Reklama

Reklama

Pět žen se ocitne na francouzském okupovaném území s úkolem zachránit britského geologa a zabít německého plukovníka. A Louise, Jeanne, Suzy, Gaëlle a Maria tvoří úžasný odbojový tým.  Píše se květen 1944 a skupina pěti žen zapojených do odboje seskočí padákem na okupované francouzské území se speciálním úkolem. Mají zachránit britského geologa, který byl zajat v Normandii a zabít německého plukovníka SS Heindricha. Skupinu vede vdova po vůdci odboje Louise (Sophie Marceauová), která prošla střeleckým výcvikem. Jeanne (Julie Depardieuová) je tvrdá holka, která se nerozpakuje zabíjet. Někdejší showgirl Suzy (Marie Gillainová) bývala Heinrichovou milenkou. Gaëlle (Déborah Françoisová) je odbornice na výbušniny, která zoufale touží po akci. A Maria (Maya Sansaová) je italská šlechtična, která v utajení pracuje pro francouzský odboj. Příběh pěti žen, které se staly hrdinkami, byl inspirován skutečným osudem Lisy Villameurové, která působila za 2. světové války ve francouzském odboji. Francouzské válečné drama režíroval Jean-Paul Salomé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

bartias 

všechny recenze uživatele

Oslavná óda na hrdinství Francouzů a hlavně Francouzek bojujících v druhé světové je skoro stejně šik jako starší filmy stejné provenience a má zdařilé temné stránky. Mučení I mučedníci rozhodně chytnou za srdce, tempo filmu je ale chvílemi uondané a slibně nahozená intenzita se ztrácí. Díky tomu zaslouženému finále chybí velikost a navíc se zdá být v nedohlednu. (3.5/5) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tak nám zase Den D závisí na výsledku mise "sebevražedného" komanda- tentokrát ve francouzském duchu a s ženskými hrdinkami. Ačkoli přesně synchronizované improvizace vymýšlené pod tlakem nejsou příliš věrohodné, je to silný, napínavý snímek, který diváka táhne s sebou. A protože Dni vítězství nebo Mezi nepřáteli jsem dal za čtyři, tady jdu na plné hodnocení, protože Síla odvahy je lepší než oba jmenované filmy. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa hral na to, že bude zobrazovať vojnu aj z pohľadu žien - bojovníčok. Avšak trápne scény typu : dvaja rukojemníci pripútaní na jednej reťazi bez nemeckej hliadky, nemecký plukovník s mozgom zatemneným láskou ku Francúzke, odstreľovačka, držiaca pušku voľne v rukách, Bleitreuove naivno nepresvedčivé stvárnenie plukovníka, a bonbónik v podobe dialógu: (rok 1944) .... *** Kedy ste mali naposledy menštruáciu? *** Pred vojnou ..../// .... Nie, nie, nie ... Toto nie je hodné ani komédie typu Bažantov. Tí boli aspoň komickí, ale nehrali sa na vážny film. Toto sa hrá na vážne dielo a takmer z každej scény trčí slama naivity a prostoduchosti. Ani dramatické sekvencie ma nepresvedčili, aby som to mohol ohodnotiť ako priemerne dobrý film .... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Napínavý a silný příběh francouzských žen, které šly bojovat proti zlu. Opět jeden z filmů, který jen tak mimochodem ukazuje britskou nadutost, jež pohrdala naprosto každým jiným národem. Fajn, bojujte s námi, ale rovnocenní partneři nikdy nebudete. Pro jednoho Brita pošleme na smrt klidně 6 lidí, jedna Francouzka nám nestojí ani za povytažené obočí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Narazil jsem na tenhle film úplnou náhodou a bylo to pro mě milé překvapení. Chtělo by se říci, že to byla taková variace na Tucet špinavců, ale s mnohem propracovanějším dějem i postavami a s mnohem komornější atmosférou, což ale nijak neubíralo na kvalitě. Sophie Marceau odvedla svůj výborný standard a musím říct, že jí to na konci v uniformě SS fakt seklo.:DAle i další ženské hrdinky, pro mě neznámé, odevzdaly svůj kus práce a konkrétně Deborah Francois mě docela zaujala. 80% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Úvodná scéna sa natáčala v depe francúzskeho múzea pary AJECTA v Longueville, Seine-et-Marne. Scéna zo stanice metra Concorde sa natáčala na stanici Porte des Lilas-Cinéma, ktorá sa dnes často používa na filmové natáčania. (Arsenal83)
  • Laura Smet bola pôvodne obsadená ako Suzy Desprez a nakrútila aj niekoľko scén, ale po hospitalizácii pre vyčerpanie film zanechala asi po mesiaci od začatia produkcie, a tak ju nahradila Marie Gillain. (Arsenal83)
  • Film je „venovaný ženám, ktoré bojovali proti nacistickému barbarstvu“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama