Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Nach 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch zajímavějších katastrofických snímků na téma erupce sopky. A rozhodně zajímavější, než akční katastrofický snímek Sopka, která shodou okolností světlo světa spatřila ve stejném roce, jako Rozpoutané peklo. Pokud si chcete představit, co potkalo Pompeje a jak by to vypadalo dnes, Rozpoutanému peklu dejte šanci, neboť jde o stejný typ erupce jako proběhla ta u Vesuvu roku 79 n.l. Dejte tomuto snímku šanci i v případě, že jen máte rádi katastrofické filmy. Neboť i takové fanoušky tento snímek potěší. 75% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tradiční zástupce sedmdesátkového žánru katastrofických snímků, akorát o dvě dekády mladší. Dante´s Peak má všechny atributy, které očekáváte; je dodnes technicky naprosto brilantní (jedno z vůbec nejpůsobivějších devadesátkových spojení miniatur a CGI), s příliš pomalým rozjezdem, jednorozměrnými charaktery (naštěstí absentují rádoby vtipné postavičky, zdravíme Twister), zvířátkem v ohrožení a spoustou tu více či tu méně úsměvných klišé. Kouká se na to příjemně, umí to i napnout, ale nic více než odpočinkovou podívanou neočekávejte. Jednoduše z toho důvodu, že zde nic víc není. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle spektákl se moc nepovedl. Mám rád Brosnana mám rád katastrofické filmy, ale tenhle mě nikdy moc nebavil. Furt se to jenom rozjíždí a rozjíždí. Pak si nějakou tu akci se slušnými efekty užijeme, ale závěrečný finále filmu je zase takový nijaký. No a kromě Brosnana (kterej teda tady taky nehraje nic extra) mi byli ostatní postavy ukradený nepomohla ani Sára Connorová její děti byli vyloženě otravný, plus ještě navrch jedna otravná staromódní baba. Prostě tuna klišé, žádnej překvapivej zvrat nebo moment kterej by tomu filmu pomohl. Takže dám 2* asi jenom za těch pár efektů. Jinak dost prázdnej a nudnej film o ničem. Škoda.40% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

No... hodně přitažené za vlasy, jak už to tak u většiny katastrofických filmů bývá. Ta jízda lávou... svatá prostoto! Trikově na slušné úrovni, navíc P. Brosnan i L. Hamilton jsou dostatečně sympatičtí, aby diváka dokázali protáhnout místy nesmyslným dějem plným vžitých filmových klišé. Přemýšlet se nad tím rozhodně nesmí, bavit se u toho (napoprvé) jakž-takž dá. 58% ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Rozpoutané peklo si nehraje na žádný katastrofický velkofilm a přesto se docela velmi povedl. Přírodní živly se nemají podceňovat a sopka, majestátně stojící přímo nad malebným městečkem, už vůbec ne. Vizuální efekty jsou pěkně provedené, takže katastrofa vypadá celkem reálně. Je to velmi hezká malebná podívaná, určitě stojí za to se na něj podívat. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • Pierce Brosnan keď zacítil oxid siričitý, povedal, že zacítil to isté, keď bol na Filipínach, keď vybuchla sopka Pinatubo. Sopka vybuchla 15.6.1991. (Pat.Ko)
  • Tričko, ktoré má Greg (Grant Heslov) na sebe v prvý deň pozorovania Dante's Peak (čas cca 35 minút), je graf zobrazujúci erupcie sopiek za posledných 4000 rokov. (Pat.Ko)
  • Na školskom autobuse, ktorý je rozdrvený padajúcou kostolnou vežou (čas cca 57 minút), je nápis „Hurd County School District", čo je odkaz na producentku Gale Anne Hurd. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama