Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 1

(série)

VOD (1)

Epizody(7)

Středoškolský učitel, kterému je diagnostikována smrtelná rakovina, se snaží zajistit finanční budoucnost svojí rodiny výrobou a prodejem pervitinu. (Netflix)

Recenze (68)

janesX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriály nie sú vôbec mojou doménou a musel som sa aj na tento nechať nahovoriť. Nakoniec som tomu rád, lebo v tomto prípade sa jedná o výnimočnú kvalitu s premysleným scénarom, veľmi sympatickými postavami a celkovo lahodným spracovaním. Epizódy sa nesú v strednom tempe a aj keď sa vie presne o čo ide, najviac ma bavila nepredvídateľnosť. Tá sa na chvíľu vytratí v štvrtej a piatej časti, pričom tá piata je čistá konverzačka, ktorá ma nadchla svojou empatiou a myslím že napriek najnižšiemu hodnoteniu tohto piateho dielu som si začal seriál práve vtedy obľubovať. Som zvedavý, ako - a či mi to vydrží. ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem trochu zklamán. Myslel jsem, že mne jeden z nejlepších seriálů všech dob pohltí tak jako první série True Detective, která pro mne zatím představuje vrchol televizní tvorby. Místo toho se mi dostalo něčeho, co je sice dobře napsané a dobře zahrané, má to zajímavé postavy, několik úžasných, velmi zábavných černohumorných situací, skvělý soundtrack, kameru... ale u žádné epizody jsem prostě neměl pocit, že by si zasloužila 5*. Něco mi tam prostě chybělo. A teď nevím, zda mám chuť pokračovat dál, jestli je tohle opravdu seriál pro mne. Prostředí i postavy mají obrovský potenciál pro další rozvoj, ale nejsem si úplně jist, zda chci vidět další díly více zaměřené na rodinné drama, které mi zatím přes jejich nesporné kvality (a důležitost) úplně nesedly. [viděno 1. & 2.10.2020] ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Oh, Walte, jsi to vůbec ty?“ Je. Jeho nová verze. Dosud platil za nejnudnějšího člověka široko daleko. A možná i nejzbytečnějšího. Přitom na tamní střední škole promarňoval své schopnosti a znalosti. Čerstvý padesátník, učitel chemie. Dále pak syn trpící mozkovou obrnou, (neplánovaně) těhotná a postupně frustrovaná manželka, která ho tak trochu řídí, chvástal-švagr, který je agentem DEA, a navrch mu právě diagnostikovali pokročilou rakovinu plic. A do toho přichází setkání s bývalým studentem – toho času drobným dealerem drog. Dvojici drogových kumpánů je třeba rozpustit v silné kyselině, následně začít vařit modrý zázrak, aby získal prostředky na lékařskou péči, i vypořádat se s labilním kupcem Tucem. A u toho lhát a vymýšlet si krkolomné historky. Není důležitý cíl, ale cesta. Zaměřeno na postavy. Vince Gilligan, který byl jedním z předních tvůrců legendárních Akta X, to celé postupně náramně vymyslel. Je hlavně kouzelné sledovat, jak se postavy postupně vyvíjejí a jak nebezpečně posouvají svůj morální limit. Černý humor, napětí a skvělí herci v balení, kterak se z naprosto obyčejného člověka stává velké zvíře. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá sezóna má pomerne svižný dej a veľmi zaujímavé príbehové zápletky. Do toho množstvo výrazných a poriadne uletených postáv. Každá akcia nejakej postavy vyvoláva zákonitú reakciu, čím sa stáva príbeh ešte pútavejším. Dej je zasadený do pre mňa mimoriadne zaujímavého prostredia, amerického predmestia. Takže napriek miernym výhradám spokojnosť. Naviac majú epizódy len 45 minút, čo je veľmi príjemné. Som si istý, že v ďalších sériach sa to ešte rozbehne úplne iným tempom. 75 %!! ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dlouhé roky se těším, až si pustím Beaking Bad hezky v klidu za sebou, tahle sekera mě už strašila ve snech a ano, je to jeden z nejlepších seriálů. Perfektně napsaný, výborně zahraný, skvělá jízda, Bryan a Aaron jedou totální bomby, jejich party tak dobré, přirozené, vtipné a silné, že toto se skutečně jen tak nevidí. Těším na další, vím, že to má být velká paráda. ;) ()

Galerie (104)

Zajímavosti (41)

  • Během rvačky s Tuco Salamancou (Raymond Cruz) se Aaron Paul (Jesse Pinkman) praštil do hlavy a krátce upadl do bezvědomí. (Marpe)

Reklama

Reklama