Reklama

Reklama

V nedaleké budoucnosti budou mít lidé možnost nahradit své poškozené orgány za umělé náhražky, které za velmi vysokou cenu prodává na úvěr společnost Union. V případě, že majitel nesplácí včas, orgány mu seberou vymahači. Nejlepšími pracovníky v tomto oboru jsou Remy a jeho kamarád z dětství Jake. Náplní jejich práce je násilně odebírat orgány od lidí, kteří nejsou schopni je splácet. A to se neobejde bez smrti majitele! Jednoho dne se Remymu stane úraz, který téměř nepřežije. Když se probudí, zjistí, že mu bylo implantováno jedno z nejlepších srdcí, které jeho společnost nabízí. A s ním samozřejmě pořádný dluh. Když se zpozdí se splátkou, vyšle společnost svého nejlepšího vymahače, Remyho bývalého parťáka Jakea. A tak se najednou lovec stává lovnou zvěří... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (764)

Botič 

všechny recenze uživatele

Repo men - sci-fi, kde až s umělými orgány v těle přichází zodpovědnost a probuzení se do kruté reality, kdy v případě selhání přijde malá noční můra / krotitel dluhů / zloděj duší s rytmizovanou hudbou v zádech a rozpáře už tak křehkou lidskou skořápku a vybere si vše i s úrokem. Ninna Simone se cítí skvěle ( my víme ) a pak už jen následuje dozvuk srdečního ruchu a neonová mlha. Pár úhozů na starém psacím stroji a jedeme dál. Aneb krvavá paralela k současnému stavu půjčování si až na kost. Po celou dobu se Repo Men tváří coby stylová imitace Blade Runnera nebo ještě přesněji Minority Report - dokud stojíte mimo systém je vše v naprostém pořádku, ale jakmile se kola osudu spustí a dostáváte se do přímého dění - rozjíždí se nebezpečná hra na jejímž konci je neskutečně vášnivý tanec s noži, sekerou, 360 stupňová rotace s ruční pilkou a jedna z nejerotičtějších a nejkrvavějších "postelovek" za poslední dobu. Láska mezi kapkami krve vzkvétá lépe, než-li mezi těmi dešťovými. Hi-Tech world seems to be fantastic - so sing it back. Cronenberg někde v dáli jása. Jak bizardní. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debut Miguela Sapochnika ukazuje, kolik má tenhle režisér před sebou ještě cesty k řemeslné a umělecké dokonalosti. Celkem zajímavý námět ovšem scenárista pojal do jakési tuctové moralitky o zneužití transplantování orgánů a začínající režisér se v tom mixu chvílemi jakoby ztrácel. První 2/3 sci-fi filmu jsou ještě celkem obstojné, sice občas dojde nepředloženě ke změně dynamiky a tempa, právě v momentě, kdy to divák nejméně čeká a chvílemi pak lze zase narazit na hluchá místa, poslední třetina ovšem celý snímek spolehlivě zazdí. Ta absurdní akční scéna před růžovými dveřmi, která neměla v rámci snímku zhola žádné opodstatnění a sloužila snad jen jako režisérská onanie...a pak ještě podivnější scéna skenování orgánů v centrální jednotce se silně erotickým podtextem, to už jsem se bohužel nepochopil vůbec. Jestliže měl celý film nějakou kompozici a ústřední protisystémové vyznění, pak konec byl patrně přilepen ze zcela jiného snímku (a nic na tom nemění ani úplné finále). Tedy ve výsledku zklamání, od tohoto temného sci-fi jsem čekal rozhodně víc... Každopádně silně nadhodnocený film... viz třeba i IMDb... Podobné filmy: Johnny Mnemonic, Blade Runner, Minority Report ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Parádní hi-tech inteli-gore sci-fi, které sice neoplývá bůhvíjakou originalitou, (většina motivů už byla vidět jinde a máme tady prvky od Minority Report přes Day Breakers, Matrix, nebo Oldboye až po to nejlepší z Repo - Genetické opery - rozumějte - prvotní nápad :)), ale neustále fascinuje parádním vizuálem, skvělou akcí, nehorázným bad ass Judem Lawem v hlavní roli a především naprosto ultimátní finální dvacetiminutovkou. A spoustou krve... Pro mě osobně jedno z překvapení roku, který sice selhává na poli blockbusterů, ale zato oplývá stále větším a větším množstvím malých filmů, které mě usazují na zadek stejně spolehlivě. Ne-li lépe... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní film. Už od začátku jsem obdivoval, jaké hlavní hrdiny jsme dostali k dispozici. Prvotřídní sadističtí, prací orgánových exekutorů posedlí hajzlíci, kteří se takřka ničeho neštítí, zároveň nepobrali moc inteligence. Přesně takové gumy, jaké vám v pražské MHD kontrolují jízdenky. Odvážný krok, říkal jsem si. Jenže pak přišel v pořadí třetí Lawův knockout a s ním i prapodivná proměna a i největší zádrhel celého filmu. Jednak mi až do konce filmu vrtalo hlavou, proč Unie svému zaměstnanci, který utrpěl pracovní úraz to nové srdce prostě nezaplatí, no a jednak ta změna z cynického sráče na útlocitného dobráka byla víc než blbě uvěřitelná. Každopádně film má svojí atmosféru a styl, je podobně "bezcitný" jako třeba Equilibrium, totálně svérázný a divný, brutalita je vizuálně úžasná, Oldboy scéna potěšila, zvlášť ve chvíli, kdy přišlo na řadu kladivo a tvůrci se tak jasně přiznali. Finální zvrat mi přišel hodně přitaženej za vlasy a hlavně k ničemu, ale srdíčko trošku rozbušil, to jo! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zvraty, které převrátí veškeré předchozí dění (nebo alespoň jeho většinu) jsou pro mě něco jako druhé narozeniny. Nijak extra je nevyhledávám, ale když některý z nich najdu, jsem v sedmém nebi (délka trvání psychického orgasmu je samozřejmě přímo úměrná chytrosti, kvalitě a načasování daného zvratu). O zvratu u Repo Men řeknu jen jedno - stálo to za to. Nezklamal mě a nezklamal mě ani zbytek téhle béčkově akční podívané, kterým se asi "blýská" na horší časy. Jude Law byl podobný badass jen v Road to Perdition, Forest Whitaker však nejspíš měl vypadat jako badass ještě větší, ale to by nesměl Forest jako většinou přehrávat. Já ale s otevřenou hubou koukal na postavu úplně jinou - Alici Bragu, kterou jsem doposud viděl jen párkrát, a tak nějak mi učarovala. Scénu se skenováním orgánů bych si s Judem ihned a bez reptání vyměnil. Repo Men jako celek nevybočuje z řady ostatních "fight against system" nebo "future dystopias" filmů, na druhou stranu může nabídnout nevídanou brutalitu, skvělý závěr, drsňáka Lawa a taky Alici Bragu. Tři a půl. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Na scenári sa začalo pracovať už v roku 2003. (Greenpeacak)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Mambo s transplantovaným srdcem

Mambo s transplantovaným srdcem

09.12.2007

...a dalšími orgány si zatančí Jude Law. Už jste asi pochopili, že film studia Universal Repossession Mambo není dalším příspěvkem do vlny tanečních slaďáků. Adaptace sci-fi románu Erica Garcii je… (více)

Reklama

Reklama