Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mám vážne rád filmy z väzenia a nevybavujem si hádam žiadny vyložene slabý film, ktorý by spracovával väzenské prostredie. Ani tento nieje výnimkou a aj keď je to príbeh v podstate dosť klasický, má svoje čaro, výbornú atmosféru a skvelých hercov. Hlavne Val Kilmer dokázal, že nepatrí do starého železa. Režisérsky tiež výborne zvládnuté, vzhľadom na minimalitu prostredia (všetko sa odohráva na malom priestore) si film dokázal zachovať dramatičnosť až do konca. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 26.1.2013, réžia slovenského znenia (MARKÍZA 2012) = - STEPHEN DORFF je najnedocenenejším hercom svojej generácie. A ten DVD obal odradil aj mňa (IDIOTI Z BONTONU ale aj ostatných distribučiek). Neprávom. V base sa s vami skrátka "srať" nebudú, takže na "scofieldovské pohádky" zabudnite. (2.1.2009) ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tři poctivé hvězdičky za snímek, který se rozhodně nemá za co stydět. Začátek je téměř perfektní. Nečistě švenkující kamera sice znemožňuje precizní orientaci v prostoru, ale vzhledem k jejímu postupnému uklidnění až tak nevadí. Úplně první scéna je příjemně atmosférická a svou syrovostí navazuje na to nejlepší z nové francouzské vlny, s jednou jedinou výjimkou. Nesnaží se totiž - bohužel či bohudík - o natahovanou intenzitu a pomalé doznívání traumatu. Díky trefně zvolenému hudebnímu doprovodu dokaží scény patřičně zapůsobit. Snímek nenudí. Největší trefou do černého je však obsazení, kterému kraluje dvojice Dorff-Kilmer zdatně táhnoucí celý děj na svých bedrech. Problémem tak zůstávají vedlejší linie. Zcela neopodstatněně narušují hlavní děj a ke konci na plno doznívá jejich zbytečnost. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

No, filmy z vězeňskýho prostředí já rád, tento je solidní, ale dle mého to rozhodně není žádná bomba. Proč? Viděl bych tam asi tak tři probémy, které mi více či méně brání dát vyšší hodnocení. Bylo tam množství logických kiksů, konec byl těžkopádně vykonstruovaný a zapůsobil tak nějak divně a problém jsem měl i s nekvalitní kamerou a střihem. Nic extra bych teda já osobně na tomto filmu neviděl, jen další z řady amerických filmů s celou řadou těch jejich klišé. Tohle španělský dílko je určitě zajímavější podívaná. 55% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se jedná o jeden z nejlepších filmů z vězeňského prostředí. Avšak i tady najdu několik věcí, které mi hodně vadily. Ze všech věcí mi úplně nejvíce vadil sestřih hlavního hrdiny před vstupem do skinheadclubu. Dále se nehodlám smířit s ubohým koncem. Doufal jsem, že si někdo opět prokope kilometrový tunel kartáčkem na zuby. Přivolání jednoho vrchního šaška, který je čirou náhodou největší kamarád nejobávanějšího zločince v USA to byla tedy slabá náplast. V předposlední řadě jsem zde postrádal anální znásilnění, protože to do každého vězeňského filmu zkrátka neodmyslitelně patří. A v řadě úplně poslední mi není naprosto jasné, jak se může člověk odsouzený za neúmyslné zabití dostat mezi sériové vrahy. Z toho pozitivního bych rád zmínil zvukový doprovod několika scének, pár potyček a slušný výběr postav. Na 3* mi to bohatě stačilo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Tetovania, ktoré nosí postava Val Kilmera, sú autentické, založené na výskume herca a režiséra Rica Romana Waugha. Návrhy odrážajú najmä prísne strážené väzenské tetovania, ktoré mali väzni v čase, keď bol film natočený. (Arsenal83)
  • Ako komparz sa v tomto filme objavil odsúdený sériový vrah Clifton Bloomfield, ktorý bol v rokoch 2005 až 2008 odsúdený za vraždu piatich ľudí v okolí Albuquerque v Novom Mexiku. Produkčný štáb nevedel o jeho zločinoch až do dokončenia natáčania. Zatkli ho 1. júla 2008 a neskôr odsúdili na 195 rokov väzenia. Dovtedy sa ako komparz stihol objaviť aj v seriáli Breaking Bad (od r. 2008). (Arsenal83)
  • Val Kilmer, ktorý žije na neďalekom ranči v Novom Mexiku, súhlasil s účasťou na tomto filme vedľa jeho práce na filmovom investičnom programe v Novom Mexiku. (Arsenal83)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama