Reklama

Reklama

V Las Vegas se právě koná setkání ufologů, na které zamířily tisíce nadšenců z celé země. Na shromáždění přijíždí i doktorka Alex Friedmanová, která je odbornicí na odhalování astrofyzikálních anomálií. Zatímco Alex v mimozemšťany věří, taxikář Jack se k této otázce staví skepticky a lidi v mimozemských převlecích považuje za cvoky. Krátce poté se v Jackově taxíku objeví dvě podivné děti, Sara a Seth, kteří si přejí odvézt na Horu čarodějnic do nevadské pouště. Jack netuší, že obě děti mají tak trochu nadpřirozené schopnosti, ani to, že se za chvíli ocitne v samém epicentru divokého dobrodružství. Musí ochránit své pasažéry před všehoschopnými zabijáky a na místo dojet první. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (317)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson a AnnaSophia Robb. Na tieto dve mená ma film úspešne nalákal. Nemôžem povedať, že by som bol vyslovene sklamaný, no na druhej strane ani potešený. Očakávania zneli nasledujúco. "Dobrodrúžný" film s dobrým námetom, ale zlou réžiou. A ne-prekvapivo práve to dostanete. Prvá polovica filmu sa príšerne zasekáva na hlúpom scenári. Efekty skoro ako zo starých sci-fi béčok a atmosféra rodinnej stupidity. Režisér mal vyšťaviť zo všetkých hercov len to najlepšie. Dwaynovi rozdať viac bojov, prípadne vtipných hlášok a Anne roztomilé scény, kde mohla ukázať svoj mladý talent. Bohužiaľ, práve v tejto záležitosti najviac pohorel. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 9/10/// +skvělý námět, příběh, děj, zpracování, AnnaSophia Robb, hudba, akce, triky -vadí mi, že to nedali do kin/// Tento žánroví mix je naprosto mojí srdeční záležitostí. Teď jen díky, za to, že to není infantilní, na nic si to nehraje a výborně to baví. Jsem nadšenej./// Celkem 89%/// ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Průměrná akčně dobrodružná sci-fi záležitost, z dob kdy měl Rock vlasy a nenosil trika na tělo. Film má výhodu v nepřetažené stopáží a v tom, že se zde neustále něco děje, tak divák nemá moc času na přemýšlení nad neuvěřitelnou debilitou celého filmu. Akce je dost, Dwayne Johnson i dříve utáhl celý film svým charismatem a děcka tolik neštvou. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

No, mohl bych se zde v komentáři samozřejmě rozprávět o tom, jak debilní byl scénář společně s tupými výkony hlavních postav, ale proč bych to dělal? Vždyť já se docela dobře bavil. Hláškami nabitý vazoun Dwayne "The Rock" Johnson dokáže udělat i z naprosté sci-fi kraviny vydařenou akční podívanou, při které se člověk docela nasměje. Na vypnutí mozku vhodná podívaná, o které člověk nesmí v žádném případě přemýšlet. Zaručeně lepší věc, než nějaká Cesta do středu země (teď nemyslím tu klasiku z padesátých let) a podobné dnešní kraviny. Lepší průměr. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Béčková sci fi komedie. 1) Docela jsem se bavil. Že jde o béčko na sebe film práskne hned v první minutě. Se stejnou hbitostí uvede diváka do děje. Někdy v desáté minutě už jsou karty rozdány, divák přesně ví, kdo je kdo, a akce může začít. 2) Samozřejmě důsledkem takového přístupu je, že v tomto "thrilleru" (kdo film takhle označil, fakt netuším) je asi tolik napětí, jako když pozorujete tramvaj vyjíždět z depa. Zařadit film do žánru "fantasy" svědčí pak o jediném - totální neznalosti tohoto pojmu a "dobrodružný" snímek sice je, ale i v tomto případě "ten kdosi" sekl vedle. Že jde o sci fi, souhlasí, a dodal bych, že je to i komedie. 3) Bohužel se však film nevyhnul syndromu, obvyklému u většiny béčkových i u některých dalších filmů - říkejme mu syndrom urychlení. Někdy v polovině to vypadá, jako by věc lajdácké tvůrce přestala bavit (u scénáristy bych tomu i věřil) a rozhodli se to nějak rychle splácnout. Děj získává na rychlosti a ztrácí na věrohodnosti, béčko se mění v céčko, množství nesmyslů se řádově zvyšuje a nuda stoupá. Místo řádného vyvrcholení nastává pak jen jakási křeč, kdy je divák uspokojen jenom z faktu, že je už konec. Až do doby, než se hrdinové dostanou k oné Hoře čarodějnic, je to docela prima. Pak je to děs běs. 4) Z hereckých výkonů za zmínku stojí snad jedině šéf vládních jednotek Ciarán Hinds, i když jsem o něj viděl lepší výkony v lepších filmech (za všechny seriál Řím, kde hrál Césara). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Hlavním asistentem při výběru lokací byl Čech žijící již několik let v Los Angeles Pavel Štěrba. (PauloZ)

Související novinky

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Jonny Quest jako akční velkofilm?

Jonny Quest jako akční velkofilm?

18.03.2009

První zmínka o plánech na hranou adaptaci kresleného seriálu z dílny Hanna-Barbera Jonny Quest prosákla ze studia Warner Bros. už někdy v létě 2007. Pak se na ní tak trochu zapomnělo. Těžko ale najít… (více)

The Rock konečně akční?

The Rock konečně akční?

21.09.2008

Vypadá to tak. Ale sci-fi s pracovním názvem Tomorrowland vznikne pro Walt Disney Pictures, takže očekávejte spíš dobrodružství v rodinném duchu. Původně mělo jít o film inspirovaný stejnojmennou… (více)

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

Reklama

Reklama