Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (93)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je animovaný film určený asi čisto pre deti a tými deťmi nemyslím 11 ročné ale asi tak 5-6. Navyše sa mi veľmi nepáčila lacná animácia a postavy neboli pre moje oko zaujímavé. Rovnako tak sa nedá pochváliť dej či prostredie, v ktorom sa ten dej odohrával, ale ako píšem, 5-6 ročným sa to možno bude páčiť. Táto snímka má zo 6-7 pokračovaní, tak mám čo robiť a dúfam že nebudem ľutovať, že som sa do toho pustil a snáď sa to každým dielom bude len zlepšovať. Pri toľkom množstve zhliadnutých počítačovo-animovaných filmov som asi náročný divák, ale Cililing ma neoslovil a nedal mi nič nové, čo by som v iných animákoch nevidel. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka určená predovšetkým pre deti, ale určite aj pre dospelých. Rozpráva príbeh o malej víle, ktorá sa narodila z prvého smiechu dieťaťa (Malá Cililing / Zvonilka). Spoznáva svoj svet, s ktorým sa najprv nevie zmieriť, pretože jej životnou úlohou je pracovať a zvelaďovať svoj svet zatiaľ čo ostatné víly dostali do vienka napr. talent prinášať sezónne obdobia a pripravovať ich pre ľudí. 3* ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno netuším jak tento film hodnotit, obvykle na něco takového vlastně nekoukám. Takže začněme technickou stránkou. Jde jednoznačně o nízko rozpočtovou záležitost a to jde rozhodně poznat na animaci. Ta není vyloženě špatná, spíše bych ji označil za průměrnou. Příběh je bohužel jiné kafe, jde totiž o stokrát ohranou variaci otloukánka, ze kterého se stane pravý hrdina až na konci celého filmu. Pochopitelně někde v průběhu něco hrozně moc pokazí, aby to musela dát během pár posledních minut dohromady. Originalitu nehledat, bohužel ani logiku. Jasně jde převážně o film pro děti a v takovém případě se odlehčená variace přímo očekává, ale i přesto bych měl jednu opravdu logickou výtku. To co víly dělají snad půl roku je během několika vteřin naprosto zrujnováno a následně v závěru během několika vteřin i opraveno, i když je nám vtloukáno do hlavy, že je to nemožné. Jasně s tím jsem počítal, ale i tak jsou na mě všechny víly až nějak moc málo efektivní, když to co dělaly tak dlouho šlo nahradit za tak krátkou chvíli. Jinak řečeno v dalších dílech se musí zákonitě začít nudit, z nudy začnou jíst a nakonec zemřou na obezitu. Závěrem, tenhle film rozhodně není pro mě. Dětem se bude líbit, bohužel dospělí budou povětšinou asi znudění. Jako dětský film hodnotím průměrně, pokud bych měl hodnotit za sebe šlo by to o 1-2 hvězdy níž. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Pokud jste šesti až sedmiletá holčička, bude tohle pro vás naprosto skvělý film. Pokud jste alespoň chápající rodič takovéhle holčičky pobavíte se taky, protože tvůrci samozřejmě mysleli i na vás. Všichni ostatní budou asi zklamaní a budou tenhle film považovat za zcela infantilní zábavu. Každopádně je skvělé, že někdo myslí i na ty šestileté holčičky... Celkový dojem (očima chápajícího rodiče): 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Disneyovská roztomilost jak vidno ještě neřekla své poslední slovo. Třpytivě barevný film v lehce humorném balení, který naštěstí nejde cestou současných animáků „chci se zalíbit všem“ a vypouští tak všudypřítomnou ironii a sarkasmus. Zacílený je na konkrétní skupinu a to je jenom dobře. Jen pro tvůrce asi škoda, že se (u pokladen kin) víc nezvonilo!! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • John Lasseter je v titulkoch uvedený ako výkonný producent. John je dobre známy tým, že nosieva tričká s havajskou potlačou, a keď sa zjaví jeho meno, vidíme víly, ako využívajú havajské tričko ako plachtu. (Eeve)
  • V ČR vydala film na DVD firma FHE s distribučním názvem Zvonilka. (Přitom z Petera Pana ji všichni známe jako Zvoněnku). (honajz)
  • Herní společnost Nintendo vydala po uvedení filmu stejnojmennou hru. (Terva)

Reklama

Reklama