Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

skoda, preskoda, kdyby zde bylo vic tech smrt-oznamů, mohlo to byt mnohem lepsi.. mnohem po emocionalni strance vyzivnejsi.. takhle se to potaci na hrane mezi hodne dobrym a dost spatnym... takze pres vsechny sceny, ktere se mi libily, pres skvely vykon obou hlavnich akterů (a i tech vedlejsich, hodne me pri tech oznamech mrazilo..) musim dat jen tri. Proste jako celek Messenger neni takovy, jak vypadal v trailerech. Tahle tema mela na vic. PS: Ben Foster nám krásně dozrává. :-)) ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Film o různých podobách smutku a zoufalství tváří v tvář oznámení o ztrátě těch nejbližších se všemi ingrediencemi, které byste od podobného tématu očekávali - patos, rozjitřené emoce, životní pravdy, veterán s problémem zařadit se zpátky do společnosti, traumata...Jenže po nějaké třetí návštěvě pozůstalých a opakujících se chlapských řečí se film začne motat v kruhu a začne se opakovat...A "vztah", který Will naváže s Olívií je příliš nereálný. A nejen on...Taking Chance s Kevinem Baconem, který se dotýkal podobného tématu mě oslovil mnohem více... ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca a tématicky naozaj zaujímavá psychologická dráma o dvoch armádnych anjeloch smrti, ktorá kým nám približuje ich každodennú profesionálu rutinu a jej dopad na zdrvených adresátov, tak funguje bravúrne. Škoda tých dvoch-troch scén, kedy sa na povrch skrz alkohol vyplavujú všetky bolesti a spomienky z vojny a režisér sa snaží skrz uslzených osamelých hrdinov ždímať z diváka emócie za každú cenu...Woody Harrelson a Ben Foster každopádne skvelí. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

The Messenger je působivějším, hlubším, intimnějším a celkově lépe napsaným žánrovým „kolegou“ filmu Smrt čeká všude. Ačkoliv prostřednictvím tohoto filmu sledujeme odvrácenou stranu války a na samotné bojiště se vůbec nepodíváme, tak i příběh dvou „poslíčků špatných zpráv“, kteří informují o úmrtích v boji, toho hodně vypovídá o válce samotné a troufl bych si říct, že je vzhledem k tématu emocionálně více strhující. Z hlediska scénáře je oproti zmíněnému filmu Smrt čeká všude The Messenger soustředěnějším dílem, které má určené jasné cíle a krouží výhradně kolem ústřední postavy, potažmo jejího kolegy. Woody Harrelson a Ben Foster jsou ve svých rolích perfektní a v menší roli zazáří i Steve Buscemi. Jediné, co bych filmu vytkl, je postupné směřování ke sterilní romanci, která zkušenějšího diváka už nemůže nijak překvapit a mne osobně spíše unavovala…naštěstí jí není věnováno moc prostoru a o to více se film zaměřuje na vztah obou kolegů a jejich válečných traumat a v tomto ohledu The Messenger přímo exceluje. Ještě musím pochválit intimně pojatou kameru, která se neustále lepí na hrdiny a při absenci statických záběrů celá podívaná působí syrovějším dojmem. 85% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jemný a citlivý snímeček střídající sympatickou (umírněnou) chlapskou tvrdost a přepáleně slzopudné momenty. Zatímco pozadí životů dvou "poselských" parťáků, včetně jejich interakcí je vykřesleno velice příjemně, civilně, občas s dávkou těžké životní pravdy, ale občas i se špetkou humorného nadhledu, tak hlavní účel filmu je příliš očividný a patetický. Každý, kdo o sdělování nepříjemné zprávy něco slyšel, ví, že 100% zdejších vyobrazených hysterických reakcí tvoří ve skutečnosti stěží 5%. Navíc postavy jsou chodící klišé, co se týče osamocení a určité ztroskotanosti, jen aby jejich břímě co nejvíc vyniklo... Za tento kalkul hvězda dolů. 6/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)

Související novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama