Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý podnikatel Justin Price chystá otevření nočního klubu, na který mu půjčuje peníze jeho přítel, mafián Tony Galper. Tonyho však v hádce nešťastnou náhodou usmrtí jeho bývalá žena Vanessa. Jelikož Justin je nyní Vanessiným milencem, pomůže jí zbavit se těla. Nepočítá ovšem s bulvárním novinářem Linwoodem Cobenem, jemuž se podařilo pořídit fotografie Tonyho mrtvoly. Linwood dvojici provinilců vydírá a tak Justinovi nezbyde, než sprovodit ze světa i jeho. Po vlezlém novináři se však objevuje ještě neodbytnější vyšetřovatel, poručík Columbo… (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo jednadvacátého století. Tak to už není ono. Nová éra "columbovek", která odstartovala v roce 1989, v žádném případě nebyla špatná, ale tohle se vážně se nepovedlo. Falk je už starý a když ho vidíme, jak si ruku ráchá v záchodové míse, je nám ho skoro až líto. Co vlastně tomuhle filmu chybí? Vrah, který by byl poručíkovi důstojným protihráčem, jeho svérázné vyšetřovací metody, jeho osobitý humor, nějaká atmosféra a pořádné závěrečné usvědčení. Tedy to, co dělá Columba Columbem. Protože je to Columbo, dám aspoň tři hvězdičky, ale film sám o sobě si je nezaslouží. Mimochodem, zavražděného exmanžela zde hraje Carmine Giovinazzo (Danny z CSI NY) a zaměstnance klubu jménem Julius hraje Jorge Garcia (Hurley z Lost). ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tady sice několik neduhů, které jsem vyčítal i některým předešlým dílům, ale já si prostě nemůžu pomoct, mě tenhle příběh docela baví. Columbo se sice po několika dekádách na televizní obrazovce mohl rozloučit i lepší epizodou, ale ani NOČNÍ ŽIVOT v rytmu popu mu ostudu rozhodně neudělal. Trošku nadhodnotím tuhle Falkovu rozlučku s jeho nejslavnější rolí. ()

Reklama

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední nostalgický díl, již s dědečkem Columbem. Moderní ráz úplně epizodě neprospívá, včetně nevýrazných zločinců, ale i tak to není nejhorší. Samotný zločin je docela banální a ne jeho vyřešení by nebylo třeba detektiva Columba, nicméně závěr při odhalování se náramně povedl. Bude mi chybět ten lišák se zašlým baloňákem, příšerným psem a stylovou popelnicí. Škoda jen, že nikdy nevystoupila jeho žena......7/10 ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtělo by se říci, "poručík Columbo v digitálním věku"... Jednotlivosti nejsou špatné, ale celek působí poněkud nepřesvědčivě, rozpačitě a fantasticky. Zatímco u starších dílů máme většinou dojem, že příběh není úplně nereálný, tady je ten dojem dosti silný. Jako by se tvůrci až moc nechali strhnout vší tou blyštivou moderní technikou a zapomněli na poctivé detektivní řemeslo. Falk samotný je ovšem stále velmi dobrý a tak jako u mnoha jiných dílů, tím nejslabším článkem je zde scénář. Ještě jednu paralelu se staršími díly bych ovšem zmínil. Než se na scéně objeví Columbo, je sledování skoro k nepřežití nudné... Celkový dojem: 60% Zajímavé komentáře: Gemini, Davered, Colonist ()

G3orgig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně se divím, proč má tahle epizoda tak nízké hodnocení. Obávám se, že je to kvůli tomu, že značná část fanoušků Colomba jsou tak trochu staromilci a tuto epizodu odsuzují pouze kvůli modernímu hávu. Tento díl totiž totiž, dle mého názoru, po scénáristické stránce vůbec není špatný a kdyby vznikl o nějakých 20-30 let dříve (samozřejmě bez moderních technologií), tak by se zajisté všem moc líbil. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Columbo byl poručíkem po dobu nejméně 35 let, než byl povýšen. (ČSFD)
  • Bylo v plánu natočit také další díl série, Peter Falk a televizní společnost ABC se však nedohodli na scénáři. Příští případ měl být zasazen do prostředí modelů dámského spodního prádla, což však Peter Falk odmítal. (cheyene)

Reklama

Reklama