Reklama

Reklama

Mamut

Trailer

Příběh nového filmu Lukase Moodyssona (Láska je láska, Lilja4ever) se točí kolem úspěšného newyorského páru – Leo (Gael García Bernal) a Ellen (Michelle Williams). Leo je tvůrcem vzkvétajících webových stránek a vkročil do světa peněz a velkých rozhodnutí. Ellen je oddanou lékařkou na pohotovostní chirurgii a obětovala své dlouhé pracovní směny zachraňování životů. Jejich osmiletá dcera Jackie tráví většinu času se svou filipínskou chůvou, což je situace, která nutí Ellen se zamyslet nad svými prioritami. Během pracovní cesty do Thajska Leo bezděčně spustí řetězec událostí, které budou mít dramatický dopad na všechny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

larelay 

všechny recenze uživatele

Podla uzivatela Blizzarda sa bude tento film pacit vraj len nenarocnym divakom. Ja som naopak divak velmi narocny a musim povedat, ze presne tento typ filmov je to, co by som nevymenila za ziadne ine. Presne tieto filmy mi pripominaju to, kde zijeme, ako zijeme a ake su nase vitazstva a prehry. Kazdy si urobte vlastny nazor, ale ja vyjadrujem maximalnu spokojnost. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Snímky švédského režiséra Lukase Moodyssona považuji osobně za velmi dobré, tento je můj v pořadí už čtvrtý... Moodyssonovi se zde podařilo angažovat nešvédskou hereckou hvězdu G. G. Bernala, což jistě pomohlo u sledovanosti (hlavně v ženské části publika :-)). Režisér a autor námětu v jedné osobě se znovu zaměřuje (podobně jako ve snímku Společně) na mezilidské vztahy, touhu najít cestu k sobě přes všemožné překážky. Nic originálního, pravda, ale ve svém provedení se jedná o velmi působivou záležitost příjemné mozaiky různých lidských osudů z rozličných civilizačních okruhů. Moodysson nám v podstatě ukazuje svět jedinců, kteří v touze po lepším životě jen dosahují toho, že žít vlastně zapomínají, při honbě za kariérou mnohdy zapomenout, že strávit čas s bližními je lepší než imaginární cíl v budoucnu. Zajímavou částí je i hudba k filmu, kde můžete slyšet synth-popové Ladytron (s příměsí electro-clashe:)), Boney M, i klasiku v podání Goreckého zahraného českým orchestrem. ()

Reklama

bery71 

všechny recenze uživatele

Mamut mě překvapil již svou nominací do filmového výběru běžných kin a i když mě to trochu znejistilo, byl jsem uklidněn - diváků bylo velmi málo. Další příjemné překvapení mě čekalo na plátně. Velmi lehce a srozumitelně vyprávěný příběh manželského páru. Herecký projev Gaela Garcíi Bernala působí jako vždy přirozeně a jeho ženská polovička mu obstojně vypomáhávala budovat solidní film. Chtěl bych napsat solidní drama, ale za drama Mamuth bohužel označit nelze. A bohužel právě ona absence jakýchkoliv překvapení a dějových zvratů celý film sráží dolů. Nakonec se sice vyšvihne trochu víš, ale na nadprůměrný film ro nestačí. Velmi vysoké tři hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Životní osudy jsou někdy celkem zajímavé a stačí jen malé impulzy k tomu, aby se všechno změnilo, anebo aby se člověk stal i někým jiným, kým doposud byl. Jako kdyby zde manželé, každý žil svůj vlastní život. A přesto se pořád milovali a rádi se k sobě vraceli. Nestrhlo mě to, ale sem tam to k zamyšlení nutí. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

K mému hodnocení: Mammoth nefunguje tak dobře, jako nejčastěji přirovnávaný Babel (u mě 4*), proto dávám tříhvězdičkové hodnocení, přestože se snímek samotný k těm čtyřem šplhal. K filmu (může obsahovat spoilery): Bernal je sympaťák, ale občas nerozumím chování jeho postavy (nejdřív je jasné, že by se Leo s holkou z klubu nevyspal, a pak to po klišé fajn prožitém dni udělá, a ještě jí zcela vážně řekne, že spolu zůstanou). :P "Americká posádka" Michelle Williams jako chirurgyně Ellen a manželka, Sophie Nyweide jako dcera Jackie a Marife Necesito jako chůva Gloria naopak hrají excelentně. Občas mi ale mé "dostávání se do filmu" kazí až moc okaté citové vyděračství režiséra. Smrt syna Glorie byla už fakt moc a můj zájem upadal. Škoda, nakročeno to mělo dobře. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Filmovalo sa v Thajsku, USA, na Filipínach a taktiež i vo Švédsku. (MikaelSVK)
  • Ve filmu často zaznívají skladby od elektropopové kapely Ladytron z Liverpoolu. (keebl)
  • Názov filmu súvisí s drahým perom, ktoré dostane Leo. Má hodnotu 3 tisíc dolárov a je vyrobené z mamutieho kla. (Very_kuul)

Reklama

Reklama