Reklama

Reklama

Guinevra Pettigrewová je postarší guvernantka s netradičními výchovnými metodami, která počtvrté přišla o zaměstnání. V agentuře je už považována za zcela neperspektivního pracovníka. Vedena náhlým impulzem sebere v agentuře ze stolu vizitku potenciální zaměstnavatelky a vydá se na uvedenou adresu. Tam najde mladičkou americkou zpěvačku Delysii, která se snaží v Londýně nastartovat kariéru. Než si stačí Guinevra uvědomit, že dívka nehledá chůvu, ale sekretářku, je okamžitě vtažena do jejího života. Ukáže se, že slečna Pettigrewová vládne nečekaným důvtipem a dokáže být neocenitelnou pomocnicí při řešení krizových situací. Obě ženy se brzy spřátelí a začnou se vzájemně podporovat v rozhodnutí vydat se na cestu za svým snem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Fr 

všechny recenze uživatele

Slečno Pettigrewová, varovali mne před vaší tvrdohlavostí a ipertinencí… Není to hospodyně k pohledání. Nevychází totiž s klienty, protože se nechtějí přizpůsobit. A má asi poslední šanci. Jejím protikladem je Delysi, žena chycená mezi více mužů, jejíž život je morálně lehce komplikovaný a nepostrádá smysl nýbrž řád. A přesto si jsou podobné. Takový příjemný film s dobovou hudbou, z něhož vyzařuje příjemná atmosféra a já očekávám, kdy že se dostaví ten správný pocit štěstí. Vévodí mu živelná a krásná A.Adams, ale pravdou je, že někomu nemusí sedět F. McDormand. Mám tyhle lehce nasládlé filmy rád. Žádný moralizování, jen poučení, že život je krátký a optimistické doufání ve štěstí, které si jednou najde každého. Taky by mě zajímalo, jestli existuje divadelní hra. PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * Víte že? Film byl natočen podle románu Winifred Eileen Watson, napsaném v roce 1935. ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Uklidit v bytě a srdci rozdováděné „bude ze mě hvězda“ blondýnky zvládá slečna Pettigrew s přehledem, horší je to se schopností získávat a hlavně přijímat potravu (a jiné radosti života). Nic oslňujícího řeklo by se. Co filmu dodává šmrnc a trochu toho lesku, je prostředí smetánky (těsně) předválečného Londýna. A když ani to nestačí, zjeví se odnikud Ciarán Hinds, který mi zachrání den kdykoli, a já podlehnu a dám celému dílku 4* (pod podmínkou, že slečně Pettigrew dá vskutku něco k snědku!). ()

Reklama

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Nádherné! Rozkošné, podmaňujúce. Hneď po pár chvíľach traileru som vedela, že to bude superfilm, trailer nesklamal!!! Milé vtípky, perfektný casting, čo herec /v hlavných úlohách/ to skvelé zobrazenie. Zvlášť zlatá Amy Adams. Tá žena ma dostala. Koľké detaily, klipkanie očkami, gestá... :) A Frances McDormand podobne. A čo dekorácie a zobrazenie 30-tych rokov? Vtedajší Vogue, kostýmy, zlatý apartmán, pohľad na obchodné domy a ulice.. nádhera. Hudba, podobne. Možno škoda, že spätne už vnímam zápletku trošku jednoduchšiu. Ale nepokazí to môj prvotný krásny dojem z filmu. Pre mňa objav roka.. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Takúto sladkobôľnu romantiku môžem. Citlivý až nežný, zároveň hlboko melancholický "malý" príbeh o jednom zaujímavom dni a jednej zázračnej noci jednej (ne)obyčajnej opatrovateľky s fantáziou. Vynikajúco obsadená a ešte lepšie zahratá symfónia života, s brilantnou Frances McDormand na čele a sympatickým Ciaránom Hindsom v pozadí. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať aké by to bolo čisto ako dráma (predlohu nepoznám), hádam,že lepšie. Humor to totiž degraduje o úroveň nižšie. Pani Pettigrewová je vo svojej podstate tragická postava a viackrát som v chvíľach dramatických uvažoval o vyššom hodnotení. Rovnako romantická línia má niečo do seba, všetko to stroskotáva práve na tom humore. Na pomerne kultivovanom humore, ktorý sa tam v podstate hodí a komédia je to dobrá, ale menej ako by to bol dobrý vážny film. A happy end to zničil úplne. 65% ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama