Reklama

Reklama

The Escapist

Trailer

Obsahy(1)

Trestanec Frank Perry (Brian Cox) si odpykává doživotní trest. Když se dozví, že jeho odcizená dcera je nemocná, udělá všechno proto, aby z vězení uprchl a našel si k ní znovu cestu. Vymyslí geniální plán útěku a dá dohromady skupinu kompliců, kriminálních živlů, kteří mezi sebou nemají zrovna přátelské vztahy, ale spojuje je touha po svobodě. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První série Prison Breaku na britský způsob ve sto minutách. A bez konspiračních vsuvek. Aspoň tak to zpočátku vypadá. Naštěstí tomu tak není. Velký problém filmu je, že to celé stojí na jednom jediném aspektu, který jakmile prokouknete (a je to natolik laciné a nedomyšlené, že zkušený divák nebude tápat dlouho), tak rázem není na co koukat. Holt kdo neprokoukne má tentokrát výhodu. Je to sice útěkářský snímek, ale většinu času bez napětí či strachu o postavy. Panděratý Brian Cox výborný, ale zbytek ansámblu spíše do počtu. Prostě takový tuctový film jakých je v regálech půjčoven hafo. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Frank (Brian Cox) je na doživotí odsouzený trestanec. Žije ve vězení už tak dlouho, že téměř zapomněl, jak vypadá jeho dcera - připomíná mu ji jen fotografie. Ale jednoho dne mu dojde dopis - jeho dcera se stala feťačkou, a drogy ji vážně ohrožují na životě. Frank musí vymyslet plán, jak se z vězení co nejdříve dostat a svoji dceru zachránit. To samozřejmě nemůže zvládnout sám, ale jak zjistit komu může a nemůže důvěřovat? Nebude to mít lehké ... Filmy o útěcích z vězení mají vždycky úspěch - to dokázal i nedávný veleúspěšný seriál Prison Break (že by se divák potencionálně viděl také ve vězení a tak čerpal inspiraci?). Escapist není o ničem jiném, než o jednom útěku z jednoho obyčejného vězení. Ale čím je film výjimečný, je hlavně samotné zpracování. Rupert Wyatt skvěle kombinuje samotný útěk s vlastní přípravou, ale obě linie jsou dostatečně poutavé, i když jedna z nich (ta utíkací) vlastně prozrazuje, jak ta druhá (přípravná) vlastně dopadne. Ale i tak jsem byl takřka celý film napjatý, a držel trestancům palce (vím, není to zrovna fér). Celý film jsem si ale kladl jednu otázku (kdo viděl pochopí), a až poslední záběr všechno zajímavě vysvětlil - to opravdu se povedlo. Jinak jde o tuctový film, kde kromě obtloustlého Briana Coxe nikdo moc nevyniká ... ()

Reklama

Oyer 

všechny recenze uživatele

skutečně film silně připomínající seriál Prison Break. The Escapist se jím nechal zřejmě inspirovat. U filmu jsem se nestačil nudit. Určitě se dá zkouknout jedním dechem. Filmy z vězeňského prostředí mám rád a tenhle patří mezi velice povedené. Herecké projevy hlavních postav rovněž kvalitní. Pokud tento film srovnám třeba s filmem Vykoupení z věznice Shawshank, tak se divím, že ten procentický rozdíl je až tak velký ! ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Mám opravdu ráda vězeňské téma a snažím se s ničím nesrovnávat, protože filmů postavených na tomto nápadu je několik. Ale tenhle film, se netváří jako Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelená míle a přitom stále dokáže zaujmout. Jenže zmlsaná zmiňovanými dramaty, si jako zatvrzelý divák troufám tvrdit, že by mi asi více sedlo, pokud by sled událostí šel postupně, tedy od plánu, po přípravy až po útěk. Ale to není mínus, tím lépe…nehraje si to na něco kultovního a taky nechce být zaškatulkován, jiný nápad, jiný film… Herci skvěle vybráni, Damion Lewis, sice v menší roli, ale jako obvykle perfektní. Překvapil mě Dominic Cooper a hlavní postavu Franka snad ani nemusím zmiňovat. Propojení na konci… se mi moc líbilo a tudíž byla poslední scéna víc než krásná myšlenka. Imagination, that´s what keep us alive… I am too old, to die young… ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem thriller, akci...dostalo se mi jakési slátaniny, takže jsem se spíš celou dobu snažila zorientovat v tom, co se zrovna děje, v jakém čase to je...a konec, no ten mě prostě dorazil. Na druhou stranu, pořád tu ještě nějaký ten adrenalin zbyl, hrál tu Damian Lewis, kterého jsem poprvé objevila v Chromofobii a moc pěkně se na něj kouká (hrozně připomíná našeho Hanzlíka) a vůbec, snaha tu byla. Kdyby to příště ale vzali pěkně popořádku a s trochou logiky, výsledek by byl určitě mnohem lepší. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v britskej metropole Londýn a írskej metropole Dublin. (MikaelSVK)
  • Snímka bola vydaná aj pod názvom Prison Escape. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama