Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

sona123 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky, protože je to poctivá práce. Je tu také jedna úžasná "taneční" scéna a ta je za hvězdiček pět. Jinak - vůbec nevím, co si o filmu myslet. Je to anglický film, který ale vypadá trochu jako francouzský. Začátek mě pěkně naštval - nejprve se něco odehrává a pak střih, jsme někde úplně jinde a trvá asi 20 minut, než člověku dojde, že jsme se vrátili o nějaký ten rok zpátky...Pak do sebe všechno zapadne, ale bylo to nutné? Přišlo mi to naprosto necitelné a zbytečné...klidně to šlo točit chronologicky, i když rozumím, že by se pak musel změnit i název, ale to by stejně nevadilo. No a největší rozčarování, to je Daniel Craig. Já toho chlapa zbožňuji, jen kvůli němu jsem našla zalíbení v Bondovi, v Odporu byl též výborný, ale tady mi přišel totálně ztracen. Věčně nasraný výraz, nebo jako by mu uletěly včely a není to tím, že nosí make-up (pardon, pudr). Prostě celé do "drama" žádná sláva. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, myslel jsem, že k tomu mít sen nebo postupovat na na cestě životem je třeba odvaha, ale jediné k čemu ji potřebuju je zůstat (stát). Neskutečně natahovaná lehce pochmurná pocitovka, kde hraje Craig druhé housle (nechápu ten chvalozpěv na něj). Stěžejní část filmu se odehrává v minulosti v podání dětských herců. Základní problém filmu je že má děj tak na 60 minut, rozhodně ne na 110. Celá myšlenka filmu s dá shrnout do té citované věty. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Velkou dobu jsem měla ke Craigovi odpor coby k Bondovi. Tohle není Bond! Všem filmům s ním jsem se důsledně vyhýbala. Vybledlej, ušatej, našpulenej, takovej hybridní Viking se Skopčákem, no nic pro moje oko, leč figura dobrá. Každopádně jak se postupně přemáhám, občas hodím někde oko, kde se ten větrolap nachází, musím svůj názor pokaždé poopravit. A tak nerada říkám, je dobrej. A tenhle film se mi líbil. Vzpomínky do doby, kdy jsem byla malej prcek. Nemám ráda Anglii. Tady jsem ji ustála, snad je to tím mořem. Příběh, který napíše sám život. A slané moře z očí na závěr. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ak niekto hodnotí, že pozrel polhodinu a nudil sa, preto to vypol, potom má pravdu. Lebo za polhodinu tam nie je nič len holá riť Craiga, čo isto poteší dámy a niektorých pánov, a potom je tu holý kompletne aj smraďoch z Game of Thrones a to už nepoteší nikoho. A potom už len otázka či mladý Craig pretiahne alebo nepretiahne tú vydatú susedu. Mal som rovnaké pocity, že čo to je za hovadina. A potom prišla tragédia a film dostal úplne iný nádych. Možno mohol byť zobrazený oveľa tragickejšie, ale ide o spomienku vskutku temnú a zároveň prepletenú v tom zmysle, že už od mladosti každým svojím činom meníme osud nielen seba, ale aj všetkých okolo nás, a niekedy aj s veľmi významným a nie najpozitívnejším dopadom. ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, čo sa mi na tomto tak páčilo, keďže dejovo to smeruje odnikiaľ nikam, zo začiatku sa to rozbieha dosť ťažkopádne a obsahovo to bohaté takisto nie je, možno okrem pekne znázornenej myšlienky, že veci v mladosti ovplyvnia celý náš život. Craig hrá dobre, ale nezbavil som sa pocitu, že sa pozerám na Bonda a nie na inú postavu (to ale neberte ako negatívum). Čo však ovplyvnilo moje veľmi dobré hodnotenie je to, že sa na to skrátka postupom času začalo výborne pozerať a donútilo ma to pripomenúť si na chvíľu aj moju mladosť. Leto, more, kamaráti, rybačky, prvá láska - tomu chlapcovi som závidel to dospievanie (samozrejme až do zlomového momentu). Navyše si nespomínam na film, kde by som videl tak reálne zobrazené správanie sa ľudí ako tu, väčšinou totiž vidím predstavy scenáristov, tu som skrátka videl realitu. Veľmi pekná scéna (tu viacerými spomínaná) bolo práve "spievanie" v obývačke na Roxy Music. Takisto sa mi neskutočne páčila nádherná kamera - výborne odvedená práca. A posledná vec - femme fatale v podaní Jodhi May. Slintal som ako malý Joe. 8/10 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe a Anglii. (Terva)
  • Úvodní píseň "If There Is Something" od Roxy Music je původně šest minut dlouhá. Ve filmu je však o minutu a čtyřicet vteřin zkrácena. (Terva)

Reklama

Reklama