Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravná pohádka natočená podle předlohy Boženy Němcové "Neohrožený Mikeš". Dobro se zlem se opět nemilosrdně utkají v těžkém zápasu a tři hlavní hrdinové budou muset ujít dlouhou a vysilující cestu, na které nelze udělat krok zpátky a která nekompromisně prověří jejich síly i povahy. Zlá sudba pronesená úkladnou Jezabel (L. Štěpánková) totiž sužuje život králi (P. Rímský) i jeho synu Janovi (J. Potměšil), následníku trůnu. A do hry vstupuje i Brat (T. Polák), Janův vrstevník, který o jeho trůn usiluje. Trpí celé království, ze kterého tajemná síla odnesla princeznu Jasnu (B. Kohoutová) a uvrhla ji do podzemí hory zvané Ďáblův jícen. Až bude Jasně sedmnáct, měla by se vdát, ale zatím jí v kamenné říši čas neutíká a její otec marně obětuje svoje zdraví i životy poddaných za její vysvobození. Jenže tři dobrá srdce jsou někdy více než celé houfy malověrných… (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Ano Tri sdrce stavim o stupinek vyse nezli tri zivoty.Je neuveritelne s jakym hereckym potencialem a financim obnosem oba dva reziseri museli pracovat a proc z toho nakonec Tri srdce vysli lepe? Celkovy pribeh na mne pusobi daleko lepe nezli u Trech zivotu,proste lepsi scenar.Zaverecna bojova scena pana krale s jeho bratrem je opravdu pohadkova. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Jediné, co oceňuji, jsou velice nepatrné úlohy mých oblíbených divedelních herců Norberta Lichého a Jana Plouhara. Samotná pohádka stála za nic, princeznu Jasnu bych klidně nechala uvězněnou tam, kde byla, a souboj bratrů mě hodně pobavil, což je docela smutné. Kam se poděly ty hezké pohádky mých mladých let??? ()

Reklama

Historik 

všechny recenze uživatele

Já si to představuju nějak takto: spolek divadelních ochotníků Tyl v jedné nejmenované vsi se rozhodl, že si střihne vlastní představení - pohádku. Něco znali, něco si ještě načetli a sepsali si scénář. Pak na tom dřeli vždycky, když přišli z práce. Pohádku secvičili, sehráli a byli docela úspěšní. Sousedé je poznávali v legračních kostýmech, smáli se a nakonec i zatleskali. Když pak herci po představení seděli v hospodě, napadlo jednoho z nich, že jeho bratranec v sousední vsi dostal na minulé narozeniny kameru a už i něco vyhrál v Neváhej a toč! Mohl by jim tedy natočit reprízu, kterou budou dávat za týden... Bratranec to skutečně natočil a jelikož v představení bylo několik pěkných momentů, poslal to zase do Neváhej a toč! V televizi to ale nějak popletli a pohádka se celá dostala do hlavního vysílacího času. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se včerejší štědrovečerní hrůzou v podobě Tři životy jsem měla zpočátku silné nutkání dát 3 hvězdy. Bohužel jsem se dívala na celou pohádku a jakmile tma zahalila kouzelného ptáka, přestal zpívat a jeho moc pominula, probrala jsem se z tohoto pobláznění. Chválím výpravu - jde vidět, že se zainvestovalo. Sbírka exotického ptactva též na výbornou. Vítr z plachet tomuto příběhu ale braly herecké výkony ánsámblu - fakt slabota. Princezna by měla něčím oslovit a princezna Jasna mě teda absolutně neoslovila (když už jsem u toho - za co se jí tvůrci pomstili tímhle jménem???). Souboj nevlastních bratrů na meče? Dovolte abych se zasmála. Za sopečnou činnost, která byla v pohádce, by se nemuselo stydět ani celý Terciér - ale já tomu nevěřila ani v nejmenším... No a na závěr trochu statistiky: 1 a ten sám záběr kostry, nad kterou Mikeš máchá loučí se tam objevil 4x. Kdo napočítal jiný počet, opravte mé statistické údaje:-) ()

Šandík odpad!

všechny recenze uživatele

V této "pohádce" nefungovalo VŮBEC NIC: strašlivé dialogy, nezajímavá kamera, ledabylý střih, děsivé animace (já vím, nízký rozpočet, ale nešlo by to v tom případě bez nich?) Čím to, že i velmi slušní herci najednou hrají jako amatéři? Jak je možné, že si tohle dovolí Česká televize natočit a pak pustit v hlavním vysílacím čase? ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámcích Valtice a Jaroslavice, v jeskyních na Turoldu, v Hlavnici a ve Svobodných Heřmanicích. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama