Reklama

Reklama

Phineas & Ferb

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, (2007–2015), 49 h 25 min (Minutáž: 11–45 min)

Hrají:

Vincent Martella, Ashley Tisdale, Thomas Brodie-Sangster, Jeff "Swampy" Marsh, Caroline Rhea, Dan Povenmire, Dee Bradley Baker, Barry Bostwick, Tim Curry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(222)

Poprvé na DVD uvidíte filmy Nejlínější den v životě a Léto patří nám všem, u kterých se královsky pobavíte. Je letní slunovrat, nejdelší den v roce, a Phineas a Ferb si ho chtějí ještě prodloužit, a tak se rozhodnou, že obletí celý svět, budou sledovat slunce a domů přijedou těsně před soumrakem. „To není možné,“ řekne na to Buford, ale oba neohrožení hrdinové dokáží, že opak je pravdou. A tak začíná cesta, během níž Phineas a Ferb prosviští Tokyo, Himaláje i Paříž. Ve „městě lásky“ by Candace chtěla překvapit Jeremyho, který tu je na dovolené. Dr. Doofenshmirtz zatím zajme Majora Monograma a jediný, kdo ho může zachránit, a překazit tak Doofovi zlomyslné plány, je Perry (alias Agent P.) Ve filmu Nejlínejší den v životě Candace vyděsí zpráva, že její bráchové chtějí strávit den slastným nicneděláním! Perryho navíc překvapí nový vynález doktora Doofenshmirtze. Ať už se Phineas a Ferb honí po celém světě anebo se pouze oddávají lenošení, jedno je jasné... s nimi se člověk nikdy nenudí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

peta.golias 

všechny recenze uživatele

„Nejste trochu malí na to, abyste stavěli závodní dráhu pro monstertrucky?“ „Jo, jo to jsme.“ „Agente Pé, ten němec Dutošvarc zase něco zkouší, jděte a zarazte ho.“ „Tak jóó kluci, vezmeme to hezky vod podlahy!“ „Néé, udělá to díru taky do podlahy! Co? Hendlovi hoši?“ Tak přesně o tom to je. Tenhle seriál je to nejlepší a skoro jediné dobré, co můžete na Disney Channelu vidět. Vynikající němec Dutošvarc, Major Monogram, Stážista Karel, Bufford von Storm a vlastně jakákoli postava. Chytlavé písničky „Já rytmus nemám“, „Želatinová příšera“ a vlastně všechny další. Když k tomu přidáte napřekonatelný český dabing. Hlavně teda Jan Maxián (Zasloužil by si za to pomník). Vynikající. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komediální animovaný seriál, který nabízí opravdu obrovské množství absurdního humoru. A to jak z té hromádky vizuálního vtipu, tak i z hromádky slovního. To vše ve výborné atmosféře, která tomu dává nádech pohodovosti. Postavičky se drží svých velice jednoduchých motivací Phineas s Ferbem chtěji něco postavit, Candy se je snaží chytit, doktor Dutoschwarz chce ovládnout svět a zvířecí agent Ptakopysk se mu v tom snaží zabránit. Zdánlivě jednoduché banální šablon, ale až překvapivě dobře funguje i po X dílech a tvůrci neustále chrlí přehršel nápadu a neustále ty jednoduché osudy postaviček kombinují a přidávají pokaždé něco nového. Ten nejtěžší výpad na moji bránici proběhne ovšem ve chvíli, kdy se na scénu dostane Hans Dutoschwarz, protože jeho senilní demenci tvůrci využili až geniálně a jestli jste se jako já koukali na aspoň nějaké bondovky či filmy z ranku Mission Impossible nebudete na tom jinak. Ano je to dětské, je to až možná příliš jednoduché, do jisté mír uznávám jistou dávku infantilty, ale tohle všechno stejně jako u Spongeboba je úmyslně a pak snad dojde každému, že tohle bylo, je a bude určené především pro děti ke kterým seriál vysílá jasné poselství a to, že fantazii se meze nekladou a dává tak průchod jejich tvořivosti. A ani ti starší nepřijdou zkrátka právě díky skrytým narážkám na špionážní filmy, což když si vezmete co za pseud-skvosty poslední dobou Disney Channel uvádí ve své převážně hrané tvorbě je tohle dílko zářící diamant v obrovské hromadě hnoje. ()

Reklama

Gustik5 

všechny recenze uživatele

Byl jsem týden na Šumavě. Ve volném čase, kdy nebylo možné jít na túru, na houby, či prostě někam, jsem si pokoušel číst, nebo se jinak zabavit. Bohužel tu byla i televize, a to i se spoustou kanálů. Zapl jsem ji tedy, a z čiré zvědavosti, se strachem v srdi najel na Disney channel. Obávám se, že chudák Walt už se hanbou a vztekem ani nemůže otáčet, komerčními, nic nepřinášejícími a mozek vyplachujícími z odpuštěním sračkami se to tu jen hemží. Od Kouzelníků z Waverly, u nichž dva díly ještě ve zdraví přežijete, přes absolutní pytlovinu Na Parket, při níž zkolabujete, až po "božskou" Hannu Montanu, při níž raději spácháte sebevraždu (tyto tělesné příznaky jsou vykazovány těmi, jejichž mozek je schopen pracovat). Přesto jsou tu jedna, nebo dvě světlé stránky, a jednou z nich je i Phineas a Ferb. Aspoň něco, konečně někdo nechce jen rýžovat zlato z odpadní stoky, chvála bohu, i ptakopysku Perrymu! :) P.S. Disney Channel už nikdy nikde nepustím. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé. Nejlepší z těch pár dílů, co jsem zatím viděl, byl ten s mimozemšťanem Mípem, který přistál u Fínesů na zahradě a hledal svého tátu, co vypadal stejně jako on, akorát byl větší a s knírem, a u kterého se nakonec ukázalo, že to není jeho táta a že ten knír není knír, ale mobilní překladač z mípovštiny do angličtiny resp. do češtiny a navíc že je zlý, neboť v komůrce schovával balónek, který vypadal jako Goťákova fotka ve 3D, a který patřil Dutošvarcovi, který k němu měl velké citové pouto. A to vše probíhalo pod přísnou, ale spravedlivou kontrolou ptakopyska Perryho. Mimochodem, ptakopysk by mohl být hezký český výraz pro felaci. No nic. Akorát těch písniček by tam mohlo být míň, jsou horší jak dechovka. Dodáno po půl roce: tak dílů už jsem viděl spoustu, ale už o nich nic psát nemůžu, neboť jak praví bible, potěšení rajská se slovy vyjádřit nedají... A za to, že jsem označil písničky za dechovku, se taktéž hluboce omlouvám. Neboť tehdy jsem ještě neslyšel ty nesmrtelné songy jako Rytmus nemám, Mám v kalhotách veverky, Bau čiči bau bau, Phinedroidi ferboti. Nemluvě už vůbec o jediné skvělé hiphopové (rapové?) písničce na světě Ovládá mě ptakopysk. Taky jsem zjistil, že je bohužel trochu rozdíl mezi mnou a čakem norisem. On si v KFC objednal BigMac a dostal ho, zatímco já jsem v KFC dostal i bez objednání Hnusburgr. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Kdysi před léty jsem to poprvé uviděl - a velmi mě to vytočilo, že jak můžou pod jménem Disney dávat takové výrazně odlišné pořady a ještě to pomalu převalcovává Mickeyho Mouse. Takže jsem dal odpad až do dnešní doby. Nedávno jsem se na to začal koukat jen a jedině kvůli tomu, abych se nedíval na reklamy před Krimi zprávy, co v tuto dobu zrovna běží. A... motiv je zajímavý, dějově je to aspoň trošku vtipné, i když je ta šablona pořád stejná. Ale to podání! To je takové hodně pomalé, nezáživné, hodně zpívající, což se mi trochu nelíbí. A té Candy je mi už líto, protože pořád jí nevyjde ukázat řádění kluků Phinease a Ferba. Ale dá se na ten seriál se koukat. I když po většinu dalšího dne na to téměř zapomenu, jakoby to nebylo záživné. Je to hodně pořád okatě dokolečka o tom samém, víc než v jiných filmem s jedním tématem. Ale na druhou stranu, jsem to sledovat také proto, že jsem čekal, až to budou překrucovat to opakování. A to je jediné dobré na Phineasi a Ferbovi. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (22)

  • V 15. epizodě 2. série („Phineas and Ferb's Musical Cliptastic Countdown“) se válec psacího stroje pohybuje při psaní doleva místo doprava. (adamc)
  • Město Danville, ve kterém se seriál odehrává, se jmenuje po režisérovi Danovi Povenmirovi, stejně jako Danny, člen skupiny Love Händel, kterou se snaží pro výročí svatby jejich rodičů Phineas, Ferb a Candice znovu spojit, je také pojmenován po režisérovi. (Elbarto08)
  • Znelku k seriálu nahrala americká pop-punková kapela Bowling For Soup. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama