Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (495)

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Trapná nuda. Oproti jedničce jsou všechny postavy dementnější a infantilnější, film postrádá jakékoli tempo, zasmál (spíš pousmál) jsem se asi třikrát. To nejhorší je ale dabing, který dokaže už z tak trapného gagu udělat ještě trapnější a ten šišlající Kahmunrah... Ty 2* jsou za výpravu a... no asi jen za tu výpravu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsem cílovou skupinou, protože jde o výrazně infantilní záležitost, která staví na záplavě digitálních triků a popularitě Bena Stillera. Na druhou stranu, pokud srovnám Levyho kousek s nedávno shlédnutým Sommersovým G. I. Joem, pak jde v tomto případě o lépe investované peníze a tu lepší část podobné produkce. Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Battle of the Smithsonian [2:38] ,2. Daley Devices [0:36] ,3. This Night Is Their Last [4:35] ,4. To Washington [0:37] ,5. Getting Past Security [1:49] ,6. Finding Jed and the Others [3:16] ,7. I Have Come Back To Life [1:04] ,8. The Tablet [3:25] ,9. I Smell Adventure [4:31] ,10. He Doesn't Have All Night [1:46] ,11. The Adventure Continues [3:25] ,12. Octavius Attacks [1:22] ,13. Entering The Air & Space Museum [1:32] ,14. Escape In Wright Flyer [3:29] ,15. Got The Combination [2:19] ,16. Gate To The Underworld [1:02] ,17. I Ride The Squirrel [1:25] ,18. On Your Toes [1:54] ,19. The Battle [1:44] ,20. Divide The House [1:28] ,21. Victory Is Ours [1:19] ,22. Goodbye [2:43] ,23. Museum Open Late [2:02], ()

predators 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem se na dvojku docela těšil. O to větší bylo mé zklamání ze spousty bezduchých dialogů, hluchých míst bez vtipu a bez špetky zajímavosti. Pro menší diváky zde chybí všechno, co bylo v jedničce...poučné hlášky a živější a veselejší ztvárnění celého muzejního dění... :-( A navíc je to místy dost nuda... :-( Za posledních 5 minut dávám...35% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Wow, to byla jízda...! 105 minut filmového pásku opírajícího se téměř výlučně o vizuální efekty a triky. Inu, což o to, efekty samy o sobě byly skvělé. Však právě proto dávám jednu hvězdu. Víc u mě tato fantasická podívaná nemá šanci získat. Z herekého osazenstva mě zaujala pouze Amy Adams, a to ještě jen proto, poněvadž je pohledná. Ben Stiller hrál průměr. Ostatně, víc z toho vyždímat ani nešlo. Výhrady mám ke spoustě scén, kterým mnohdy chyběla pointa (ať již vtipná, moudrá či zkrátka alespoň nějaká), některé gagy se zcela minuly účinkem a logikou příběhu asi také nebyl zrovna dvakráte utrácen čas. Znovu opakuji, zaujmout mohou jen efekty. I tak se však ptám, proč jich muselo být tolik? Vždyť právě to byla největší přednost ´jedničky´, že tvůrci použili všech efektů s rozumem. Benovi patrně všichni povídali, jaká je škoda, že jich nebylo více, až vznikly tyto computerové orgie, z nichž jsem se však já osobně rozhodně neudělal... P.S: Nechci být zbytečně jedovatý, ale i kdybych koktal, měl rýmu, ruku v zadku, nohy za krkem a byl zrovna na řetízáku, nadaboval bych všechny postavy lépe než jak jsem měl možnost slyšet. To bylo vážně něco... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • První film, který se natáčel v muzeu Smithsonian Institution. Štáb zde mohl natáčet pouze týden. (willy1)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama