Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

sona123 

všechny recenze uživatele

A je jasné, odkud kopírovali Avatarovci. Nicméně to není na škodu a nutno podotknout, že Avatar je pochopitelně někde úplně jinde. Terra je pohádka, a to pohádka pro ty nejmenší (je-li vám víc než 8, můžete se trochu nudit, protože všechno to už jste viděli, v mnohem napínavější a akčnější podobě). Nicméně je to také pohádka poetická s koncem, jak má být, tak mhouřím oko a jdu s hodnocením trochu výš. A říkám si, že mít jen nápad (scénerie je nakreslená moc pěkně) prostě nestačí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Celosvětový výdělek mluví za sebe.Divácky neuvěřitelně nevděcná podívaná a to především pro ty nejmenší z nás.Dospělý, který neholduje animovanému sci-fi, ani nijak zvlášť neocení na tu dobu dobré efekty, nemůže film plný patetických a ukňouraných klišé nijak zaujmout a děti se u toho budou zoufale nudit, jelikož ve filmu není sebemenší náznak humoru, jen trapné klišé žvásty a milionkrát viděný "dobrodružný" příběh, který dospělého nasere a dítě unudí k smrti, tenhle film je jeden velikej omyl.25%. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Terra už je tu nějaký ten pátek a já se o ní dozvídám až nyní. Spermijky jsou zajímavou animací a žijí v mírumilovném světě až do té doby, než jejich planetu napadnou lidské bytosti. Příběh je zajímavý, trochu jakoby z oka vypadl The Event, ale tam to bylo naopak. Vše je podbarvenou melodickou hudbou Abela Korzeniowskiho, který k propadákům neskládá. Jen ta animace, různorodost a smysl pro detail mi tu chyběli, jinak pohodový animák. 70% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příběhově tak trochu předchůdce Avatara, ovšem s nehezkou animací a ještě více jednodušším příběhem. Což ale u animáku zrovna nevadí, zvláště když i tak se jedná o docela zajímavý počin. Terra je totiž hlavně sci-fi, ve které se pořád něco děje a mezery mezi jednotlivou akcí nejsou dvakrát dlouhé. Akce samotná je navíc hodně dobře natočená. Úlitby pro malé děti tady, kromě malého roztomilého robota, nejsou skoro žádné, což je taky příjemná změna. Celé to navíc rychle odsýpá. Jen je škoda té špatné animace a celkem odfláklými vztahy mezi postavami, které mnohdy nepůsobí moc uvěřitelně. I tak se ale jedná o celkem příjemné překvapení. 70% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jakási kopírace všeho možného v docela nudné zábavě z příšerným hudebním doprovodem. CITÁT . My jsme lidé, oni jsou cizí druh. Ve scénáři mi vadí, že zase vládnou zelené mozky, vždy, když tam jsou jde vše do kopru. Může už konečně někdo natočit pěkné sci - fi bez vojáků ? V tom filmu jsou používány vynálezy, které by v jakékoliv primitivní společnosti logicky ani neexistovaly, na tož aby vůbec fungovaly. A už vůbec nesnáším, když dáváme mimozemšťanům lidské vlastnosti - jak odporné. Všichni pak chtějí jenom válčit a válčit. Jděte do prdele z válkami, tu naší poslední si připomínáme už šedesát pět let a ještě nám to nestačí. A otázka k filmu. To si se svýma schopnostma nemůžou najít nějakou jinou planetu ? Třeba neobydlenou ? Vždycky jsem se chtěl u filmu bavit a možná získat nějaké ponaučení - ale zde to nehrozí. Dvě hvězdy, převážně za 3D. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)
  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)

Reklama

Reklama