Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

Nancy 

všechny recenze uživatele

Nad moje očekávání hodně povedený historický film. Heath Ledger je velice hezký, Rufus Sewell je taky skvělý a Shannyn Sossamon je taky dobrá herečka (i když její postava mi trochu vadila, jak si furt vymejšlela nějaký blbý podmínky). Kdo mě ale tady dostal byl Paul Bettany, který dokazuje, že je skvělý herec. Příběh má vtip, je akční a zábavný a navíc dojemný. Ideální kombinace, která se s Heathem bude líbit ženám a s Shannyn mužům. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Svojsky natočený film o rytieroch. Skvelá rytierske zápasy na koňoch ktoré s pribúdajúcimi minutami filmu neuveriteľne gradujú až do dojemného záveru. Príbeh sluhu a jeho kamarátov, ktorý chce vyhrať turnaj a získať srdce princeznej =). Naviac skvelé hlášky a scény (v kostole na koni, skladanie básne pre milú, tanečné vystúpenie, nové nike brnenie...). ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Nenápadná bomba mezi oddychovkami. Sympaticky odvyprávěná a zahraná klasická komediálně-dobrodružná story o cestě za splněním snu (a za láskou) odehrávající se v "jakoby" reálném středověku. "We Will Rock You" a mexická vlna na záčátku mě úplně odzbrojily – úžasný nápad. A souboje jsou natočené v podstatě dokonale. Příběh rytíře je zábavnější a milejší než lecjaký přehypovaný blockbuster! P. S. Brát tenhle filmeček vážně, snad jako nějakou sondu do Anglie 14. století, může jen totální blázen. 70 - 80 % ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hrdosť je to to jediné, čo mám. A čo mi nemôžu zobrať.“ Keď som videl Príbeh o rytierovi v kine ako stredoškolák, bavil som sa. Preto, keď som ho zahliadol cválať televíznym programom, neváhal som a sadol som si pred obrazovku natešene, ale zároveň aj podozrievavo a s miernymi obavami. Predsa len, od návštevy kina sa veľa zmenilo, dospel som nielen ja, ale aj Heath Ledger. Preto ma potešilo, že po rokoch som si k tomuto ľahkou rukou nakrútenému ťažkoodencovi našiel cestu rovnako rýchlo a bez okolkov, ako kedysi. Paul Bettany ako spisovateľ Chaucer („Teraz som síce nahý, ale napíšem o vás poviedku a vy v nej budete nahí navždy.“), brutálny cholerik Alan Tudyk (smrteľne vážne rozzúrenému davu: „No poďte, všetkým vás strieskam!“), špitálnik Mark Addy, vznešene mužný James Purefoy („Obaja sa na niečo hráme a obom nám to príliš nejde.“), diskotéka (wtf?), písanie listu, Queen, lesy, kone, hra s jasnými pravidlami, slepý otec, „lebo nie terč ale šíp“. Predovšetkým som sa ale v spoločnosti mladej a talentovanej bandy cítil dobre. Možno je to troška pridlhé a českí štatisti sú rozpačití (s úsmevom pozerajú do kamery a rozhodne nevedia dobre zahrať „krvilačný dav“), ale no a čo, wtf nikdy nie je dosť. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu pomohlo to, že tvůrci od samého počátku dali najevo, že není myšlen smrtelně vážně. Rockové vsuvky z děje udělaly spíše akční než historický snímek. Heath Ledger se své role zhostil velmi dobře a ani ostatní herci nehrají špatně, i když samozřejmě největší pozornost na sebe strhává právě Ledger. Rufus Sewell (mj. Smrtihlav) v roli titulního záporáka předvádí rovněž dobrý výkon, ovšem typově mi do té role tak úplně nesedí. Vyzdvihnout bych chtěl akční scény rytířských soubojů, ne všechny jsou sice dokonalé, ale naprostá většina z nich je strhující a kdyby kvůli ničemu, tak kvůli nim stojí za to snímek vidět, i díky skvělé práci s kamerou. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Film sa dostal do obchodov na VHS kazetách niekoľko dní pred teroristickým útokom na WTC 11. septembra 2001. Museli ich však stiahnuť, pretože na kazete bol trailer k Spiderman (2001), kde sa objavili obe veže. (Arsenal83)
  • Film se odehrává během roku 1356, jelikož je zde zmíněna bitva u Poitiers. Geoffrey Chaucer (Paul Bettany) se narodil kolem roku 1340, takže by mu mělo být jen 13 let. (O..O)

Reklama

Reklama