizódam. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Hmm, takže doopravdy se žádná sláva nekoná, přečetl jsem dost slabých recenzí, nepříliš lichotivých komentářů, ale pořád jsem měl kapku naděje, že to přece nemůže být tak slabé. Omyl. Příběh je plytký, akorát průměrný díl natáhnutý na celovečerní snímek. David Duchovny a Gillian Anderson se vrátili, ve filmu to mezi nimi jiskří, sluší jim to, ale to není to co mě lákalo. Kámen úrazu už bylo obsazení vizionáře, který mi do role totálně nesedl…to jeho přehrávaní. Nejlepší okamžik už zmiňovaný „joke“ s fotkou Bushe ;-D 5/10* ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ucházející komorní vztahové drama násilně naroubované na běžnou a ničím zajímavou epizodu, která se snaží dokázat, že pedofilie je vlastně ctností a čeština, že je krásný jazyk. Vizuálně sice nerozeznatelné od jakéhokoli dílu z pozdějších sérií, ale mám slabost pro zasněžené fargovské dálavy, takže tady mi to ani v nejmenším nevadilo. Duchovny jako by nevěděl zda má být starým dobrým Mulderem či Hankem Moodym a tak není ani jedním. Výkon Gillian nejsem schopen objektivně zhodnotit, jelikož patřím k té generaci, na kterou fenomén Akt X dopadl zrovna v rozpuku puberty. Takže její vnady a sex-appeal jsou pro mě, ehm, nedotknutelné. Škoda, že zcela vymizely ty jejich vzájemné "tokavé" scény. Celkově je to takové nenudící nic o ničem, které má pár výborných scén (Scullyová na návštěvě u Connollyho) a několik zdařilých odlehčujících momentů. Přesto jsem z kina neodcházel zklamán. I když spokojen tedy také ne. Přesto bych si ještě jeden, pokud možno kvalitnější, celovečerní příspěvek nechal líbit. Protože pravda (a spousta Bohem vyvolených pedofilů) je stále ještě tam někde venku... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem prostě Akta X, které znám od mala, ty tajuplné záhadné Akta X, které tenkrát nakonec vyvrcholily ve film, který se každýmu kdo měl rád Muldera a Scullyovou neskutečně líbil. Po dlouhých deseti letech koukám do kin a vidím, že na scéně je druhý film. Po dlouhých deseti letech. Jen jsem doufal, že s příběhem se trošku pohnou a třeba dokážou vysvětlit nějaké nejasnosti z osobního života Muldera nebo Scullyové. Ale to oni ne. Scénáristi z příběhu udělali pro mě neskutečnou frašku, kde nepřítel je nelegální Ruská organizace, jejichž členové mluví česky, která si uloví jednu agentku CIA a chtějí ji vyndat ledvinu na jisté účely, a nejenom jí. Prostě, podle mě tohle není případ pro ty dva, kteří se celý život (celý seriál) trápí s tím, zda-li existují mimozemské civililzace nebo je to jen hra Americké vlády a bůhví jestli jen Americké. Ten příběh se mi vůbec nelíbil, nejhorší ale bylo, že oni se to snažili scénáristi ještě zdokonalit a tím příběhem ještě chtěli nabalit něco důležitějšího, samotný vztah Muldera se Scullyovou, který zrovna růžový nebyl a ani nebude. Řešej píčoviny, přesně jak pshimi řiká, manželé po dvaceti letech. A divák jim na to má být jako zvědavý? Já jako divák jsem chtěl rozhodně vidět pekelnej příběh z nitra planety, který si zajede do jedné ze záhad našeho světa. Mně se ale zdá, že těch záhad ten svět už nyní příliš nemá. Nebo o nich nechce mluvit. Tak jak UFO před pár lety byl fenomén, tak se dnes o něm nemluví, i když se na oblohách ukazuje dál. Akta X možná už přešli dobu. Nebo možná měli přijít s nějakým novým zjištěním, které by rozpumpovalo novou éru zájmu. Nestalo se tak a tak je tento film slaboduchou břečkou, kde se dva agenti spolu znovu po několika letech setkávají, což je na něm asi to jediné pozitivní. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Len pár vyvolených dostalo do rúk plný scenár. Ľudia zo štábu žartovali, že robia film, ku ktorému scenár najskôr ani neexistuje. (youtoo18)
  • Jména Clyde Bruckman nebo Luther Lee Boggs, která připomene Mulderovi agentka FBI, patří proslulým senzibilům ze seriálu. (Kailo)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama