Reklama

Reklama

U2 3D

(koncert)
Trailer

Unikátní projekt – první 3D záznam koncertu na světě. Film byl natočen během jihoamerického turné Vertigo skupiny U2. Neopakovatelnou atmosféru živého vystoupení legendární U2 si mohou diváci vychutnat díky vyspělé digitální technologii 3D, vícekanálovému surround zvuku a v neposlední řadě díky pulzující atmosféře turné Vertigo, které je jedním z neúspěšnějších koncertních šňůr vůbec. Cílem projektu je, jak řekl sám Bono, zprostředkovat jedinečný zážitek z živého vystoupení co nejvíce lidem. Hlavně pak mladým lidem, kteří si nemohou dovolit drahé lístky na koncert. Film slibuje novou dimezi filmového prostoru, kde se divák stane účastníkem vyprodaných koncertů U2. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

JanPancir 

všechny recenze uživatele

Můj úplně první film v 3D kině. Opravdový zážitek z koncertu U2, ale ani záznam v 3D provedení nemá na živý koncert, ten je omnoho lepší. U2 jsou pro mě slaboučký jako čajíček:) ale skladby : Pride, Beautiful Day, One a nebo legendární With Or Without You nenechají nikoho apatického a v myšlenkách, že U2 je průměrná, nevýrazná popová kapela, ba naopak. Škoda jen, že 3D kino je tak neskutečně komerční záležitost a nedovolí třeba jiným mě více sympatickým, ale méně známým kapelám vytvářet něco podobného. Byl by to pro mě pak jistě zážitek na 5 hvězdiček. Možná tak za 20 let to bude naprosto běžná technika pro záznam filmu a dočkám se i těch mých oblíbenců. Pro fanoušky U2 rozhodně povinnost ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Skutečná pecka, jsem moc rád, že jsem se na U2 3D nakonec vypravil, protože to stálo za to. Úžasná atmosféra, která vás díky třidéčku vtáhne a ukáže stage z perspektiv, o kterých jste si dřív mohli nechat jen zdát. U2 válejí a v 3D kabátku je to vynikající. Jediné, co by to mohlo překonat, je reálný koncert (kterého se snad v létě dočkáme ;). Yeah! ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Tak jsem vážil cestu přes skoro celou republiku (z Opavy), abych tento počin mé nejoblíbenější kapely viděl. A velice se mi to líbilo. Byl jsem v 3D kině prvně, proto nevím, co všechno tato technika dokáže. Co se týče natočení, výborné!! Některé záběry byly opravdu fascinující a měl jsem pocit, že jsem v davu, nebo na pódiu nebo v první řádě. Toto bylo fantastické! Nicméně, něco mi chybělo - a to ta atmosféra koncertu. Kdyby diváci v sále "pařili" jako na koncertu, byl by to nářez! Další trošku mínus vidím v tom tracklistu - za prvé moc krátké, chtělo to více písní, navíc je škoda, že to bylo takto sestříháno. Kdyby byl koncert celý, mohlo by to vtáhnout mnohem více! Takto to bylo takové jiné. Rozhodně více jsem se bavil na tomto turné v Chorzówe, i když jsem byl dosti daleko. Nicméně, budu tuto cestu vážit ještě jednou a asi si to na podruhé užiju ještě mnohem více. Každopádně mi tak půlku koncertu běhal mráz po zádech. Ale koncert to hold není... Ale U2 jsou U2 a toto se opět povedlo! Howgh! ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

Při zahajujícím Vertigu jsem si spokojeně vrněl pod vousy. BDay navázal, ale už to nebylo takové překvapení a ani to není takový nářez jako Vertigo. Pak navíc podle mě přišla hluchá část, na kterou se sice hezky koukalo, ale žádný užasný zážitek nepřinesla. Nakonec jsem rád, že přišli hitovky typu One a With or withou you, které přece jenom zase rozbušili moje klidné srdce do koncertových frekvencí. Celkově vzato ale nejlepší 3D film, který jsem zatím viděl. 85% ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy dávám za agitky typu čtení deklarace lidských práv a za to, že nejde o syrový záznam jednoho koncertu, ale o sestřih. Jsem zarytým fanouškem U2 už čtvrtstoletí, ale občas se neubráním dojmu, že jde o monstrózní kýč. Ale co naplat, to jsou jen kecy, stejně se mi vždycky roztřesou kolena, když slyším WtSHNN a říkám si být na živáku, asi se rozbrečím jako malej kluk. Jenže tady to ze mě nějak nešlo.Pěkný film, ale živák to prostě není. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Záznam byl pořízen během koncertů pod širým nebem (mimo Severní Ameriku) v Mexiku City v Mexiku, v Sao Paulu v Brazílii, v Santiagu v Chile a v Buenos Aires v Argentině. (POMO)
  • Producenti museli získat prakticky každou digitální kameru a nahrávací zařízení na světě – tzn. 18 digitálních kamer Sony F950 CineAlta a nahrávací zařízení SR (2 kamery na každou 3D plošinu). (POMO)
  • Tracklist:
    01. Vertigo
    02. New Year's Day
    03. Beautiful Day
    04. Sometimes You Can’t Make It On Your Own
    05. Love And Peace Or Else
    06. Sunday Bloody Sunday
    07. Bullet The Blue Sky
    08. Miss Sarajevo
    09. Pride (In The Name Of Love)
    10. Where The Streets Have No Name
    11. One
    12. The Fly
    13. With Or Without You
    14. Yahweh (Shorty_)

Reklama

Reklama