Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý chlapec Kotaro je pronásledován císařskými vojáky ze své rodné Číny až do Japonska. Zde se setkává s tajemným bezejmeným samurajem bez pána, kterého si najme na svou ochranu. Císařem vyslaní vojáci jsou ovšem dokonale vycvičení zabijáci, kteří díky drogám necítí bolest. Navíc jejich vůdce Rarou, obávaný bojovník z dalekého západu s blond vlasy a modrýma očima, je známý pro svojí brutalitu a dychtivost bojovat s co možná nejsilnějším protivníkem, které podřizuje všechno ostatní. Jako by to bylo málo, po zjištění důvodu Kotarova pronásledování se do všeho také zapojí místní feudální pán a jeho generál, který chce situace využít ve svůj prospěch. (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (70)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Pro milovníka akce je tohle prostě lahůdka. Parádní vizuál, super muzika a souboje, které vypadají naprosto úchvatně. A že to má slabý příběh? No tak jasně, epický román to rozhodně není, ale komu to vadí, navíc ve chvíli, kdy poznáme hlavního hrdinu (říkejme mu třeba Nanashi) a hlavního záporáka Raroua, tak se na finální konfrontaci prostě nejde netěšit... 9/10 ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známý animovaný gore klenot. Nebe je nevlídně zatažené, přírodní scenérie jsou podávány v odstínech šedohnědé, neustále pofukuje studený vítr, v závěru začne dokonce sněžit – příroda odráží pocity lidských protagonistů, kteří se topí v podezírání, nedůvěře, zradách a touze zabíjet, jedinou výraznější barvou v tomhle filmu jsou cákance krve. Zajímavým prvkem je jazyková stránka – padouši mezi sebou mluví čínsky a tato sykavá čínština působí oproti japonštině, kterou mluví ostatní, opravdu zlověstně. Děj je celkem prostý: všichni chtějí chytit malého chlapce, vybraného k usmrcení jako rituální oběť. Co týče tohoto výběru, nezbylo mi, než s nimi souhlasit – ten spratek je totiž celou první polovinu příběhu tak neskutečně protivnej, že je fakt na zabití. Nicméně sympatický bezejmenný samuraj si ho přes počáteční váhání nějak oblíbit dokázal, takže je jasné, že fanatičtí padouši, se kterými hraje navíc hru na podrazy i místní vládce a jeho ctižádostiví podřízení, budou mít plné ruce práce. Finální souboj má takový drajv, že s přehledem strká do kapsy většinu hrané produkce. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temný příběh se točí okolo malého chlapce a elixíru života. Tedy pro vědro krve se nejde daleko, ostatně i celý hrad je zalit vědry rudé tekutiny, než bude vykonán rituál. Film je svižný, ani chvíli mě nenudil, ale dvě výhrady mám. Malý Kotaro je spratek, jehož otravné konání nemělo konce. A když už to vypadalo, že se napravil jak pyšná princezna, tak začalo vše nanovo. Ani konec to zcela pro mne nevylepšil. A pak animace. Kresba perfektní, jenže ne vždy se ji podařilo výborně skloubit s 3D grafikou, což mi dost vadilo. Některé scenérie byly ovšem krásné. Souboje drsné, krvavé, vrcholem je asi běh skrze rozťatého bojovníka. Jinak snad kromě chlapcova průvodce byly všechny postavy svině myslící jen na sebe... ()

prome 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Sice s příběhem si moc práce nedali, je hodně jednoduchý a předvídatelný, ale díky velmi svižnému tempu vám to ani vadit nebude. Hlavně si užijete souboje, na kterých tvurci vůbec nešetřili. Během filmu jsem se vůbec nenudil a užíval si kompletně vše a to raději nemluvím o audiovizuálním zpracování, které bylo naprosto dokonalé. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Akční anime film, u kterého příběh jako by byl vytvořený v americe v 80. tých letech. Ale mě to rozhodně nevadilo. Dětskej hrdina nebyl přespříliš otravnej, jak normálně bývá bohužel zvykem, a souboje byly na téměř nevídaný úrovni. Určitě je lepší se podívat na tenhle film, než na 99% filmů dělaných k seriálům. A i mezi ostatními anime filmy je tohle imho těžkej nadprůměr. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama