Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmoví tvůrci Matrixu a V jako Vendetta, přinášejí v Ninja Assassin další krev (hodně krve!) do žánru filmů o bojových uměních. Korejská popová hvězda Rain (Speed Racer) hraje hrdinského, smrtelně nebezpečného Raiza, vychovávaného od dětství po způsobu mýtického klanu Ozunu. Teď ale bývalí spolubojovníci Raiza pronásledují, protože se odvrátil od nich i jejich autoritativního patriarchy (legenda bojových umění Sho Kosugi)... a je na útěku s agentkou Europolu (Naomie Harris), která má důkaz, že klan prodává své zabijácké služby vládám různých zemí. Film je přehlídkou akce od počátku až do konce - rychlé, kruté, plné zbraní (řetězů, mečů, holí, hvězdic) a úžasných fyzických výkonů. Nebojte se zbraně, ale ruky, která ji ovládá. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby kolem mě někdo promách katanou (pan režisér to udělal), tak se rozpadnu ať už by mě trefili nebo ne (trefenej jsem nebyl, ale na kousky jsem dost). A jedem, film je vskutku hrozně provedenej a je natolik tupej, že svojí debilitou diváka přímo kouskuje. Vůbec se nebojí sázet jedno klišé za druhym a dávat najevo absolutní pitomost scénáře. Digitální krve je zbytečně moc (blbost filmu to bohužel nijak nepřekrejvá, spíš je směšný, že z každýho vyteče tak 10 litrů a žijou dál) a příběh nedává vůbec žádnej smysl, herci jsou příšerný, hudby je málo a neni dobrá. Efekty, byť jsou efektní, ve filmu efektně nijak zvlášť nevypadaj a kameraman v jednotlivejch scénách nevěděl co má dělat. Hold si pan režisér neumí nic ukočírovat, docela podstatná chyba (on se nepředved ani u V for Vendeta, kdyby neměl za prdelí bratry Wachovský tak by to dopadlo asi stejně jako tohle). Dávam jednu hvězdu za snahu schovat pitomost za brutalitu. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

James McTeigue je pro někoho možná jen tím hloupým americkým chlapečkem, co si tak rád hraje se samurajským mečem, ale jeho Ninja Assassin je coby víkendová jednohubka k nezaplacení. Navíc je radost pohledět na takové množství protržených krevních konzerv. Akorát se mi nechce věřit, že se na tak béčkovém scénáři podílel TEN J. Michael Straczynski, co se vytasil s Výměnou nebo komiksovou Krajinou půlnočních stínů. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nerozeznám kickbox od kung-fu, taekwonda, muay thai ani od většiny jiných bojových vylomenin, ale proti filmovým setkáváním chodidel s hlavami nemívám výraznějších výhrad. Tedy pokud je vidím. V tomto případě však byla většina soubojů rozmazána nocí, zběsile nepřehledným střihem a uměním epileptického kameramana, do tak neurčité podoby, že to nezachránily ani hektolitry rozstříkané krve, ani oddělené končetiny poletující do všech světových stran a už vůbec ne nulová kreativita snaživě opisujícího scénáristy. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Tuctová moderní zábava,která se mírně snaží opírat o staré fláky a zároveň se snaží zakomponovat novodobé triky a přesně to,co se ,,udajně´´ novodobému fanouškovi bojových filmů líbí.Každopádně se to v případě Ninja Assassin určitě daří minimálně dobře,film nenudí,celkem pěkně odsejpá,takže ta 100 minutová stopáž utečě pěkně.V záplavě filmů s touto tématikou slabší nadprůměr.3,5* ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příšerná nuda. Ten comicsovej look tomu nehorázně sluší, to je ale bohužel tak všechno co lze na tom pochválit. Příběh je stupidní od začátku do konce, tempo je pomalejší skoro víc než u kterýhokoliv artu a Rain se sem absolutně nehodí. Nejhůře ale dopadly akční scény. Na těch je možná místy vidět hodně choreografie. Je ale utopená ve vlně spomalovaček, chaotického střihu a digitálních kejklí. I ta místy prvoplánová brutalita po chvilce omrzí. Bratři Wachovští extrémně přešlápli a James McTeigue utvrdil, že Vendeta byla jen celkem příjemný omyl. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Bratry Wachowské natolik zaujal Rainův výkon ve filmu Speed Racer (2008), že se rozhodli vytvořit tento projekt právě pro něj. (KucC)
  • Korejská popová hvězda Rain před filmem neměl s bojovým uměním žádné zkušenosti. Vše se naučil za 6 měsíců. (KucC)
  • Zbraň, kterou Raizo (Rain) používá nejčastěji, je zmodernizovaná verze tzv. kyoketsu-shoge, oboustranného ostří připevněného řetězem nebo vlascem ke kruhu nebo závaží. (Ficik)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Vraždy podle Edgara Allana

Vraždy podle Edgara Allana

16.11.2009

Příští týden má světovou premiéru akční krvák Ninja Assassin, který v produkci bráchů Wachowských (Larryho penis prý neskončil v koši) natočil James McTeigue. Film byl dotočen už loni, takže McTeigue… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama