Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 2

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (646)

imf 

všechny recenze uživatele

Mizerná epizoda z jedné z pokročilejších sezón (kdo neviděl pár posledních dílů, bude se celkem divit, kam to Mulder a Scully dotáhli :)... záhadu abyste hledali lupou a pod nánosem dialogové vaty a Mulderových vousů se řeší víra, pohoda rodinného krbu a pár ztracených holek. Po třiceti minutách jsem chtěl přepnout (ale ovladače nám sebrali), po čtyřiceti jsem už jen čekal na konec. Průměrně natočené, podprůměrně napsané, nadprůměrně bolestné... tohle si slavná televizní dvojka fakt nezasloužila. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálka s mysteriózní příchutí, snad by obstála i bez Muldera a Scullyové, ovšem s nimi je samozřejmě ještě lepší. Co mi chybělo na prvním filmu Akt X, tady je. Příběh už nevypadá televizně, ale je stoprocentně filmový, a o překvapení není nouze. Kromě Gillian Anderson a Davida Duchovnyho mě velmi potěšil Billy Connolly. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

The belief is in there. Neochvějná, slepá, ztracená, nutící sahat po stéblech nad hladinou. Nad ní to drží otevřenější chemie mezi ústřední dvojicí, thriller-hororová zápletka, která prošla kolem stáda tichých ovčích mláďat, nepřekročila stín průměrné seriálové epizody. Konec s násilně naroubovaným Skinnerem už mě trochu ztrácel a já začal přemýšlet nad blbostmi. Třeba proč to vydatné sněžení nezanechává v účesu Scullyové sebemenší stopy.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se rozmáhá nemilý zvyk oživovat mrtvé či nemrtvé seriály filmem, který vypadá jako několik dílů nalepených na sebe, respektive za sebe. Zatím to byly seriály kreslené, avšak jak nyní Chris Carter (bohužel) dokázal, problém se netýká jenom animáků. Nejen filmoví Simpsonovi a futuramácké Bender's Big Score, ale i nový iksfajlácký film častují diváka čímsi, co odpovídá slabým dílům seriálu a vzhledem ke stopáži to jde hodně přes míru únosnosti. Jistě nelze jenom hanět, dobré momenty tu jsou, třeba ti psi byli vážně dobře drsní, ale největší problém spočívá v tom, že linie se Scullyovou a její eticko-religiózní krizí se do Akt X naprosto nehodí, obzvlášť v kontrastu s tím, co mezitím předvádí ten chlupatý lišák Mulder. Při každé scéně s Billym Connolym a při každém už kdysi slyšeném dialogu jsem vzpomínal na skvělý díl, jehož číslo ani název si samozřejmě nepamatuju neb nejsem žádný X-Files závislák, ale jehož hlavní postavou bylo právě postarší médium, které vidělo jak lidé zemřou. To byla klasa, tam to bylo pro Scullyovou osobní, a tam to mělo sílu. Tady to ovšem Chris Carter hodně provařil, respektive převařil:P Jak už jsem řekl, nejsem žádný ortodoxní fanda X-Files. Paradoxně mi to zážitek z filmu v mnohém zpříjemnilo, či lépe řečeno ulehčilo, neboť mi ze vztahu mezi hlavními hrdiny nenaskakuje kopřivka a jenom tak tiše závidím. Mulderovi, ne Scullyové;) Jsem ochoten přistoupit na to, že si z nás všech Chris Carter udělal prdel. Sice nehezky a odfláknutě, ale mně se "ftípek" taky občas nepovede. Nelze snad popřít, že indicie jako povolání ředitele Skinnera zpět do akce a krásná Gillian v bikinách (pročež prosím neodcházet či nevypínat před koncem titulků;)) podporují mé tvrzení o hodně černém a finančně riskantním fórku. Jediné, k čemu nelze mít výhrady, je hudba. Mark Snow narozdíl od Chrise Cartera nezapomněl to, co uměl, a dává na správných místech filmu aspoň trochu ty grády, které by mít měl a mohl:P Není to sice taková nezapomenutelná událost jako verze hlavního tématu vytvořená pro první X-Files film, ale rozhodně se po tom podívám. Je to škoda a bohužel můj nejhorší kinozážitek roku 2008, pročež dávám 40%. A i na nich má jistý podíl to, že Gillian stále ještě roste do krásy;) PS: Pro českého diváka je tu speciální bonus za vtipnost, protože kompars zhusta mluví česky. Je to přece taky skoro ruština, že jo... ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

těšila jsem se jak na Muldera a Scullyovou z kanálu vyskočí obří housenka, aby to neměli jednoduchý tak se k tomu připletou mimozemšťané a jako třeštičkou na dortě, budou zápasit se zmutovaným člověk.. a ono prdlajs. Jediný "nadpřirozený" úkaz byl pedofilní kněz, který byl zároveň médium.. to mi ale nestačí. Úžasná krimi podívána s názvem Chci uvěřit.. ano, to beru. Ale co to Akta X před tím?? zklamání:( čekala jsem večeři minimálně o dvou chodech.. a dostala jsem jen rohlíku a za dobré chování i máslo :( P.S. SPOILER.. lidem si přišijte třeba ty hlavy dvě.. ale se psi na mě nechoďte!! jinak bude zlá :( :-D ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Kvôli čo najväčšiemu utajeniu projektu používali filmári krycí názov Rich Tracers, čo je prešmyčka pre Chrisa Cartera. (classic)
  • Podtitul "I Want to Believe" je nápis no fotke UFO, ktorý visel v Mulderovej kancelárii. (youtoo18)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama