Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Snímek drží nad vodou vynikající Ledger. Příběh je totální tuctová patlanina bez sebemenší špetky zajímavosti. Neskutečně mi při sledování vadil výběr písní. Sice to byla pecka vedle pecky, ale absolutně se v daný moment jediná píseň nehodila. Tvůrce soundtracku měl zřejmě playlist svých oblíbených songů a za každou cenu je chtěl narvat do tohoto filmu. Film se neskutečným způsobem snaží držet hesla "víno, ženy, zpěv". Je v něm z těchto kategorií zastoupeno všechno. V nejhojnější míře se bohužel snímek snaží rozebírat ženy, což je z celého filmu tím vůbec nejotravnějším. Z hlediska akce si tvůrci vystačili snad s jediným typem záběru na rytířském kolbišti. Čistokrevná pohádka je jediným žánrem, který tento snímek zcela naplňuje. Já na pohádku nebyl tak úplně připraven. Čekal jsem diametrálně odlišný snímek, takže nedovedu neskrývat zklamání. V mnoha ohledech otravný film. Slabé dvě hvězdy. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Jeden z "historických" filmů u kterých mi vůbec nezáleží na věrohodnosti. Kouzelný Bettanyho Chaucer přehrává všechny přítomné shromáždělé existence nabalené kolem Ulricha von Lichtensteina, který je blond a fajn. Akční sekvence sestříhané podle vzorce MTV přesně zapadají do odvázaného ducha. Je to nenáročná oddechovka, ale proklatě zábavná. -Má paní se ptá, co si oblékneš na slavnost. -Nic! -Tak to bude skandál, neboť se obléknu stejně. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

S odstupom času (po asi siedmich zhliadnutiach) je Príbeh rytiera synonymum pre špičkovú zábavu, ktorá skvele funguje v akčnej, humornej, romantickej i dramatickej (pri stretnutí so slepým otcom vždy plačem) rovine. Parádne obsadenie, odviazaný Helgeland (jeden z najdusenejších talentov v Hollywoode) a výborný soundtrack. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výbornej film, ikdyž to neni zrovna nějakej velkofilm nebo něco skvěle propracovanýho, tak se u toho daj skvěle strávit ty 2 a čtvrt hodiny co to má. Hetah Ledger je tady super, sice žádnej pořádnej hereckej výkon nepředvádí, ale výborně se do svý role hodí a hraje přirozeně, ostatní jsou tam jenom pro spestření a moc velkou roli tady nehrajou, snad jen Rufus Sewelll je tady trochu víc vidět a celkem se na tu roli taky hodil. Příběj je takovej dost pohádkovej a občas sklouzává až k naivitě, ale to je spíš ke konci a i když neni celej film dělanej moc vážně, tak to někdy tvůrci přeháněj a vyzní to dost trapně, ale zase jsou výborně udělaný ty souboje, který maj dokonalou kameru a jsou vtipný a v rychlým tempu s netypickou rockovou hudbou, což byl krok k lepšímu a clej film to pozvedlo ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapení...Chytrý a vtipný scénář, povedené zakomponování narážek na moderní dobu, dobrá hudba a několik opravdu kouzelných scének. Herecké výkony jsou správně odlehčené, představitelé hlavních rolí sympatičtí a Shannyn Sossamon navíc neokázale krásná...Tenhle film opravdu stojí za to. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 56,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 117,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama