Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 149)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Angelo Milli: 1. Seven Days Seven Seconds - Angelo Milli ,2. Seven Names ,3. Sarah ,4. Assisted Living ,5. Inez ,6. I Thought I Was Strong ,7. Leaving Home ,8. I Am Nowhere ,9. A Good Man ,10. New Life ,11. Shower Flashback ,12. The Field ,13. Love Theme ,14. Requiem ,15. Surgery ,16. Tim's Eyes ,17. Seven Pounds , ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Skutečně dokonale natočený sentimentální film, v kterém emocionální tlak na diváka odkazuje k jednomu ze základních aspektů dramatického umění - vyvolat u diváka silné emoce, v tomto případě nepokrytě skryté za slzy. Jako umělý konstrukt italského režiséra Gabriele Muccinoho upomíná ve své formě v emocionálním ,,vydírání" k tvorbě dánského mistra tohoto oboru Larse von Triera, obdobně silně na mne uměle vyvolaný efekt snímku zapůsobil. Když ovšem přistoupíme na základní princip filmu, tedy že je to pouhá HRA, můžeme percepcí tohoto sentimentálního díla dosáhnout skutečně silné katarze. A v mém případě se vůbec nebojím přiznat, že jsem uronil nejednu slzu. Cíl snímku byl tedy do nejvyšší míry naplněn... (chápu ovšem výhrady některých komentujících kolegů a uznávám výtky směrem k mírné kýčovitosti, která je ovšem u podobně laděných filmů vždy nutným zlem...) Podobné filmy: Štěstí na dosah, Dlouhá cesta ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz dlho som nevidel tak silne emotivny film, ako tento a to hlavne poslednu tretinu filmu. Uznavam, ze chvilami mi boli niektore dialogy zdlhave alebo nudne, ale aj tak je to zaujimavy a krasny ale zaroven velmi smutny pribeh, pricom mohol opät Will Smith ukazat svoj herecky talent vhodny na nominaciu na Oscara a rovnako talentovana Rosario Dawson. Paci sa mi, ze Smith si okrem roznych uspesnych Blockbusterov vybera aj vazne ulohy a ja sa na neho rad divam vo vsetkych zanroch. Myslim si, ze tento film sa bude asi viac pacit zenskemu publiku... 14.01.2009 ____ Will Smith - (Ben Thomas) +++ Rosario Dawson - (Emily Posa) +++ Woody Harrelson - (Ezra Turner) +++ Michael Ealy - (Benov brat) +++ Barry Pepper - (Dan) +++ Produkcia: Will Smith +++ Hudba: Angelo Milli +++ Videl v kine 13.01.2009 +++ ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Čím bych začala, asi tím, že Will Smith dokáže zahrát i tak vážnou roli a přitom působí zcela přirozeně a upřímně. Ze začátku a i po celý film jsem netušila,co dělá a proč to dělá. Proč pomáhá všem těm lidem ... ale postupem času zjišťuju a nechápu jeho postoj k životu... i přes jeho ztrátu a určitou vinu, nedokážu pochopit jeho silné odhodlání a vůli dojít k cíli, který si naplánoval. Jak vůbec někdo může mít tak slabý pud sebezáchovy... Celkově na mě film působil čistým, přesvědčivým a reálným dojmem. Ale zároveň mi přišlo všechno to snažení a pomáhání lidem v téhle době až neuvěřitelné a dojemné, je těžké tomu věřit. Dlouho sem neviděla tak silný příběh se zajímavým nápadem, neskutečnou pointou, skvělými hereckými výkony a celkovým dojmem. Celé dvě hodiny sem skoro nedejchala, jak to bylo pravdivě natočené a do toho zamotaná bezprostřední romantika, která se postupně rozvíjela a byla dovedena k dokonalosti. Fakt sem všechno prožívala s nimi a vlastně sem byla furt zaražená, protože sem nevěděla co se bude dít dál... tady se nic nedalo předvídat, protože to působilo tak tajemně, až zajímavě a natolik přesvědčivě, že sem tomu ihned uvěřila a podlehla. Když film dojde do konečného stádia, tak sem vykulená, trpim s ním a nedokážu ten pocit popsat slovy. Smith to zahrál tak lidsky, že se mi prostě chtělo brečet. Prostě sem měla takový ten stísněný pocit po celou dobu trvání filmu. Také mě zaujal název filmu, který mi přijde opravdu promyšlený - není to totiž jen namátkové číslo, ale má svou váhu a význam, protože přesně odpovídá sedmi životům - srdce, játra, plíce, ledviny, oči, kostní dřeň a nový život v podobě domu. Nemluvě o tom, jak je znát, že se herec do role naprosto vcítil a byl Benem Thomasem, i když byl vlastně Tim... Kdybych mohla ohodnotit lépe, udělala bych to. Ale musí stačit 5 hvězdiček, které patří tomuhle bezkonkurenčnímu dramatu, který mě opravdu uchvátil a tím jak byl skutečný, mě přiměl vážit si zdraví. A nestačila sem zmínit, že neopominutelné jsou menší role - jako Woody Harelson - který byl perfektní a v neposlední řadě okouzlující Emily, která snad nemohla být ztvárněna lépe. Celkový počet hvězdiček ale opravdu neodpovídá kvalitě tohoto strhujícího zážitku. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Ufff, Ufff,.... Ťažký film na obyčajný podvečer. Dômyselne ale v rámci (nešpecifikovaných) medzí tlačí sústavne na city diváka a hoci téma všadeprítomnej bolesti a smrti nie je (ako vraví Dara Rollins) môj šialok kávy, film dostal vďaka výbornému herectvu Willa Smitha úplne iný rozmer. Veľmi kvalitne stvárnená rola utrápeného muža plného smútku a bolesti bojujúceho o vykúpenie z vlastnej agónie je to, čo tento film posúva o priečku vyššie. Je to ale smutne smutný film po ktorom som sa necítil o nič lepšie :), čo vnímam po filmárskej stránke ako pozitívnu vec. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Film se natáčel chronologicky. Závěrečná scéna se tedy natáčela až jako poslední. Will Smith (Ben) přiznal v rozhovoru, že natáčení pro něj bylo psychicky velmi náročné. (don corleone)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama